files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prelomí Dukla v nedeľu negatívnu sériu štyroch porážok?

Aj keď hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce cestovali na výjazd za súpermi s cieľom získať čo najviac bodov, z Nitry a z Bratislavy sa vo štvrtok večer vracali bez zisku čo i len jedného. Po prehrách 3:5 v Nitre a 4:7 so Slovanom majú o čom zverenci trénera Miroslava Chudého premýšľať. Veď s prehrou v Kaufland Cupe s Popradom ťahajú negatívnu sériu štyroch porážok v rade a po koronaprestávke získali zo siedmych duelov iba chudobných sedem bodov, keď po predĺžení vyhrali v Košiciach a Miškovci, no a doma zdolali Liptovský Mikuláš.

Michalovčania majú o čom premýšľať...

Zápasy v Nitre a v Bratislave boli výsledkovo ako cez kopirák. Michalovčania nezachytili úvody zápasov, aj keď v Nitre boli aktívnejší, a po dvoch góloch v ich sieti už len chytali zajaca za chvost. „Nestalo sa nám to prvýkrát, že sme hneď z prvých striel súpera inkasovali. Stále na to hráčov upozorňujeme, no stále sa to opakuje,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý, podľa ktorého ďalších slov prehry v Nitre a v Bratislave identické neboli. „Prišli po diametrálne odlišných výkonoch. V Nitre sme boli podľa mňa lepším tímom, šťastena sa ale obrátila proti nám. Myslím, že sme si zaslúžili bodovať. Opäť sa ukázalo, že sa trápime v koncovke. V poslednej dobe, čo ma mrzí, ale aj veľa inkasujeme. To ukázal aj zápas v Bratislave. Nezachytili sme úvod a už sme nemali fyzické, alebo psychické sily to zvrátiť. K tomu, aby sme v takýchto zápasoch boli úspešní, potrebujeme sa chytiť hneď na začiatku. To sa teraz nestalo a potom sme len stále niečo pred sebou tlačili,“ pokračuje michalovský lodivod.


Potrebujú bezpodmienečne vyhrať

Po troch ligových prehrách a jednej porážke v pohári nie je v Michalovciach ideálne nálada. Družstvo sa v tabuľke pohybuje okolo siedmeho miesta, teda v jej strede, čo nie je umiestnenie, aké si klub pred sezónou predsavzal. „Stále je to iba začiatok sezóny,“ reaguje Miroslav Chudý. Rodák z Krupiny ale nepopiera, že nálada nie je ideálna. „Určite to neprechádzame len tak. Toto je mužstvo, ktoré má vyššie ambície. Každý si ale asi musí prejsť takouto krízou. Nás zastihla teraz. Osobne, čo som v Michalovciach si takúto dlhú sériu bez výhry nepamätám. Nechcem hľadať výhovorky, ale sú za tým aj objektívne príčiny. Pre zranenie nám chýbajú niektorí hráči. Som ale o tom presvedčený, že sa z toho dostaneme, či už herne, alebo výsledkovo,“ pokračuje Chudý, ktorý je tréner Dukly Michalovce od októbra 2017.

Juraj Majdan už bol na sobotňajšom tréningu

Rozbehnúť sa jeho zverenci budú môcť už túto nedeľu, kedy ich od 16.00 hod. čaká duel s Banskou Bystricou. Tej sa takisto nedarí a aktuálne jej patrí v tabuľke predposledné miesto. „Ideálny súper na rozbeh v našej lige nie je. Aj Bystričania teraz prehrávali a chcú sa takisto nakopnúť. My do toho musíme vstúpiť tak, ako by to bol siedmy zápas série play-off. Potrebujeme konečne zabodovať naplno a v nedeľu pre to urobíme všetko,“ dodáva na záver Miroslav Chudý. Tomu by k výhre mohla pomôcť aj nová posila v kádri. Je ňou útočník s reprezentačnými skúsenosťami Juraj Majdan. Dvadsaťdeväťročný forvard na Slovensku v najvyššej súťaži pôsobil v Banskej Bystrici, Zvolene, Poprade, Nitre a v minulej sezóne v Košiciach. Medzitým obliekal aj dres českého Litvínova a niekoľko zápasov odohral aj za prvoligový Most.  

Peter Brendza



Uverejnené: 14.11.2020 13:50:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.