files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema vyhrala v Miškovci, premiérový gól Jakuba Ragana

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v nedeľňajšom dohrávanom zápase piateho kola Tipos Extraligy na ľade maďarského DVTK Miškovec 3:2 po predĺžení. O ich výhre rozhodol v pridanom čase Samuel Takáč, ešte pred ním sa podarilo skórovať aj Samelimu Ventelovi a Jakubovi Raganovi, pre ktorého to bol prvý gól v Extralige. Zverenci trénera Miroslava Chudého budú v hre najbližšie už v utorok 3. novembra, kedy ich o 17.30 hod. čaká prvý duel semifinále Kaufland Cupu, v ktorom privítajú Poprad.

V dohrávanom zápase piateho kola mali lepší vstup do zápasu domáci „medvedi“. Tí lišiakov z Michaloviec zaskočili aktívnou hrou a na začiatku druhej minúty aj otváracím gólom, o ktorý sa postaral strelou nad Tomekovu lapačku Kyle Osterberg. Tomu dobre nabil Galanisz. Táto dvojica si zopakovala spoluprácu aj v ôsmej minúte, Osterbergovu strelu tentoraz Tomek vyrazil na ochrannú sieť. Hneď na to putoval na trestnú lavicu Vojtech Zeleňák, Michalovčania sa ale ubránili a hneď na to mohli aj skórovať, Kiss v bráne DVTK si ale poradil so zakončením Takáča. V pätnástej minúte získali presilovku aj hostia, ktorí mohli vyrovnať Louisom.

Druhá tretina začala poriadne zhurta. Hneď v jej úvode mal vyrovnávajúci gól na hokejke Pavol Regenda, Kiss následne kryl aj Lalancetteho dorážku. Hneď na to musel michalovský brankár Tomek riešiť závar pred svojou bránkou, na druhej strane zase Kiss zachytil Hickmottovu strelu efektne v lapačke. Brankári na oboch stranách sa následne zaskveli po strelách Korhonena a Rokályho. Veľmi aktívnu päťminútovku následne ukončila šanca Wolfa, ktorú bravúrne zmaril Tomáš Tomek. V 27. minúte sa domáci Miskolczi so Sziranyim dopustili v rovnakom čase faulov, Michalovce tak mali dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, ktorú po necelej minúte využil Ventelä na vyrovnanie. Michalovčania mali stále na ľade o jedného hráča viac a keď hneď na to fauloval aj Wehrs, získali opäť minútovú presilovku o dvoch hráčov. Hostia poriadne zavrel DVTK do jeho pásme, vedúci gól ale z prevahy o dvoch hráčov nevyťažili, no a nevyužili ani následnú presilovku o jedného hráča, v ktorej mal stopercentnú šancu Lalancette. Na druhej strane sa hostia ubránili presilovkám po fauloch Češíka s Mašlonkom, v čase ale, keď naskočil Mašlonka na ľade prekonal Tomeka Csányi, ktorý poslal DVTK opäť do vedenia.

V tretej tretine sa už z tak ostrého tempa hrať nezačalo. Viac to vyhovovalo domácim, ktorí si tak mohli strážiť tesný náskok. Pripraviť ich oň mohol hneď v prvej minúte Regenda, ktorý sa natlačil až pred Kissa, mieril však málo razantne. Skóre sa menilo až v 47. minúte. Zlú rozohrávku Vójtká zachytil Jakub Ragan a svojim premiérovým gólom v najvyššej súťaži vyrovnal na 2:2. Michalovčania mohli ísť dokonca do vedenia, pri následnom vylúčení Wehrsa ale nepreklopili zápas na svoju stranu. Šance skoro šesť stovák divákov videlo ešte na oboch stranách, gól už ale nepadol, zápas tak putoval do predĺženia. V hre troch proti trom mohol rozhodnúť Osterberg, ktorý ale v nájazde na Tomeka neuspel. V 63. minúte vypichol puk domácim Samuel Takáč, ktorý nájazd na Kissa premenil gólom a rozhodol tak o michalovskej výhre 3:2.

DVTK Jegesmedvék Miškolc - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 po predĺžení (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Góly:  2. Osterberg (Galanisz), 38. Csányi (Vas, Szirányi) – 28. Ventelä (Lalancette, Takáč) pres/2, 48. Ragan (Southorn), 63. Takáč.
Vylúčení: 6:4. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0: Rozhodovali: Goga, Fridrich - Bogdaň, Vyšný. Divákov: 595.
DVTK: B. Kiss — Szirányi, Wehrs, D. Kiss, Wolff, Vojtkó, Göz, Láda — Egle, Vas, Flick — Magosi, Galanisz, Osterberg — Csányi, Miskolczi, Rokaly — Révész, Lövei.
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Louis, Southorn, Mihalik, Ventelä, Ťavoda, Zeleňák, Zekucia, Bdžoch — Regenda, Lalancette, Takáč — Bartánus, Hickmott, Korhonen — Török, Galamboš, Mašlonka — Ragan, Češík, Chalupa.



Uverejnené: 01.11.2020 19:39:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.