files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nepriaznivá séria ukončená. MFK Zemplín remizoval so Žilinou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v stretnutí šestnásteho kola Fortuna ligy na domácej pôde s MŠK Žilina 1:1 a nielenže prerušili sériu troch domácich porážok, ale po viac ako 300 minútach konečne skórovali. Postaral sa o to v 87. minúte Abdulrahman Taiwo, ktorý odpovedal na presný zásah Jána Bernáta z 53. minúty. Zverenci trénera Jozefa Majoroša sa najbližšie predstavia budúcu nedeľu v Trenčíne. Jesennú časť ukončia v stredu 16. decembra domácim súbojom s Ružomberkom, ktorý sa začne od 14.00 hod.

Na ťažkom teréne sa hral od úvodu obojstranne dobrý futbal. Aktívnejšie začali hostia, ktorí si v prvých piatich minútach vybojovali až štyri štandardné situácie. Z nich ale vážnejšie michalovskú bránu neohrozili. Otvoriť skóre mohli nakoniec domáci. Tí v deviatej minúte podnikli rýchlu akciu, Begala „načapoval“ z pravej strany výbornú loptu Trusovi, ktorý ale mieril málo razantne a brankár Petráš nemal s jeho koncovkou problémy. V trinástej minúte prenikol individuálne Matúš Begala, jeho projektyl iba o centimetre minula bránu. No a na zaujímavé akcie plodnú prvú pätnásťminútovku ukončil nepresnou strelou nad Phillips. Michalovčania aj naďalej na trávniku dominovali. Po pol hodine hry sa dostal k zakončeniu Matej Trusa, brankár Petráš bol ale pripravený a hoci s námahou, v samom závere zneškodnil aj tvrdú Bednárovú strelu.

Do druhého polčasu sa tréner Michalovčanov Jozef Majoroš rozhodol posilniť ofenzívu. Stredopoliara Begalu nahradil útočník Taiwo, ktorý hneď po troch minútach rozvlnil sieť, pozorný hlavný arbiter Kráľovič ale videl faul nigérijského útočníka.  Aktívnejších domácich schladil v 53. minúte kanonier Ján Bernát. Ten využil zmätky v defenzíve Zemplínčanov a otvoril skóre duelu. Od tohto momentu sa začala michalovská naháňačka za vyrovnaním. Z tlaku si najväčšiu šancu vypracoval Matej Trusa, Peráš však vyškriabal jeho pokus na rohový kop, pričom sa nepríjemne udrel do žrde. Hosťujúci tréner Pavol Staňo reagoval troma striedaniami a trochu nimi michalovský tlak otupil. Domáci boli ale aj napriek tomu aktívnejší a išli minimálne za vyrovnaním. Tri minúty pred koncom sa im to nakoniec aj podarilo, keď center striedajúceho Žofčáka dostal do siete Abdularahman Taiwo. A hoci po vyrovnaní vrhli domáci všetky sily do útoku, zaslúžený druhý gól už nepridali...  

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:1 (0:0)
Góly:
87. Taiwo - 53. Bernát.
Žlté karty:
48. Phillips, 90.+ Vaško - 24. Sluka, 45. Gono.
Rozhodovali:
Kraľovič - P. Bednár, Straka.
Bez divákov:
MFK ZEMPLÍN:
Marković – Siopis (56. Kolesár), Soler, Vaško, Vojtko – Neofytidis (74. Žofčák) – Bednár (C), Phillips, Begala (46. Taiwo) – Trusa (82. Ivanov), Tandir (82. Popovits).
MŠK:
Petráš – Vallo, Minárik (C), Kiwior, Sluka – Gono (68. Paur), Fazlagić, Bernát (71. Bichakhchyan) – Rusnák (71. Iľko), Kurminowski (84. Kaprálik), Ďuriš.



Uverejnené: 05.12.2020 16:43:58
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.