files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria trvá, Dukla vyhrala v Košiciach 4:3 po predĺžení

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatkovom stretnutí siedmeho kola Tipos Extraligy v Steel aréne nad HC Košice 4:3 a v treťom zápase si tak pripísali na svoje konto tretie víťazstvo. Michalovčania, ktorí nastúpili po devätnásťdňovej pauze, mohli zvíťaziť aj za tri body, keď dvakrát viedli rozdielom dvoch gólov, domáci však v poslednej časti dvoma gólmi poslali duel do predĺženia. Dva góly aj s víťazným zaznamenal Marek Bartánus, po jednom pridali Ján Ťavoda a Samuel Takáč. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa po dlhšej trojtýždňovej pauze predstavia v nedeľu doma. Neprivítajú ale Zvolen, ktorý musel ísť do karantény, no v dohrávke tretieho kola Nové Zámky.

Michalovský tréner Miroslav Chudý sa v jedinom piatkovom zápase Tipos Extraligy musel zaobísť bez brankárskej jednotky Tomáša Tomeka a kapitána tímu Vladimíra Mihálika. Prednosť v bráne dostal Stanislav Škorvánek, ktorý musel byť v permanencii hneď v prvej päťminútovke počas presilovky „oceliarov“. Tí počas celých dvoch minút zatlačili Michalovčanov do ich pásma, skóre ale neotvorili. Skóre duelu sa nakoniec otváralo na druhej strane. Pri signalizovanom vylúčení sa pred bránkou najlepšie zorientoval Ján Ťavoda, ktorý bekendom prekonal Sedláčka. Následne síce Košičania prežili oslabenie po vylúčení Tomáša Slováka, po jeho návrate na ľad ale Sedláček neudržal strelu Mlynaroviča a Takáč doklepol puk do siete. Hostia sa ale dlho z dvojgólového náskoku netešili. Po pol minúte totiž Martin Pospíšil znížil na 1:2.

Hneď v úvode druhej časti získali Michalovčania vo svoj prospech druhú presilovú hru, keď po podrazení putoval na trestnú lavicu Radek Deyl. Ani tretiu presilovku však aktéri na ľade na gól nepretavili, hoci Michalovčania po skrumáži a zakončení Bartánusa už dvíhali ruky nad hlavy. V ďalšom priebehu prebrali iniciatívu hostia. Tí sa viackrát dostali pred Sedláčka, svoju aktivitu ale na gól nepremenili. Po tom, čo sa ubránili pri vylúčení Mašlonku získali ďalšiu možnosť prevahy o jedného hráča, keď dvojnásobný menší trest dostal za hru vysokou hokejkou Klhúfek. A tento faul už zverenci trénera Miroslava Chudého potrestali, keď sa presadil ich kapitán Marek Bartánus, ktorý strelil svoj tretí tohtosezónny gól.

Michalovčania mali v úvode tretej časti ešte viac ako minútovú presilovku za druhý trest Klhúfka, štvrtý gól však nepridali, za čo následne pykali. Ešte počas nej putoval na trestnú lavicu Bartánus a jeho faul už pri presilovke potrestal svojim druhým gólom v zápase Martin Pospíšil. Košičania mohli následne vyrovnať po vylúčení Bdžocha, túto presilovku však „oceliari“ už nevyužili. Dostali sa však na koňa a v ďalších minútach boli aktívnejším tímom. Šanca na vyrovnanie pre nich prišla v 53. minúte, kedy po podrazení Klhúfka putoval na trestnú lavicu Peter Galamboš, Košičania však jeho vylúčenie nepotrestali, hoci takmer celú presilovku strávili v útočnom pásme. Definitívne mohol rozhodnúť tri minúty pred koncom Regenda, ktorý ale v samostatnej akcii mieril iba do betónom Sedláčka. Známe športové nedáš – dostaneš sa potvrdilo na druhej strane, keď strelu Deyla tečoval do siete český útočník Pavel Jenyš. Ten tak nasmeroval duel do predĺženia, hoci to sa ani nemuselo hrať. V poslednej minúte však v tutovke nemieril presne Marek Bartánus.

V predĺžení sa najskôr hralo opatrne. Ako prvý v ňom dal o sebe vedieť hosťujúci Galamboš, ktorý najskôr nebezpečne ohrozil Sedláčka a pri dorážke ho fauloval Belluš. V presilovke nakoniec rozhodol Marek Bartánus, ktorý krásne zúžitkoval Southornovu prihrávku.

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 3:4 po predĺžení (1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)
Góly: 16. Pospíšil (Klhúfek, Baránek), 42. Pospíšil (Vopelka, Baránek) pres/1, 58. Jenyš (Deyl, Réway) - 10. Ťavoda (Šoltés, Korhonen), 15. Takáč (Mlynarovič, Mašlonka), 40. Bartánus (Lalancette, Southorn) pres/1, 64. Bartánus (Southorn, McCormack) pres/1.
Vylúčení: 6:6. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Adamec, Goga - Beniač, Crman. Bez divákov.
HC: Sedláček - Pavlin, Baránek, Michalčin, Ružička, Slovák, Deyl, Mudrák - Vopelka, Chovan, Réway - Milý, Pospíšil, Klhúfek - Belluš, Eliaš, Jenyš - Krasničan, Frič, Jokeľ
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek - Southorn, Zeleňák, McCormack, Ventelä, Bdžoch, Ťavoda, Zekucia - Regenda, Lalancette, Hickmott - Bartánus, Mlynarovič, Takáč - Šoltés, Galamboš, Korhonen - Mašlonka, Češík, Matoušek - Ragan.



Uverejnené: 23.10.2020 20:53:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.