files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín má na lane dvoch hráčov. Ostanú Bednár a Taiwom?

Už dva týždne dovolenkujú futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí víťazstvom 4:3 nad Ružomberkom v osemnástom kole ukončili jesennú časť Fortuna ligy, v ktorej nazbierali osemnásť bodov a zimujú na desiatom mieste. V kádri by nemal tentoraz nastať väčší pohyb. Vedenie klubu sa obzerá po dvoch, či troch posilách a momentálne pilne pracuje na tom, aby ostal jesenný káder pokope. Teda, aby ostala aj dvojica Martin Bednár – Abdulrahman Taiwo, ktorí sú na hosťovaní z Dunajskej Stredy.

Spomenutá dvojica prišla k Laborcu na konci prestupového obdobia a okamžite priniesla do tímu kvalitu. Bednár spevnil zadné rady a nigérijský útočník sa stal so šiestimi gólmi najlepším strelcom tímu, hoci odohral iba osem duelov. „Rokujeme s Dunajskou Stredou o tom, aby tu spoločne s Ricardom Phillipsom ostali aj oni. Máme o nich eminentný záujem. Všetko by sme chceli mať uzavreté do začiatku prípravy, teda do konca budúceho týždňa,“ poznamenal pre náš portál člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol.

Káder chcú stabilizovať

Michalovčania, ktorí štartujú prípravu prvým tréningom v pondelok jedenásteho januára, pracujú na zložení kádra na jarnú časť. „Snažíme sa o získanie dvoch, či troch nových hráčov. Jedným z nich by mal byť stopér z najvyššej českej ligy a druhým útočník zo Slovenska. Ich mená zatiaľ nezverejníme, no už teraz môžem povedať, že sme blízko k dohode s nimi. Čo sa týka odchodov, ako som povedal, radi by sme udržali súčasný káder pokope. Vyzerá to teda tak, že nemusí odísť nikto, teda ani Taiwo s Bednárom,“ podotýka Sabol, ktorý by rád káder stabilizoval. „Chceme s hráčmi podpísať dlhodobejšie zmluvy, aby sme sa vyhli tomu, čo sa nám stalo v lete, keď odišlo naraz dvanásť hráčov. Verím, že sa nám to cez najbližšie prestupové obdobia podarí a káder stabilizujeme.“

Veria v úspech protestu

Bodový zisk Zemplínčanov v jesennej časti nemusí byť iba osemnásťbodový. Vedenie klubu totiž stále bojuje za to, aby bol duel štrnásteho kola so Senicou (0:1) skontumovaný v ich prospech. Podľa ich názoru totiž kapitán Senice Juraj Piroška nastúpil neoprávnene. V prípade ich úspechu by na šiesty Ružomberok strácali iba jeden bod. „Jeden náš protest vedenie súťaže zamietlo, teraz sme sa proti tomuto rozhodnutiu odvolali na disciplinárnu komisiu. Stále sme o tom presvedčení, že pravda je na našej strane a že Piroška hrať nemal. Seničania písali na svojej stránke, že zápasy by sa mali vyhrávať na trávniku. S tým súhlasím, no malo by to byť regulárne. Pokiaľ náš protest bude úspešný, budeme mať 21 bodov a s týmto ziskom budeme môcť pomýšľať aj na prvú šestku, na ktorú teraz strácame štyri body,“ dodáva Ján Sabol, podľa ktorého slov by sa disciplinárna komisia mala michalovským protestom zaoberať ihneď z kraja nasledujúceho roka.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2020 20:24:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.