files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenské levy prelomia deväťmesačné čakania na domáci duel. V piatok privítajú Levice

Skoro deväť mesiacov čakajú hráči HC 19 Humenné na svoj domáci duel. Naposledy boli v hre ešte v nedeľu prvého marca, kedy po výhre 6:1 nad Rimavskou Sobotu spečatili postup do finále druhej ligy. To sa nakoniec kvôli korone nehralo, no Humenčania aj tak dostali pozvánku do prvej ligy. Tú aj využili. Doteraz v nej odohrali tri zápasy, všetko na klziskách súperov. Doma sa mali „levy“, ako znie ich prezývka, pred vynútenou prestávkou predstaviť ešte v stredu siedmeho októbra, kvôli poruche ľadovej plochy sa však ich zápas s Dubnicou nehral. Ich nedeľňajší domáci súboj so Spišskou Novou Vsou zase odložili kvôli koronavírusu v tíme Spišiakov. Aj preto Humenčania čakajú na domáci duel takto dlho. Keď sa nič nestane, dočkať by sa mali v piatok, kedy privítajú o 17.30 hod. Levice.

 

Tréner Milan Staš oslávil vo štvrtok svoje šesťdesiate narodeniny. V piatok má navyše meniny. Aký darček dostane od svojich zverencov?

„Ja verím, že sa aj bude hrať, nie tak ako minule,“ položartom, polovážne poznamenal tréner HC 19 Milan Staš, ktorý práve dnes oslavuje okrúhle šesťdesiate narodeniny. Na domáci duel takto dlho ešte rozhodne nečakal. „To určite nie! Je však taká doba, aká je. My sme radi, že aspoň hráme. Síce je to bez divákov a atmosféra je komornejšia, no aspoň hráme,“ dodáva k tejto téme tréner HC 19.

Prvoligový nováčik bol doteraz v hre trikrát. Ešte pred vynútenou prestávkou prehral v Skalici 2:4, doma s Dubnicou nad Váhom kvôli spomenutým problémom s ľadovou plochou nehral. Po reštarte druhej najvyššej hokejovej súťaže cestoval na ľad silných Topoľčian, odklial si odviezol po výhre 4:1 tri cenné body. Výsledkový výbuch Humenčania nezopakovali v stredu, keď na ľade ďalšieho ašpiranta na popredné miesto Žiliny prehrali rovnakým výsledkom, ako vyhrali v Topoľčanoch. S troma bodmi im patrí posledné desiate miesto, no trénerský matador nie je aj tak nespokojný. „Tabuľka je nekompletná. My sme napríklad ešte nehrali doma a tieto body nám chýbajú. V prvom zápase sme nešťastne prehrali v Skalici, kde sme kľudne mohli aj vyhrať. S Dubnicou doma sme nehrali, zápas je stále v štádiu riešenia. Po reštarte sme s tréningovým deficitom cestovali do Topoľčian, kde sme podali výborný výkon podporený brankárom Glosárom a vyhrali.  V stredu sme sa zase predstavili na ľade favorita na prvenstvo. Žilinčania ukázali svoju silu. My sme tam navyše išli oslabení o troch dôležitých útočníkov, čo sa samozrejme prejavilo na výsledku. Nespokojný s úvodom ale rozhodne nie sme,“ zdôraznil Milan Staš.

Humenčanom v stredu na ľade Žiliny chýbali útočníci Filip Vaško, Dominik Šimčák a František Pulščák. Mimochodom, všetci traja sa gólmi v piatok podieľali na víťazstve v Topoľčanoch. „Určite, že nám chýbali. Veď ide o našich ťahúňov ofenzívy. Ja verím, že sa dajú dokopy a v najbližšom zápase nám budú k dispozícii,“ praje si tréner Humenného. Ten svoje útočné tromfy bude rozhodne potrebovať, keďže jeho zverenci v piatok privítajú ďalšieho ašpiranta na vyššie priečky HC Autorácz Levice. Toho káder vzbudzuje obrovský rešpekt. Krátko pred reštartom prvej ligy ho vystužil aj skúsený Lukáš Novák a bratská dvojica Richard a Róbert Hunovci. „Už pred týmto posilnením mali v kádri viacero hráčov, ktorí majú extraligové skúsenosti. Levičania v stredu doma prekvapujúco podľahli Považskej Bystrici a o to viac budú podľa mňa motivovanejší doniesť si body späť od nás. Musíme sa na zápas dobre pripraviť. Verím, že sa zranení hráči dajú dokopy a odohráme s nimi vyrovnanú partiu s úspešným koncom pre nás,“ dodal Milan Staš, ktorý by opäť mohol rátať aj s niektorými hráčmi Dukly Michalovce.  V rámci spolupráce oboch klubov mu bol napríklad v oboch zápasoch po reštarte k dispozícii brankár Vladimír Glosár, ktorého si Staš nevedel vynachváliť. „Podžral nás tak v Topoľčanoch, ako aj proti Žiline. Ukázal svoje kvality. Verím, že takto bude pokračovať aj naďalej a pomôže nám aj v ďalších zápasoch. Svoje si ale zastali aj ďalší hráči, ktorí z Michaloviec prišli pomôcť.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 26.11.2020 10:05:11 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.