files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tenisová liga veteránov pozná svojho ôsmeho víťaza

 

V týchto dňoch vyvrcholila v Michalovciach tenisová súťaž družstiev s vekom hráčov nad 35 rokov, ktorá nesie názov Tenisová liga veteránov. Ide vlastne už o tradíciu, keďže v tomto roku sa skončil jej ôsmy ročník. Pravé posledný ročník sa vyznačoval obrovskou vyrovnanosťou družstiev, keď sa o jej víťazovi rozhodovalo až v posledných zápasoch.

 

 Tenisová liga veteránov sa uskutočňuje pravidelne už ôsmy rok v mesiacoch máj až september. Zúčastniť sa jej môže tenisové družstvá v ktorých jednotlivec musí mať nad 35 rokov. Ďalšou podmienkou je, že v každom tíme môže byť maximálne jeden registrovaný hráč, ostatní musia byť amatéri. Registrovaný hráč mohol odohrať iba jeden duel, neregistrovaný dva. V tomto ročníku sa do súťaže prihlásilo osem družstiev, ktoré odohrali medzi sebou po dva zápasy. V každom zápase družstiev sa odohrali po dve dvojhry a dve štvorhry, ktoré sa hrali na dva víťazné sety. Družstvá si za víťazstvo pripísali do tabuľky dva body, za remízu jeden a za prehru žiaden. Liga sa v tomto roku odohrala na tenisových kurtoch SOŠT  na ulici Partizánskej, GPH a dvorcoch Scorpu ( tenisovej akadémie ).

 

Veľká vyrovnanosť družstiev

 

Tento ročník sa vyznačoval od začiatku veľkou vyrovnanosťou tímov. „Každý rok máme jedno družstvo, ktoré sa utrhne a bezpečne súťaž vyhrá. Teraz to tak nebolo. Po polovici súťaže mohlo až šesť tímov bojovať o medaily, čo sme ešte v tejto súťaži nemali,“ povedal nám jeden z organizátorov tenisovej ligy Ing. Radomír Trčka. Táto tímová súťaž vrcholila až na konci. Pred poslednými zápasmi ešte nebolo vôbec rozhodnuté o medailistoch. „Najbližšie k prvenstvu mal tím SOŠT Elektro, ktorému stačila na víťazstvo aj remíza. Nestalo sa tak, keď podľahli družstvu GPH a otvorili tak cestu k prvenstvu súperom. Toto zaváhanie najlepšie využil tenisti Lobaxu, ktorí sa tak mohli radovať z celkového prvenstva,“ dodal k záveru súťaže Trčka.

 

Konečná tabuľka :

 

1

LOBAX

14

8

4

2

36 : 20

20

2

FAMILY / MALEX

14

7

5

2

34 : 22

19

3

SOŠT  ELEKTRO

14

7

5

2

36 : 20

19

4

GPH

14

6

5

3

32 : 24

17

5

TO VEĽKÉ KAPUŠANY

14

5

5

4

30 : 26

15

6

MINIMAX

14

5

3

6

26 : 30

13

7

ENEL

14

2

2

10

20 : 36

6

8

Q - TEAM

14

1

1

12

10 : 46

3

 

 

Víťaz mal výborný finiš

 

Tento tím bol po prvej časti ligy na štvrtom mieste, keď mal na vedúce družstvo stratu 4 bodov. Mal však famóznu odvetnú časť, keď jeho hráči päťkrát vyhrali a len dva razy remizovali. Na čelo tabuľky sa dostali až na záver, keď predbehli spomínané SOŠT Elektro. To sa umiestnilo až na treťom mieste. „O umiestnení na druhom a treťom mieste sa rozhodovali vzájomné zápasy. Keďže tímy mali rovnaké výsledky, remízy, museli sme pristúpiť k ďalšiemu kritériu, ktorým bolo rozdiel setov vo vzájomných zápasoch. Ten bol 10 : 8 v prospech Family / Malex. Tento tím sa tak umiestnil na druhom mieste,“ pripomenul nám Trčka okolnosti, ktoré sa vyskytli v závere súťaže. Spomienkou na túto súťaž pre úspešných účastníkov budú medaily a upomienkové predmety, ktoré dostanú prvé tri družstva. Víťazný tím navyše dostane aj putovný pohár. Ten bude odovzdaný na slávnostnom oceňovaní, ktoré sa uskutoční tento piatok v hoteli Družba. My len dodajme, že ceny pre najlepších boli nakúpené z príspevkov každého hráča, ktorý sa zúčastnil v lige ( 10 eur ), navyše určitú čiastku do tejto súťaže venovalo aj mesto

 


Foto víťazné družstvo : Zľava Trčka, Jasovský, Lipka, Bumbera, Alexa, Jeremiaš, Turňa, A.Gallé, Virčík, M.Gallé

 

 

Členom jedného z tímov bol aj bývalý hokejový reprezentant

 

Pri pohľade na súpisky družstiev v tejto sezóne sme zahliadli jedno známe meno. Ide o bývalého slovenského hokejového reprezentanta a v súčasnosti hráča extraligovej Banskej Bystrice Richarda Šechného, ktorý hral za tím Minimax. Ten aj keď je rodák z Prešova, za svoj domov považuje metropolu Zemplína. „Je to tenisový nadšenec. Musím povedať, že patril k jedným z najlepších hráčov a vyhral skoro všetky svoje zápasy,“ poznamenal Trčka k „najväčšej hviezde“ tenisovej ligy veteránov. Samotný Trčka ako jeden z organizátorov tejto ligy je veľmi spokojný s jej stúpajúcou úrovňou. Táto liga by mala mať svoje pokračovanie. „Samozrejme, že plánujeme už aj ďalší rok, chceme to potiahnuť minimálne do desiateho ročníka,“ zastrájal sa na záver rozhovoru Trčka.

 

            Peter Brendza



Uverejnené: 20.10.2010 22:25:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.