files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vojtko verí v bitku o prvú šestku, Penksa sa teší na novú prácu

Iba nedávno stál ešte na bránkovej čiare a niekedy na nej aj čaroval. Pavol Penksa iba v lete zanechal brankársku kariéru a začal sa venovať mladým futbalistom. Teraz prišla prvá trénerská výzva. Stal sa nástupcom Mareka Rodáka pri brankároch v MFK Zemplín Michalovce.

Rodák zo Spišskej Novej Vsi ukončil svoju bohatú kariéru relatívne mladý, iba v 34-rokoch. Za ten čas ale stihol veľa. Okrem Slovenska si zachytal v štyroch ďalších krajinách (Česká republika, Maďarsko, Cyprus, Škótsko). „Pôjde pre mňa o prvý angažmán v seniorskom futbale. Doteraz som mal skúsenosti s trénovaním mladých brankárov v Ružomberku či Dunajskej Strede. Veľmi si vážim michalovskú šancu,“ zdôrazňuje tréner, ktorý v Zemplíne nahradí Marek Rodáka staršieho. Ten tu pôsobil dlhé štyri roky. „Zatiaľ som komunikoval iba s trénerom Majorošom. Určite sa však chcem spojiť so svojim predchodcom. Chcem sa s ním rozhodne poradiť,“ pokračuje Pavol Penksa.

Michalovskou jednotkou medzi troma žrďami bol po svojom príchode v rozbehnutej sezóne Chorvát s bosnianskym pasom Matej Markovič. Chrbát mu kryli dvaja mladíci – Tomáš Dráb a Ukrajinec Rostyslav Dehtiar, ktorí si zachytali pár duelov na začiatku sezóny. „Chlapcov poznám zatiaľ len z videa. Čo ma zaujalo, každý jeden z nich meria cez 190 centimetrov. Je to prvý predpoklad na skvelého brankára. Budem sa snažiť s nimi čím skôr zžiť a zistiť, aké sú povahy, pretože to je takisto dôležité,“ uzatvára Pavol Penksa.

Pri neúčasti dvoch kapitánov Igora Žofčáka a Martina Kolesára bol na pondelkovom prvom tréningu najvýchodnejšieho fortunaligistu ako služobne najstarší obranca Matúš Vojtko. Podotýkame, že má iba dvadsať rokov... „V podstate ostal ten istý káder, ktorý tu bol v závere jesene. Odišli akurát dvaja hráči, ďalší sú zranení,“ rozhovoril sa reprezentant Slovenska do 21 rokov. Ten verí, že tak ako každý pol roka, aj tentoraz počas prestávky sa v šatni Zemplína objavia aj noví hráči. „Niečo sa hovorí, no zatiaľ nik nový neprišiel. Určite však ešte nejakí hráči prídu,“ zdôrazňuje Vojtko, podľa ktorého ambíciu Michalovčanov ostáva účasť v prvej šestke. Na ňu po jeseni strácajú štyri body. „Nie je to málo, no dá sa to vo zvyšných štyroch zápasoch dohnať. Určite sa o to pobijeme, aby sme sa tam po tretíkrát v rade dostali. Musíme sa preto dobre pripraviť na začiatok jarnej časti, kedy sa bude lámať chlieb.“

Peter Brendza



Uverejnené: 12.01.2021 11:27:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.