files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mali hrať proti Zvolenu, no opäť hrajú proti Popradu. Súper si nás na piatok vybral, znie z michalovskej šatne

Po troch dňoch budú opäť čeliť popradským kamzíkom. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v utorok nestačili v prvom semifinálovom zápase Kaufland Cupu na HK Poprad, ktorému podľahli už tretíkrát v sezóne, tentoraz 0:1. V piatok im budú Popradčania stáť v ceste opäť. Hoci mali hrať Michalovčania proti Zvolenu v dohrávke ôsmeho kola Tipos Extraligy, ten naďalej ostal v karanténe a súperom aktuálneho lídra tak bude v dohrávke štvrtého kola opäť Poprad.

 

„Je to trošku prekvapujúce. Pripravovali sme sa na Zvolen, nakoniec ale hráme s Popradom, ktorý si nás vybral ako súpera. Oni chceli hrať proti nám, doslova si nás vyžiadali,“ poznamenal asistent trénera Dukly Juraj Faith, ktorý verí, že sa na jeho zverencov konečne usmeje šťastie. Veď s Popradom neprehrali len v semifinále Kaufland Cupu, ale aj počas prípravy na Tatranskom pohári a v skupinovej fáze pohára. V ňom dokonca v dvoch domácich dueloch nestrelili ani jeden gól... „Neviem, čím to bolo. Hlavne v utorok sme hrali štyridsať minút výborne. Mali sme šance, prečíslenia, niekoľkokrát sme trafili tyčku. Chýbal nám možno väčší dôraz a máličko viac šťastia. Ja verím, že to konečne zlomíme a v piatok ich zdoláme,“ pokračuje Juraj Faith.

Michalovčanom robil obrovské problémy hlavne brankár Tomáš Vošvrda. Český golman v službách Popradu sa viackrát vyznamenal, no mal aj dostatok šťastia. „Treba uznať, že je to kvalitný brankár, v lige ich je kvalitných ale viac. Dá sa povedať, že každé mužstvo má vynikajúceho brankára a nám sa ich podarilo prekonať. Podľa mňa to nebolo o Vošvrdovi. Skôr to bolo o nás. V poslednej dobe sa natrápime na strelenie gólov. Potrebujeme to trošku ukľudniť a byť v koncovke sebavedomejší,“ uviedol na margo kvalít brankára HK Juraj Faith a svoje pridal aj útočník Marek Mašlonka. „V utorok mal aj dostatok šťastia. Asi mal to povestné „české štestíčko“. Verím, že to v piatok už tak nebude a konečne strelíme viac gólov.“

 

Popradská sila však nie je iba v brankárovi a defenzíve. Už pred sezónou vzbudzoval obrovský rešpekt prvý útok Haščák –Skokan - Svitana. „Nie je to zase iba o nich. Poprad má celkovo silné mužstvo. Je ašpirantom na popredné priečky. Či brankár, obrana, alebo útok, všade je sila,“ podotýka Mašlonka, jeden z troch odchovancov popradského klubu v službách michalovskej Dukly. To, že Zemplínčania opäť nastúpia proti Popradu stresujúco neberie. „A prečo by som mal? Ja osobne sa na piatkový zápas teším! To, že sme Popradčanov ešte nezdolali nás musí ešte viac nakopnúť. Vieme, kde je ich sila, vieme, aká je ich kvalita. Musíme sa na nich dobre pripraviť. V utorok nám nechýbalo nič, akurát sme vyhoreli v koncovke. Teraz to musíme zmeniť. Keď k utorkovému výkonu pridáme aj góly, o výsledok sa báť nemusíme,“ sebavedomo dodáva Marek Mašlonka.

pb



Uverejnené: 05.11.2020 18:10:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.