files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Giľák zmenu z líšky na býka nerieši. Čas ukazuje, že to bol správny krok!

Ešte v septembri, čiže pred zhruba mesiacom, by hral na druhej strane. Hokejový útočník Matej Giľák začal prípravu v tíme HK Dukla Ingema Michalovce, kde predtým úspešne pôsobil dve sezóny. Nakoniec sa ale jeho cesty s ambicióznym extraligistom rozišli a Giľák si to namieril k ďalšiemu účastníkovi Tipos Extraligy – HC Mikron Nové Zámky. A práve ten sa v nedeľu v dohrávke tretieho kola tešil z výhry 4:3 v Michalovciach.

„Víťazstvo tu ma samozrejme veľmi teší. Došli sme sem, keď rátam aj brankárov, osemnásti hráči. Nebolo to pre nás jednoduché. Po prvej tretine, kedy sme viedli 2:0, sme si ale povedali, že musíme za každú cenu bojovať o víťazstvo. Videli sme totiž, že sa tu vyhrať dá. Každý si siahol na dno síl a o to víťazstvo teší viac,“ rozhovoril sa odchovanec spišskonovoveského hokeja, ktorý stál na michalovskej strane v čase postupu do najvyššej súťaže a aj pri premiérovom účinkovaní Dukly v nej. Tentoraz sa tu opäť raz tešil z víťazstvá. Giľák sa síce do streleckej listiny nezapísal, no bol takisto jedným zo strojcov prekvapivého víťazstva. „Je pravdou, že sme skórovali zväčša po ich chybách. Hokej je ale o chybách a víťazí ten, kto ich spraví menej.“

Favorit nedeľňajšieho zápasu samozrejme bola michalovská Dukla, ktorá dovtedy uspela vo všetkých troch svojich ligových dueloch. „Samozrejme, rešpekt sme z nich mali, no strach nie! Všetci vieme, že v Michalovciach poskladali veľmi kvalitný tím a bude sa tu vyhrávať veľmi ťažko. Nás to ale nezastavilo. Každý z nás bojoval a máme parádnu odmenu, víťazstvo na štadióne tímu, kde sa vyhrávať podľa mňa až tak často nebude,“ pokračuje útočník HC Mikron. Ten sa po výhre 4:3 vyrovnal osembodovým Michalovciam, ktoré predstihol v tabuľke. Čakal Giľák takéto výsledky svojho tímu? „Prekvapený rozhodne nie som. V našom tíme totiž je kvalita. Máme výborného brankára, na ktorom tréneri stavajú našu hru. Aj tu sme hrali zo zabezpečenej obrany, z ktorej sme čakali na súperove chyby. Tie aj prišli. Všetci sme radi, že sme tu vyhrali a po Zvolene máme skalp ďalšieho tímu, ktorý by mal bojovať o medailu.“

Pri našom rozhovore s ex-hráčom Dukly Michalovce sme sa dostali aj k téme jeho konca na Zemplíne. Odchovanec spišskonovoveského hokeja najskôr túto tému rozoberať veľmi nechcel, potom sa ale rozhovoril... „Čítal som na diskusii, že ma odtiaľ vyhodili, čo chcem rezolútne poprieť. Určite to nebolo tak, oni chceli, aby som ostal. Ja sám som požiadal o uvoľnenie, pretože som cítil, že nebudem dostávať toľko priestoru na ľade, koľko by som chcel. Čas ukazuje, že to bol správny krok a určite to neľutujem,“ zdôraznil Giľák, ktorý po odchode z Michaloviec najskôr zakotvil v materskom klube. Už, už sa zdalo, že u ambiciózneho prvoligistu aj ostane, no ozvali sa Nové Zámky. „Po odchode z Michaloviec som v podstate nemal na výber. Trénoval som v Spišskej Novej Vsi a bol som tak nastavený, že tam asi ostanem. Ozval sa mi ale tréner Zámkov pán Hrnčár. Ja si veľmi cením túto šancu,“ pokračuje Giľák, ktorý sa v priebehu niekoľkých dní premenil z lišiaka na býka.

Dvere za Michalovcami ale vôbec nezatvára. „A prečo by som mal? Veď som tu prežil dva parádne roky. Ja aj chápem, že sa tu zvyšujú ciele. Vedenie klubu chce ísť vyššie a samozrejme, k tomu potrebuje aj silnejší káder, aký tu bol minulú sezónu. Momentálne som v Nových Zámkoch a uvidíme, čo prinesie budúcnosť.“ Mateja Giľáka síce potešilo v nedeľu víťazstvo, no zamrzela jedna vec. „Strašne mi bolo ľúto, že sa hralo pred prázdnymi tribúnami. Divák tu v Michalovciach je fantastický. Osobne som sa na zápas tu veľmi tešil a ešte viac by som sa tešil, keby bol aj s divákmi. Touto cestou by som sa im chcel poďakovať za podporu a aspoň takto ich pozdraviť, keďže sa to nedalo po zápase. Verím, že náš ďalší zápas tu už bude s nami na tribúne,“ dodal na záver.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.10.2020 15:35:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.