files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hračky, ktoré nadchnú aj dospelých

 

Určite si v každom hračkárstve vaše deti nájdu hračku, ktorá ich zaujme na prvý pohľad. Ak s nimi v mesiaci október zájdete do Zemplínskeho múzea, je celkom pravdepodobné, že si nejakú tú „zábavu“ obľúbia, na interaktívnej výstave  „Hodnoty – vedecká hračka.“ Aj keď je nutné povedať, že nejde o hračky obyčajné, predsa len, priveďte ich, aby sa s nimi mohli pohrať. Na niektoré hračky si zaspomínate najmä vy dospelí, s ktorými ste sa možno stretli v detstve. Popritom si môžte vyskúšať a overiť svoj odhad veľkostí niektorých fyzikálnych veličín.


 

Čo môžte očakávať na výstave

 

Výstava je určená predovšetkým žiakom a pedagógom základných a stredných škôl, ale aj rodinám s deťmi. Cieľom výstavy je popri hre s vedeckými hračkami a hlavolamami nasmerovať záujem návštevníkov na pozorovanie a experimentovanie. Súčasne aj prezentovať tvorivé aktivity banskobystrického občianskeho združenia Vedecká hračka (o.z. VH), ktoré pripravilo netradičnú výstavu, ale i originálne výstavno-múzejnícke prostriedky či poukázať na využiteľnosť hier a hračiek v edukácii. Táto výstava má taktiež prispieť ku kultúre hrania a popularizovať hračky ako prostriedky školského a mimoškolského vzdelávania a výchovy.


Na organizačno – technickej príprave a realizácii sa podieľali členovia a sympatizanti o.z. VH. Je tu možnosť vidieť exponáty zo zahraničia alebo z medzinárodnej súťaže Vedecká hračka – Scientific Toy, ako je guľôčkový časomerač, Eulerov disk s hologramom, Galileov teplomer a ďalšie. Okrem hračiek tu nájdete hlavolamy a fyzikálne experimenty na odhad fyzikálnych hodnôt či interiérové predmety, ako plazmatické špirála či lampu ktorá mení farby.

 

 

                                                                                 Martina Králiková

 



Uverejnené: 22.10.2010 11:08:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.