files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazný návrat do Michaloviec stál Trenčana sto eur

Od začiatku roka 2016 sme si iného brankára v Dukle Michalove ani nevedeli predstaviť. Adam Trenčan hokejovo na Zemplíne dospel a postupne stál ako jednotka pri najväčších úspechoch klubu v jeho histórii.

Dvakrát titul v prvej lige, postup do extraligy, účinkovanie v nej. Cesty tridsaťročného brankára a Michaloviec sa rozišli po viac ako štyroch rokoch počas tohto leta. Trenčan sa v utorok vrátil do Michaloviec ako súper. V dohrávke ôsmeho kola Tipos Extraligy bol jedným zo strojcov víťazstva svojho HKM Zvolen (5:3). „Som strašne rád, že sa nám podarilo vyhrať. Nebola to pre nás ľahká situácia. Chýbali nám šiesti dôležití hráči. Dokázali sme sa však zomknúť a vyhrať zápas na ľade ťažkého súpera,“ zdôraznil po víťaznom návrate do Michaloviec Adam Trenčan. „Víťazstvo mi rozhodne chutí. Doteraz som veľa zápasov v tejto sezóne nechytal. Teraz som dostal dôveru od trénerov. Bol som samozrejme motivovaný. Nejaký čas som v Michalovciach strávil a boli to najlepšie roky mojej kariéry,“ pokračuje Trenčan.

Aj keď Zvolenčania nastúpili v Michalovciach s viacerými mladíkmi v zostave, hráčov Dukly zaskočili. V prvých dvoch tretinách na ľade dominovali a zaslúžene viedli 3:1. Michalovčania síce po výbornom nástupe do tretej časti vyrovnali, hokejový pánboh ale prial v utorok Zvolenčanom, ktorí nakoniec po góloch Chlepčoka a Bondru do prázdnej bránky doviedli duel do víťazného konca. „Prvé dve tretiny boli z našej strany výborné. Dobre sme bránili stredné pásmo a nepúšťali tak Michalovčanov do šancí. Horšie to bolo v úvode tretej časti, kedy domáci pridali. Ich šance smrdeli gólom a podalo sa im vyrovnať. Dôležité bolo, že sme sa nezlomili. Išli sme za víťazstvom, ktoré sme aj dosiahli. Podľa mňa bolo aj zaslúžené,“ podotkol Trenčan, ktorému za stavu 3:3 ľahko rozhodne nebolo. „Naša lavička si zobrala oddychový čas, čo bol správny krok. Domácim išla hra a bolo potrebné ich zastaviť. Nás time-out ukľudnil,“ pokračuje k zápasu, v ktorom kryl 25 michalovských striel, Adam Trenčan.

Tridsaťročný golman bol proti svojmu bývalému klubu motivovaný a chcel motivovať aj svojich spoluhráčov. „Vypísal som sto eurovú odmenu do šatne, keď zvíťazíme. Vyhrali sme, takže to teraz musím zaplatiť. Zaplatím to ale rád,“ smeje sa Trenčan, ktorý v tejto sezóne odchytal za Zvolen piatu duel, z toho v štyroch sa predstavil v bráne od úvodu zápasu.

Svojho brankára na tlačovej konferencii pochválil aj asistent trénera Andrej Kmeč. „Máme teraz dosť veľa zápasov, takže zrejme by sa do brány skôr či neskôr aj dostal. Chytal tu niekoľko rokov a možno aj preto sme sa rozhodli ho postaviť. Určite nesklamal a patril k dôležitým faktorom nášho víťazstva,“ povedal na margo výkonu brankára tréner HKM.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.01.2021 10:28:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.