files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Ofenzívna sterilita

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce sa v poslednom čase viac darí na ihriskách súperov, ako na vlastnom. Zverenci trénera Jozefa Majoroša v sobotu remizovali v Zlatých Moravciach 0:0, čím bodovali vo štvrtom zápase vonku v rade. Podotýkame, že doma ťahajú sériu troch prehier. Bodová séria vonku rozhodne teší. Viac ale mrzí fakt, že Michalovčania sú sterilní v útoku. Veď v Zlatých Moravciach ani raz nevystrelili na bránu a na tú neposlali strelu už v troch zápasoch v rade!

Michalovčania neodohrali v Zlatých Moravciach zlý zápas. Takticky veľmi dobre bránili a súperi pustili len do dvoch gólových šancí, ktoré bravúrne zlikvidoval najlepší muž na ihrisku, brankár Matej Markovič. Obrana síce urobila niekoľko kiksov, no svoje si uhrala. Horšie je však na tom michalovská ofenzíva. Tá už tretí duel v rade tápe. Zemplínčania totiž v troch dueloch nevystrelili ani raz na bránu a tak nemohli ani skórovať.

V Zlatých Moravciach im chýbala hlavne finálna fáza. V nej chýbala tvorivosť kapitána Žofčáka, ten ale hral tak proti Slovanu, či proti Senici a v týchto dueloch Zemplínčania takisto netrafili priestor troch žrdí.  Zatiaľ, čo proti Slovanu Bratislava sa to dalo ospravedlniť tým, že nehralo dvanásť hráčov, proti Senici a teraz v Zlatých Moravciach už nemôžeme hľadať žiadne ospravedlnenia. Jeden bod z troch duelov je rozhodne málo a aj preto Michalovčania v tabuľke spadli na jedenástu priečku. Na šieste priečku strácajú sedem bodov, čo nie je nedohnateľné, no na druhej strane, ale treba začať vyhrávať čo najskôr. A keď chcete vyhrávať, musíte dávať góly, čo je momentálne najväčší problém. Michalovská efektivita v koncovke je ešte väčší problém, ako pozornosť rozhodcov (hoci Michalovčania opäť mali kopať penaltu...), či to, či mal, alebo nemal hrať za Senicu Juraj Piroška. Práve tam treba hľadať príčiny nepriaznivého stavu a súčasného umiestnenia v tabuľke...

Hodnotenie Michalovčanov v zápase v Zlatých Moravciach

Matej Markovič

Chorvátsky brankár bol jednoznačne mužom zápasu. Zlikvidoval čisté šance Balajovi a Menichovi, navyše, prezentoval sa dobrým čítaním hry. Neurobil prakticky žiadnu chybu. Výsledná známka 9.

Martin Bednár

Pri neúčasti Igora Žofčáka a Martina Kolesára kapitán tímu si svoju pozíciu na ihrisku zastal. Tréner Majoroš tentoraz zvolil alternatívu s troma stopérmi, na čo je najmenej zvyknutý práve Bednár. Aj napriek tomu výraznejšiu chybu neurobil. Výsledná známka 6.

Ian Pino Soler

Viac chýb sme videli na strane stabilného stopéra Solera. Ten urobil hrúbku hlavne pri šanci Balaja. Ešte šťastie, že trafil iba žrď... Na druhej strane, výrazne podporil ofenzívu a bol istý aj v rozohrávke. Výsledná známka 5.

Filip Vaško

Tretí stopér sa neľahkej veľkej chyby nedopustil, navyše sa viackrát prezentoval presnou rozohrávkou. V úrovni slabom futbale to stačí na lepšiu známku. Výsledná známka 6.

Dimitrios Siopis

Pravý obranca viackrát podporil ofenzívu, po jeho strele sa mohla kopať penalta. Po jeho strane ale domáci podnikli viacero útočných výpadov. Výsledná známka 4.

Matúš Vojtko

Po ľavom kraji michalovskej obrany sa hostia dopredu pohybovali menej. Vojtko teda mal čas aj na ofenzívne výpady, ktoré boli ale v zárodku zrušené. Buď aktívnejším súperom, alebo zlým vyhodnotením situácie. Výsledná známka 4.

Sergej Ivanov

Ťažký terén ruskému stredopoliarovi nevyhovoval. Viackrát ho súper v strede poľa odtlačil od lopty, no svoje miesto si Ivanov aj napriek tomu zastal. Výsledná známka 4.

Danilo Spoljarič

Podobné hodnotenie ako pri Ivanovovi. Spoljarič striedal dobré momenty s tými horšími. V čase vymanenia sa z tlaku v prvom polčase bol veľmi nápomocný. V strede poľa to ale chcelo viac podržať loptu, čo ani jeden zo záložníkov nedokázal. Výsledná známka 4.

Matúš Begala

Absolútne podobné hodnotenie ako pri Spoljaričovi a Ivanovovi. V čase vymanenia sa z tlaku patril k najaktívnejším na ihrisku. V druhom polčase až do vystriedania výborný v defenzívnej robote, od stredu poľa sa ale čakala väčšia podpora ofenzívy. Výsledná známka 4.

Matej Trusa

Nedostal dopredu ani jednu loptu a teda ani nemohol rozvinúť svoje ofenzívne schopnosti. Snahu mu uprieť nemôžeme, potrebuje však väčšiu podporu zo stredu poľa. Výsledná známka 4.

Ismar Tandir

Duel mu absolútne nevyšiel. Vybíjal sa v súbojoch a potom mu chýbali sily v minime útočných aktivít. Jednoznačne sa od neho čaká viac. Výsledná známka 3.

Abdulrahman Taiwo a Dmitrios Popovits (hrali menej ako pol hodiny, ich výkon nehodnotíme)

Prišli ako striedajúci hráči, ktorí mali podporiť ofenzívu. Obaja ale zapadli do zápasového priemeru. Do michalovskej ofenzívy oživenie nepriniesli.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2020 19:31:21 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.