files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bezgólová nuda v Zlatých Moravciach

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v zápase šestnásteho kola Fortuna ligy na pôde Zlatých Moraviec 0:0 a ukončili tak dvojzápasovú sériu prehier. Zverenci trénera Jozefa Majoroša sa najbližšie predstavia doma, keď v sobotu piateho decembra o 14.00 hod. privítajú Žilinu.

V úvode zápase sa hralo medzi oboma šestnástkami. Zhruba od desiatej minúty začali preberať iniciatívu domáci. Tí najskôr pohrozili strelou Dávida Hrnčár, ktorá nemierila do priestoru troch žrdí, priamy kop Ďubeka z dobrej pozície odvrátil múr na rohový kop. Zlaté Moravce pokračovali v aktivite aj naďalej. Po centri z ľavej strany Dugovu strelu zblokoval Matúš Vojtko, brankár Markovič bol teda stále bez zásahu. Michalovčania sa následne vymanili z tlaku a sami podkúrili domácim. Chýbala im ale finálna prihrávka, a tak sa do koncovky ani nedostali. V 29. minúte si jeden z brankárov konečne siahol na loptu, keď po Ďubekovom centri hlavičkoval Balaj a brankár MFK Zemplín Matej Markovič efektne zachytil loptu do svojho náručia. O šesť minút na to nevyužil zmätok v michalovskej obrane Kyziridis, ktorý mohol zakončovať dokonca do prázdnej brány. Z následného rohu Markovič vytesnil z bránkovej čiary gólovú hlavičku Menicha.

Aj v úvode druhého polčasu sa hral medzišestnástkový futbal, s minimom vzruchu v pokutovom území. Aktívnejší ale boli pre zmenu hostia. V 58. minúte mohli dokonca zahrávať pokutový kop, keď Moško rukou zrazil v šestnástke strelu Siopisa, píšťalka hlavného arbitra ale ostala nemá. Čakanie na prvú strelu Michalovčanov medzi tri žrde (priestor brány neohrozili ani v predchádzajúcich dvoch dueloch) pokračovalo aj naďalej. Aj keď boli aktívnejší, opäť im chýbala finálna fáza. Šesť minút pred koncom mohol prísť definitívny zlom zápasu. Orávik nacentroval do pokutového územia rovno na hlavu Balaja, ktorého hlavička sa obtrela o pravú Markovičovú žrď. Michalovskú streleckú mizériu následne podčiarkol Popovits, ktorá mieril vysoko nad. Aj preto duel nemohol skončiť inak, ako bez gólov...     

FC ViOn Zlaté Moravce Vráble - MFK Zemplín Michalovce 0:0
Žlté karty: 35. Duga, 84. Balaj, 89. Menich - 27. Vojtko, 46. Tandir, 89. Spoljarič, 90.+ Taiwo.
Rozhodovali: Somoláni - Hrmo, Súkeníková. Bez divákov:
FC VION: A. Chovan - Cogley, Moško, Menich, M. Chren - M. Tóth (81. Orávik), Duga - Hrnčár, Ďubek, Kyziridis (78. M. Kovaľ) - Balaj.
MFK ZEMPLÍN: Markovič - Vaško, Soler, M. Bednár - Siopis, Ivanov (65. Taiwo), Spoljarič, M. Begala (72. Popovits), Vojtko - Trusa, Tandir



Uverejnené: 28.11.2020 16:09:06 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.