files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po prestávke opäť v tréningovom procese. Trénerom naďalej Beňadik

Pod vedením trénera Jana Beňadika, ktorý je súčasne aj športovým riaditeľom klubu, sa v pondelok po týždňovej prestávke opätovne začali pripravovať hádzanárky Iuventy Michalovce. Aktuálne druhý tím nadnárodnej MOL ligy mal po odohraní všetkých duelov jesennej časti týždenné voľno, po ňom začal trojtýždňový cyklus. Ten ukončia krátko pred vianočnými sviatkami.

Jan Beňadik, ktorý po prehre v Dunajskej Strede vymenil na poste trénera Petra Dávida, mal na tréningu k dispozícii všetky hráčky, okrem pivotiek Dulinovej s Trúnkovou, spojky Bajčiovej a kridelníčky Popovcovej. Tie boli minulý týždeň k dispozícii reprezentačnému trénerovi Streicherovi na dvojzápas v Španielsku a týždenné voľno dostali tento týždeň. „Do tréningového procesu by sa mali zapojiť budúci týždeň,“ zdôraznil Beňadik, ktorý k najbližším dňom dodal. „Trénovať budeme v dvoch skupinách. Hlavným zámerom je pripraviť družstvo po fyzickej stránke tak, aby bolo pripravené na náročné zápasy v jarnej časti.“

Počas decembrovej prestávky sa hráčky Iuventy tri roky po sebe zúčastnili turnaja vo švajčiarskom St. Gallene. V kontakte s organizátormi bol klub aj tentoraz, žiaľ kvôli koronavírusu sa ďalší ročník prestížneho Stadtwerk Cupu zrušil. „Je nám to ľúto, no situácia je taká, aká je. Od organizátorov máme prísľub, že sa turnaj pokúsia zrealizovať v auguste a predbežne sme dohodnutí, že by sme sa ho zúčastnili,“ podotýka Beňadik. Družstvo si teda nateraz musí vystačiť so zápasmi medzi sebou. „Zatiaľ to vyzerá tak! V hlave máme nejakú myšlienku, čakáme ale na informácie zo zväzu, akým spôsobom sa to bude od januára dohrávať.  Je tam úvaha, že by sme počas tretieho týždňa mohli odohrať nejaký ligový zápas, je to však stále v teoretickej rovine,“ pokračuje tréner a súčasne aj športový riaditeľ Iuventy.

Aktuálne pokračuje aj hľadanie nástupcu Petra Dávida na trénerskom poste. Postúpilo vedenie klubu v tejto otázke počas pauzy ďalej? „Behom týchto troch týždňov chceme mať túto otázku uzatvorenú. Podobne je to aj s hráčskym kádrom, kde nevylučujem zmeny,“ reaguje Beňadik. Podľa našich informácii by mal byť pohyb v kádri oboma smermi. V januári bude môcť realizačný tím počítať už aj s uzdravenými Štefanikovou s Rebičovou, ktoré mali problémy s členkami a takisto k dispozícii bude po dlhomesačnej absencii aj ukrajinská kanonierka Kompaniecová, ktorá sa vracia po operácii kolena. „Všetky tri sa už naplno zapojili do tréningového procesu. Nateraz jedinou zranenou hráčkou je Radovičová, ktorá má problémy s kolenom. Podľa najnovších informácii tieto problémy netreba riešiť operačne a hráčka by mala byť v januári naplno k dispozícii takisto,“ dodal Beňadik.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.12.2020 19:15:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.