files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na prajnom Spiši historické víťazstvo

Nový tréner michalovskej Dukly Ingema Tomek Valtonen má za sebou už sedem ligových duelov. V nich jeho tím štyrikrát zvíťazil a v nedeľu dosiahol historické víťazstvo na ľade súperov. V Spišskej Novej Vsi, ktorá „ingemákom“ praje prakticky od ich vzniku, zvíťazili nad v súčasnosti najslabším tímom Tipos Extraligy Liptovským Mikulášom 7:1 a dosiahli tak najvyššie víťazstvo vonku odkedy sú v Extralige a takisto dali aj najvyšší počet gólov u súpera. Táto výhra je druhou najvyššou Michalovčanov v extralige, od najvyššej ale zostali ďaleko...

Prečo na Spiši a prečo už napoludnie?

Súboj dvadsiateho kola mal byť pre Mikulášťanov historický. Na Mikuláša sa konečne mali predstaviť na vlastnom zrekonštruovanom štadióne. Prečo sa teda duel hral na Spiši a prečo to bolo už napoludnie? No rekonštrukcia sa natiahla, a tak museli Liptáci hľadať iné domáce prostredie. Uvažovalo sa nad Martinom a Spišskou Novou Vsou, ktorá nakoniec vyhrala. Keďže však hráči domáceho HK hrali v nedeľu doma s Trnavou (3:5), zápas sa musel hrať už napoludnie. Podľa našich informácii bolo v hre, žeby sa hralo v Michalovciach, predstavitelia Dukly ale nechceli meniť domáce prostredie tímov v zápise a na tom sa kluby nedohodli. V prípade, keby súhlasili, hrozilo by, že by v januári prišli o jeden domáci duel. A na ten už možno budú vpustení aj diváci...  

Sedem gólov vonku ešte nedali

Samotný duel sa niesol v jednoznačnej réžii Michalovčanov. Tí nakoniec vyhrali 7:1, čím prepísali niektoré štatistiky. Vyššie víťazstvo v tejto sezóne ešte nemali. Dosiahli ho v prajnej Spišskej Novej Vsi, kde neprehrali viac ako dva roky. Ešte pod vedením Miroslava Ihnačáka tam prehrali šiesteho októbra 2017 v zápase prvej ligy 5:6 po predĺžení. Táto prehra definitívne zlomila Ihnačákovu stoličku. Na ňu následne zasadol Miroslav Chudý, ktorý na Spiši neprehral. Najskôr tam vyhral v základnej časti druhej najvyššej súťaže (6:1) a potom aj vo štvrťfinále play-off (7:3). Vo víťaznom ťažení na Spiši pokračoval aj v sezóne 2018/19. Najskôr dvakrát v základnej časti (5:0 a 6:2) a potom opäť aj vo štvrťfinále play-off (9:1). No a víťaznú sériu proti Spišiakom natiahol so svojim tímom v tohtosezónnom Kaufland Cupe, keď jeho tím vyhral 3:2 po predĺžení.

Druhým štatistickým faktom, ktorý prepísali, bolo sedem vsietených gólov. Toľko ešte Michalovčania v Extralige vonku nedali. Najviac, šesť dali vlani pri výhre 6:5 v Budapešti proti MAC.  

Najvyššie zostala desaťgólová kanonáda proti Detve

No a tretím faktom, ktorý sa v nedeľu na Spiši prepisoval, bol historicky najvyššie víťazstvo Dukly v Extralige. Výhra 7:1 bola najvyššou vonku. Doteraz držala rekord výhra 4:0 z piateho kola základnej časti vo vlaňajšej sezóne v Detve. A práve Detva je v tomto smere najprajnejším súperom Michalovčanov v Extralige. Aj najvyššie víťazstvo totiž Zemplínčania dosiahli proti Podpoľancom. Vo vlaňajšom prvom kole nadstavbovej časti vyhrali doma 10:2. Detva bude aj utorkovým súperom. Budú v dohrávke šiesteho kola Tipos Extraligy (začiatok o 17.30 hod.) opäť gólové hody?   

Peter Brendza



Uverejnené: 08.12.2020 15:18:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.