files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Potrebovali pomoc zhora?

Mal to byť futbalový sviatok, no už pred úvodným výkopom sa to zmenilo. Na futbalistov MFK Zemplín Michalovce dopadol dôsledok koronavírusu v najhorší moment. Pred zápasom so Slovanom Bratislava. Pred domácim zápasom, na ktorý sa všetci hráči tešili. No a keďže neprišlo k dohode klubov, Michalovčania museli hrať v okyptenej zostave, bez trinástich hráčov. Výsledok 0:2 v tomto podstatný nie je...

Podstatné je, aby sa všetci chorí rýchlo dali dokopy a boli k dispozícii na ďalší ťažký domáci duel so Senicou. Niekto by povedal, ešte šťastie, že je teraz reprezentačná pauza. Zápas so Slovanom sa vyvíjal podľa predpokladov. Aktívnejší boli v skoro komplet zložení hrajúci Slovanisti, ktorí povedzme si pravdu by mali aktivitu na svojich kopačkách aj keby hrali všetci Zemplínčania. Slovanisti však dosť nečakane nevedeli nájsť kľúče od michalovskej brány. Obliehali šestnástku, do šancí sa však nevedeli dostať. Nakoniec sa im to podarilo v závere prvého polčasu, kedy dostali ako na dlani štandardku a s tou naložili tak ako sa na úradujúceho majstra patrí. V druhom polčase výhru poistili prísnou penaltou a bolo po zápase. Michalovčania, ktorí horko-ťažko poskladali základnú zostavu im už konkurovať nemohli. Od majstra sa ale na Zemplíne čakalo ďaleko viac...

 

Čakalo sa, že už v prvom polčase zdecimovaným Michalovčanov uštedrí údery, po ktorých sa budú spamätávať až do utorka. Nestalo sa! Zverenci trénera Jozefa Majoroša síce v útoku veľa vody nenamútili, no favorit im nevedel v prvom polčase gólovo ublížiť. Až prišiel darček od hlavného rozhodcu Očenáša v závere prvého polčasu. Ten sa až príliš striktne držal pravidiel a vôbec neukázal cit pre hru. Najskôr nechcel pustiť do hry po zranení ošetrovaného Vojtka, ktorého krik bolo počuť až k neďalekému obchodnému centru. Následne ešte ocenil protesty kapitána MFK Zemplín Žofčáka žltou kartou a nariadil priamy kop, hoci, keď už, mal nariadiť kop nepriamy... Z neho hostia prvýkrát gólovo udreli. Očenáš sa riadil podľa pravidiel, takže si túto situáciu obháji. Pre druhýkrát by ale mohol ukázať viac citu pre hru, aj pre tím, ktorý pred dvadsiatimi sekundami poškodil... Čo sa týka nariadeného pokutového kopu, aj ten si Očenáš obháji. Ruka bola, či bola pri tele, alebo nie, to už je na posudzovanie iných. Sporný moment to ale bol.

Slovan Bratislava prišiel až na Vladimíra Weissa do Michaloviec v plnej sile. Tu ukázal a zaslúžene vyhral. Potreboval však takúto pomoc? A mimochodom, keď Slovanisti pred dvoma týždňami chceli odkladať duel v Dunajskej Strede, kvôli tomu, že im chýbal celý realizačný tím a podotýkame, jeden hráč zo základnej zostavy, prečo tentoraz Michalovčanom, ktorým chýbalo trinásť hráčov, nedokázali vyjsť v ústrety? Aj preto opäť po súboji so Slovanom prevládajú negatívne pocity. Treba ale povedať aj fakt, že z Michaloviec si tri body odviezli absolútne zaslúžene. Koronavírusom zdecimovaní Michalovčania im objektívne konkurovať tentoraz nemohli...

Hodnotenie Michalovčanov

Matej Markovič – michalovský brankár musel byť v strehu prakticky od začiatku. Hostia ho síce nezasypali strelami na bránu, no mali na svojich kopačkách loptu a pravidelne hrozili. Za góly nemohol, niečo aj chytil navyše. Lepší štandard. Výsledná známka 6.

Dimitrios Siopis – na pravej strane obrany operoval grécky zadák, ktorý opäť nesklamal. Aj napriek značne sťaženej úlohe dokázal aj zaútočiť. Výsledná známka 5.

 

Martin Bednár – situácia prinútila trénera Majoroša obetovať Bednára, ktorý bol najlepší z Michalovčanov v Trnave, na pozíciu stopéra. Ten sa tejto pozície nezhostil najhoršie. Na druhej strane ale v strede poľa chýbal jeho pohyb a jeho rozohrávka. Verme, že sa po reprezentačnej pauze vráti na miesto, kde mu to svedčí viac. Výsledná známka 5.

Igor Žofčák – líder mužstva na trávniku a aj v šatni opäť raz ukázal, aký je pre tím potrebný. Za štyri roky ho tréneri už využili na všetkých pozíciách, okrem brankára. Tentoraz musel vystužiť stopérsky post, kde si svoju úlohu zastal. Výsledná známka 6.

 

Matúš Vojtko – po pauze, v ktorej absentoval v základnej zostave, sa vrátil vo veľkom štýle. Opäť ukázal prvky moderného typy krajného obrancu, hoci mal na svojej strane ruky a nohy práce s kridelníkmi Slovana. Výsledný známka 6.

Matúš Begala – mladý stredopoliar si takisto svoje miesto v zostave zastal. Zvádzal viackrát aj nerovné súboje, ktoré boli až do stavu 0:2 hodnotené zväčša v prospech súpera... Pobil sa o viaceré lopty. V ďalších zápasoch určite bude jeho výkonnosť stúpať. Výsledná známka 5.

Sergej Ivanov – Podobné hodnotenie ako pri Begalovi. Taktiež zviedol viaceré nerovné súboje, ktoré boli hodnotené v prospech súpera. Až za rozhodnutého stavu dostala možnosť jeho kreativita. Podobne ako v Nitre bol najčastejšie faulovaným hráčom michalovského tímu, čo niečo znamená... Výsledná známka 6.

 

Lukáš Lukčo – debut v základnej zostave si mladý stredopoliar odbil proti najslávnejšiemu klubu na Slovensku. Hral v prvom polčase, do druhého už poslal tréner Majoroš Ntotisa. Výsledná známka 4.

Vasileios Ntotis – grécky stredopoliar o trošičku zaostal za Lukčom. Stratil hlavne viac lôpt a prehral o niekoľko súbojov viac. Výsledná známka 3.

Christos Kontouriotis – ďalší Grék v zostave nemal v ofenzíve veľa šancí vyniknúť. Viackrát musel pomáhať aj obrane, čo v prvom polčase zvládal. Postupne jeho výkon v druhom polčase upadal. Výsledná známka 4.

 

Abdulrahman Taiwo – strelec dvoch gólov z Trnavy tentoraz veľa šancí nemal. Do jednej sa predsa dostal, Greif si však jeho strelu postrážil. Od útočníka jeho formátu sa čakalo viac. Výsledná známka 4.

Matej Trusa – novopečený reprezentant do 21 rokov sa musel na hrote biť o každú loptu. Keby boli k dispozícii Phillips s Tandirom, tréner Majoroš by mohol svoju ofenzívu viac rozvinúť. Takto to bolo všetko na Trusovi s Taiwom, ktorí sa nepresadili. Výsledná známka 4.

Adam Gríger, Michal Tóth – hrali menej ako pol hodiny, ich výkony nehodnotíme.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.11.2020 16:24:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.