files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nehaňme deň pred večerou

Druhý duel po sebe bodovali na pôde súpera hráči MFK Zemplín Michalovce. Tí tentoraz v Nitre opäť remizovali 1:1 a opäť skórovali z pokutového kopu. A opäť mohli dosiahnuť viac ako jeden bod.

Pod Zoborom vôbec nebolo vidno, že sa stretol piaty tím tabuľky s dvanástym. Michalovčania sa domácim vyrovnali vo všetkom, ba v samom závere boli dokonca lepším tímom a viac išli za víťazstvom. Je úplne jasné, že tréner Jozef Majoroš má k dispozícii úplne iný tím, ako mal v prvých kolách. K tomu sa ale ešte dostaneme, teraz sa poďme pozrieť na zápas v Nitre. Michalovčania nastúpili oproti duelu s Dunajskou Stredou so štyrmi novými hráčmi. Bednár s Taiwom nastúpili premiérovo, Phillips po treste a Vojtko po dlhšom výpadku v základnej zostave. Všetci štyria priniesli do michalovskej hry oživenie. Na druhej strane nemohol hrať kapitán Žofčák, Majoroš má už ale v súčasnosti taký široký káder, že jeho absenciu už vie zašiť. Zemplínčania v úvodných zápasoch sezóny na ihriskách súperov rýchlo inkasovali a z tohto úderu sa nedokázali spamätať. Tentoraz dostali ďalší lacný gól, pod Zoborom sa však žiadny „náklad“ nekonal. Hostia totiž aj po inkasovanom góle hrali svoju hru a zaslúžene vyrovnali. Do Nitry išli s cieľom bodovať, ktorý naplnili. Mohli síce získať tri body, no aj remíza je v tomto stave dobrým výsledkom.

Základná časť najvyššej Fortuna ligy má za sebou presnú polovicu. Po nej Michalovčanom patrí desiate miesto. Mohlo to byť aj lepšie, ale aj horšie. Opakoval sa ich zlý štart. Po troch kolách boli bez bodu na poslednom mieste, na ktorom boli dokonca aj pred jedenástym kolom. Pohľad na tabuľku hovorí, že liga je opäť vyrovnaná. Odskočila Dunajská Streda so Slovanom Bratislava, tretiu Žilinu delí od posledného Trenčína len osem bodov. Vzhľadom na to, že Michalovčania majú zakaždým lepšiu druhú polovicu základnej časti, dá sa predpokladať, že sú aj na dobrej ceste k splneniu cieľu – účasti v prvej šestke. Treba sa však pozerať aj dozadu, veď zverenci trénera Jozefa Majoroša majú pred posledným Trenčínom a predposledným Pohroním (oboch majú v druhej časti vonku) iba náskok jedného bodu. Keď ale chcú splniť Michalovčania stanovený cieľ, musia ustáliť svoje výkony. V prvej polovici základnej časti totiž ukazovali dve tváre.  Jednu na zápasoch doma a druhú vonku. Zatiaľ, čo na domácej pôde hrali tak, ako si tréneri predstavovali, u súperov to bolo horšie. Prvé štyri zápasy vonku hladko prehrali (na Slovane 0:5, v Senici 0:3, Žiline 2:6 a Ružomberku 0:4). Nadviazali tak na štyri prehry ešte z vlaňajšej sezóny. Až vo zvyšných dvoch dueloch získali prvé body vonku, ktoré môžu, ale ani nemusia v konečnom účtovaní veľa znamenať. Michalovčania opäť raz doplatili na zlý štart do sezóny. Ten sa pravidelne opakuje, keďže sa pravidelne opakuje cez leto aj pohyb v kádri. Tentoraz odišlo dvanásť hráčov, čo sa po krátkej prestávke muselo prejaviť. Viniť teda trénerov z toho, že mužstvo je až na desiatom  mieste by bolo poriadne scestné. Varili len z toho, z čoho mohli. Káder sa skladal za pochodu a doskladal sa len pred dvoma týždňami, tesne pred koncom prestupového obdobia. Aj preto musíme byť trpezliví. Posledné zápasy ale ukazujú, že sú Zemplínčania už na tej ceste, na ktorej by ich vidieť chceli. O všetkom rozhodne druhá polovica základnej časti, ktorú majú zakaždým lepšiu. Účty sa budú skladať až po nej. Nehaňme teda deň pred večerou...

Hodnotenie Michalovčanov v zápase s Nitrou

Matej Markovič – brankárska jednotka opäť pochytala to, čo mala. V druhom polčase Markovič veľa roboty nemal, dobre organizovaná defenzíva nepúšťala domácich do šancí. Za inkasovaný gól nemohol, chyby pri ňom urobila obrana. Výsledná známka 7.

Martin Kolesár – výslednú známka znižuje hlavne chyba pri inkasovanom góle, ktorú michalovský pravý obranca a pri neúčasti Igora Žofčáka aj kapitán, urobil. Až priveľmi ustupoval pred Faškom, ktorý potom naservíroval loptu Gataričovi. Inak podal Kolesár zodpovedný výkon a výrazne aj podporil ofenzívu. Výsledná známka 4.

 

Ian Pino Soler – španielsky stopér sa opäť ukázal ako dobrý šéf defenzívy. Tá okrem inkasovaného gólu pracovala ako hodinky, nepúšťala domácich do šancí, navyše, každý jeden z jej členov dokázal podporiť aj ofenzívu. Výsledná známka 6.

Filip Vaško – tentoraz dokonca vyššie hodnotíme Solerovho parťáka Vaška. Ten opäť podal zodpovedný výkon. Neprehral asi ani jeden súboj. Výsledná známka 7.

Matúš Vojtko – nastúpil po dlhšej pauze, keď vypadol zo základnej zostavy. Svoje si zastal. Už dlhšie konštatujeme, že čo sa týka podpory ofenzíva, je michalovský ľavý zadák jeden z najlepších v lige. Keď k tomu pridá aj poctivú defenzívu, ktorú tentoraz pridal a takisto sa vyvaruje zbytočných chýb, ktorých sa teraz vyvaroval, Michalovce pre neho nebudú konečnou stanicou. Výsledná známka 7.

 

Martin Bednár – „Bedňa“ nastúpil po dlhšom čase v základe a bolo to na jeho hre zo začiatku vidno. Na poste defenzívneho stredopoliara ale postupne preberal iniciatívu na ihrisku a v druhom polčase už patril medzi najlepších, čo po ňom behali. Výsledná známka 5.

Georgios Neofytidis – grécky stredný záložník si opäť odohral svoje. Už druhý zápas po sebe patril medzi najlepších. Nerobil chyby, neprehrával súboje, dobre rozohrával loptu. Výsledná známka 6.

 

Ricardo Phillips – po jednozápasovej prestávke sa dostával do tempa pomalšie. V prvom polčase strácal lopty, robil chyby. V druhom dejstve už bol motorom michalovskej ofenzívy. Výsledná známka 6.

Matej Trusa – v podhrotovom priestore sa bil o každú loptu, snažil sa nielen dostať do šance, ale pomáhať aj Tandirovi na hrote. V samom závere prvého polčasu vybojoval pokutový kop, z ktorého Zemplín vyrovnal. V druhom polčase už pomaly strácal sily. Výsledná známka 5.

 

Abdulrahman Taiwo – rozdielne polčasy z jeho strany. V prvom sa dopustil aj defenzívnej chyby, po ktorom Michalovčania inkasovali. Hneď na to bol v dvoch šanciach, s ktorými by mal útočník jeho kvalít naložiť inak. V druhom polčase sa jeho hra zlepšila a spresnila, v Michalovciach ale od neho čakajú viac. Výsledná známka 4.

Ismar Tandir – je vidno, že dlhšie nehral. Síce strelil gól, ktorý mu určite pomôže na psychiku, no aj od neho sa očakáva viac ako jedna vyhratá lopta v útoku. Práve on s Taiwom by sa mali starať o góly v sieti súperov, čo tentoraz nebolo... Výsledná známka 4.

Dimitrios Popovits, Sergej Ivanov – hrali menej ako pol hodinu, ich výkony nehodnotíme. Popovits mohol byť hrdinom, jeho štipľavú strelu smerujúcu do brány však Šipoš vyrazil. Ivanov hral len päť minút a nadstavený čas.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.10.2020 13:34:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.