files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý končí ako tréner Dukly Ingema Michalovce

Séria piatich ligových porážok v rade má svoje dôsledky. Dnešným dňom na trénerskej stoličke HK Dukla Ingema Michalovce skončil Miroslav Chudý. O trénerskej zmene informuje stránka účastníka Tipos Extraligy.

Miroslav Chudý prišiel do Michaloviec v októbri roka 2017. S tímom sa mu podarilo dvakrát vyhrať prvú ligu (sezóny 2017/2018 a 2018/19), v sezóne 2018/19 uspel aj v baráži so Žilinou a postúpil do extraligy. V nej odkoučoval na michalovskej striedačke 66 zápasov s bilanciou 30 výhier a 36 prehier. V tejto sezóne odkoučoval jedenásť duelov. V troch z nich zvíťazili jeho zverenci v riadnom hracom čase, v dvoch po predĺžení. V piatich prehrali v riadnom hracom čase, v jednom po predĺžení. Práve utorková prehra 2:3 po predĺžení na ľade Nových Zámkov mu definitívne zlomila stoličku.

Duklu povedie Tomasz Juhani Valtonen

Vedenie klubu takmer ihneď zareagovalo vymenovaním nového trénera. Tým sa stal Fín s poľskými koreňmi Tomasz Juhani Valtonen. „Vedeli sme, že už potrebujeme urobiť zmenu. Tréner Chudý tu odviedol kus dobrej roboty, za ktorú mu patrí vďaka. Teraz sme ale potrebovali mužstvo nakopnúť a tak sme museli urobiť túto zmenu. Pán Valtonen bol v čase nášho hľadania náhrady voľný, a tak sme ho oslovili. Nakoniec sme sa dohodli,“ poznamenal pre náš portál prezident Dukly Ingema Martin Burinský. Mladý, iba štyridsaťročný Fín, ktorý má poľské korene, už má za sebou pestrú minulosť. Hokejovú kariéru ukončil relatívne skoro, už v 28 rokoch. V hráčskej kariére bol dvojnásobným majstrom sveta (1997 a 1998), čo si všimli aj za morom, keď ho draftoval Detroit Red Wings. Za morom ale strávil iba jednu sezónu, viac hrával vo svojej rodnej krajine a to iba za tímy Ilves Tampere a Jokerit Helsinki. Práve v Jokerite sa z funkcie asistenta dostal aj na post hlavného trénera. Stalo sa tak v sezóne 2013/14. Potom prišlo na rad jeho štvorročné pôsobenie v ďalšom fínskom tíme najvyššej súťaže Vaasan Sport, v roku 2018 sa okrem postu trénera v poľskom Podhale Nowy Targ ujal funkcie aj trénera národného tímu. Na tomto poste ho v lete vystriedal Slovák Róbert Kaláber. V minulej sezóne pôsobil aj v druhej nemeckej lige, keď viedol tím Ravensburg Towerstars a takisto aj v druhej švédskej lige, kde trénoval Mora IK. „Pri našom rozhodovaní sme skôr chceli ísť cestou hľadania trénera, ktorý nie je zaťažený slovenskými pomermi. Chceli sme trénera, ktorý tu ešte nepôsobil a môže priniesť niečo nové,“ pokračuje Burinský k angažovanou fínskeho trénera, ktorý je mimochodom prvým zahraničným lodivodom na striedačke michalovskej Dukly.  

pb



Uverejnené: 18.11.2020 13:44:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.