files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrtá prehra s "kamzíkmi", Dukla Popradu podľahla 3:5

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v dohrávanom zápase štvrtého kola Tipos Extraligy s HK Poprad 3:5 a „kamzíkom“ tak podľahli aj štvrtýkrát v sezóne. Góly michalovskej Dukly zaznamenali Samuel Takáč, Graeme McCormack a Jordan Hickmott.

 

„Odvetný“ súboj dvoch východoslovenských rivalom priniesol od úvodu výborný hokej so šancami na oboch stranách. Už v 32 sekunde sa hostia zásluhou Marcela Haščáka a jeho pohotovej koncovky ujali vedenia. Michalovská odpoveď mohla prísť v druhej minúte, keď sa Hickmott natlačil až pred Vošvrdu, mieril ale iba do jeho betónov. V piatej minúte už ale bol český golman čara zbavený, keď ho strelou popod betóny prekonal Samuel Takáč. V hre štyroch proti štyrom mohol hosťom vrátiť vedenie Handlovský, Tomek však výborne vyrážačkou vyrazil puk smerujúci do bránky. Michalovčania ustáli aj následné vylúčenie Mašlonku. Šťastie mali hlavne pri Haščákovej strele na konci presilovky. Popradský útočník dal o sebe vedieť aj v samom závere prvej časti, keď sa natlačil až pred Tomeka, mieril však iba do jeho betónov.

Druhá tretina začala opäť michalovskou zvonkohrou o Vošvrdove tyčky. Hneď v prvej minúte zachránili žŕdky popradského brankára pri strelách Lalancetta aj Hickmotta. Následne Michalovčania získali možnosť presilovky po faule Dalhuisena, hostia ale podnikli rýchly brejk a po strele Vandasa zvonila aj michalovská žŕdka. Že to nebol gól potvrdil aj následne videorozhodca. Spolu s verdiktom o neuznanom góle dostal Poprad ďalšiu ranu, keď bol vylúčený Bjalončík a domáci tak mali k dispozícii 48 sekundovú presilovku o dvoch hráčov. V nej opäť zvonili po strelách Lalancetta a McCormacka žŕdky popradskej brány, v presilovke o jedného hráča už ale Michalovčania konečne skórovali, keď sa presadil McCormack. O 23 sekúnd neskôr však bolo vyrovnané. Hrubú chybu michalovskej defenzívy potrestal Livingston a začínalo sa odznova. Domáci síce hneď na to ustáli vylúčenie Lalancetta, ďalší faul Ťavodu už ale Poprad potrestal, keď sa presadil Presinger. V samom závere ešte domáci ustáli ďalšie vylúčenie Ťavodu.

Do tretej časti sa snažili Michalovčania vstúpiť aktívne, opäť ale doplatili na nedisciplinovanosť. V 43. minúte bol vylúčený Ventelä a jeho faul potrestal za sedem sekúnd Marcel Haščák. Snaha sa domácemu celku rozhodne uprieť nedalo, opäť ale Michalovčania doplácali na svoje chyby a nedisciplinovanosť. Keď išiel na trestnú lavicu Svitana, ich presilovku zmaril útočným faulom Mašlonka. V hre štyroch proti štyrom predsa vykresal iskierku nádeje Hickmott. Na vyrovnanie už ale Michalovčanom sily neostali. Poprad ustál vylúčenie Hudeca a desať sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky skompletizoval svoj hetrik Marcel Haščák.

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Poprad 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Góly:
4. Takáč (Galamboš, Bartánus), 28. McCormack (Mašlonka, Galamboš) pres/1, 53. Hickmott (McCormack, Ventelä) – 1. Haščák (Drgoň), 29. Livingston (Matúš Paločko), 32. Preisinger (Skokan, Haščák) pres/1, 43. Haščák (Drgoň, Svitana) pres/1, 60. Haščák (Svitana, Skokan).
Vylúčení:
8:6. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mullner, P. Ševčík – J. Ševčík, Beniač. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA:
Tomek - McCormack, Ventelä, Southorn, Mihálik, Zeleňák, Louis, Ťavoda, Bdžoch – Hickmott, Lalancette, Regenda – Takáč, Galamboš, Bartánus – Mašlonka, Češík, Torok – Chalupa, Farkaš, Ragan.
HK:
Vošvrda - Drgoň, M. Hudec, D. Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Livingston – Mešár, Bjalončík, Matej Paločko - Hájnik. 



Uverejnené: 06.11.2020 20:53:33

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623