files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kompletní Zemplínčania sa chcú pobiť o tretie domáce víťazstvo

Po zásahu koronavírusu do šatne a následnej reprezentačnej prestávky sa tento týždeň už naplno začali pripravovať futbalisti MFK Zemplín Michalovce na náročný záver jesennej časti.

Michalovčania v tejto sezóne na domácej pôde zatiaľ zdolali Zlaté Moravce a Pohronie. Dosiahnu v sobotu tretie víťazstvo?

Tréner Jozef Majoroš postupne v tréningovom procese opätovne privítal všetkých hráčov, ktorí sa vystrábili z koronavírusu a v stredu už mal k dispozícii aj mládežníckych reprezentantov Slovenska Matúša Vojtka a Matej Trusu. Pred sobotňajším domácim duelom so Senicou (úvodný výkop o 14.00 hod.) tak má príjemnejšie starosti, ako pred duelom so Slovanom Bratislava, ktorý odohrali Zemplínčania pred reprezentačnou prestávkou. „Minulý týždeň sme trénovali vo veľmi oklieštenej zostave. Chýbali nám nielen reprezentanti, ale aj hráči, ktorí mali koronavírus. Venovať sme sa mohli len individuálnym herným činnostiam. Od tohto týždňa už trénujú všetci a v stredu sa k nám pridali aj Vojtko s Trusom, takže sme kompletní. Teda okrem Maťa Kolesára, ktorého stále trápi svalové zranenie,“ poznamenal pre náš portál tréner Michalovčanov Jozef Majoroš. Hráči najvýchodnejšieho účastníka Fortuna ligy prešli testovaním na koronavírus aj tento týždeň. „Všetci sme boli negatívni. Verím, že to už je za nami a koronavírus nás už nezasiahne tak. Ako tomu bolo pred dvoma týždňami,“ pokračuje michalovský lodivod.

Cieľom získať čo najviac bodov

Jesenná časť najvyššej futbalovej Fortuna ligy vstúpi po reprezentačnej pauze do svojho finále. Tímy majú na programe ešte päť kôl, ktoré výrazne môže povedať o účastníkoch prvej a druhej šestky v nadstavbovej časti. „Čaká nás päť ťažkých duelov. Trikrát sa predstavíme doma. Musíme všetko podriadiť tomu, aby sme tieto zápasy zvládli a niečo priviezli aj od súperov. Cieľom je získať čo najviac bodov,“ podotýka tréner Michalovčanov. Tým aktuálne patrí desiate miesto. Na to ich odsunula utorková remíza Senice so Sereďou (2:2). Práve Seničania sa dostali o skóre pred nich a práve Seničanov privítajú v sobotu na svojom trávniku. V prípade tretieho domáceho tohtosezónneho víťazstva by si tak veľmi pomohli. „Pre nás je momentálne už každý zápas „šesťbodový“. Tabuľka je vyrovnaná a zrejme bude rozhodovať každý bod. V sobotu hráme doma a doma chceme bodovať naplno,“ hovorí Majoroš už o sobotňajšom dueli so Senicou.

Ten bude mať pre neho špecifickú príchuť. Seničanov totiž vedie bývalý tréner Michaloviec Anton Šoltis. S ním Majoroš pôsobil na Zemplíne dva a pol roka a vlani v novembri ho po nepresvedčivých výsledkoch vymenil. „Mužstvá sa poznajú, aj my tréneri sa poznáme. Náš káder sa počas leta výrazne obmenil, takže už tu ani veľa hráčov, ktorých Tono viedol, niet. My musíme urobiť všetko preto, aby sme to v sobotu zvládli,“ podotkol michalovský tréner, ktorý si nemyslí, že sobotňajší duel bude mať rovnaký priebeh ako v treťom kole, kedy Seničania doma vyhrali 3:0. „Vtedy sme boli v inom stave. Teraz je to iné a určite až taký jednoznačný duel nepredpokladám. Ja budem spokojný, keď získame tri body,“ dodáva ešte k zápasu so Senicou Jozef Majoroš, ktorého zverenci v posledných dvoch domácich zápasoch s Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava ťahali za kratší koniec. Podarí sa im do tretice víťazstvo?

Peter Brendza



Uverejnené: 19.11.2020 14:40:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.