files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po návrate domov pretestovaná, nemá ani jeden prípad ochorenia na koronavírus

Po odohratí dvojzápasu druhého kola Európskej ligy vo francúzskom Paríži proti tamojšiemu Paris 92 sa hádzanárky Iuventy Michalovce vrátili domov minulý utorok. Hneď po ich návrate do Michaloviec išli všetky členky družstva, ako aj realizačný tím do karanténneho opatrenia. To ukončili po obdŕžaní výsledkov testov na COVID – 19.

„Všetky hráčky a všetci členovia realizačného tímu mali negatívne výsledky, nemáme teda ani jeden pozitívny prípad,“ rozhovoril sa športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. Aj napriek tomu hrať počas nasledujúceho víkendu v MOL lige Iuventa nebude, keďže jej piatkový súper ŠŠK Prešov je v karanténe. „Chceme, aby dievčatá nevyšli zo zápasového rytmu. Odohrajú tak modelovaný zápas proti sebe,“ pokračuje Beňadik.

Hádzanárky Iuventy boli v lige naposledy v hre v nedeľu 11. októbra. Hrať nebudú ani tento víkend...

Čo bude ďalej, to je ešte otázne. Ženský tím môže naďalej hrať svoje zápasy a aj trénovať. Stopka momentálne platí pre všetky ostatné tímy v klube, ktoré nemôžu ani trénovať. „Informácie ohľadom uvoľňovania opatrení sa neustále menia. V tejto chvíli počkáme na vyhodnotenie celoslovenského testovania a uvidíme, aké budú ďalšie rozhodnutia a usmernenia. Aktuálne vieme iba to, že ženské družstvo by malo odohrať v lige v tomto roku ešte tri zápasy. Zápasy v Dunajskej Strede a doma so Šaľou (sobota 7., resp. 14. november) ohrozené nateraz nie sú. Odložený zápas v Prešove zatiaľ náhradný termín nemá. Mládež má momentálne individuálne tréningové plány. Keď sa opatrenia uvoľnia, okamžite nastúpime do tréningového procesu, pretože dievčatá od marca, mimo leta, spoločne veľa nenatrénovali,“ podotýka športový riaditeľ Iuventy. Ten nateraz nechce riešiť to, kedy by sa mala mládežnícke zápasy dohrávať. „Nás najskôr zaujíma tréningový proces družstiev. Keď budú tímy môcť normálne trénovať, potom sa môžeme baviť aj o zápasoch. Tímy ale musia trénovať spolu, nie po skupinkách. Keď sa tak stane, budeme k tomu blízko.“

Športový riaditeľ Iuventy nevedel odpovedať momentálne na otázku, ako to bude s nadnárodnou MOL ligou. Tá sa hrá v dvoch krajinách a nateraz je cestovanie medzi nimi veľmi náročné. „V Českej republike je aktuálne situácia veľmi vážna. Momentálne sa tam v halách vôbec nešportuje a jednotlivé tímy (napr. futbal, hokej) chodia trénovať na kempy mimo hraníc. Čo bude od nového roka stále nevieme. Všetci ale veríme, že sa situácia stabilizuje a súťaž sa regulárne dohrá. Pre riaditeľstvo súťaže bude výzvou nájsť spôsob cestovania cez hranice, ktoré akceptuje tak Úrad verejného zdravotníctva na Slovensku, ako aj v Česku.“ A ak toto akceptované nebude? „Je potrebné sa vážne zaoberať aj touto možnosťou a to už teraz. Musíme sa pripravovať aj na takúto situáciu.“ Takže existujú už nejaké varianty pokračovania len slovenských družstiev? „Momentálne o žiadnych nevieme. Ak by vznikla takáto diskusia, tak sme pripravení sa do nej aktívne zapojiť,“ dodáva Beňadik.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.10.2020 13:36:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.