files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šimun pokračuje v Banskej Bystrici, na skúške aj ďalší bývalý hráč Dukly

Na trase Banská Bystrica – Michalovce sa udial v tejto sezóne ďalší prestup, tentoraz opačným smerom. Ostatný trojnásobný majster HC 05 Banská Bystrica reaguje na zlý štart do sezóny, keď v štyroch zápasoch dosiahol iba dva body. Klub spod Urpína angažoval do svojho kádra bývalého hráča Dukly Michalovce Eduarda Šimuna. Na skúšku do tímu trénera Norberta Javorčíka prichádza aj ďalší bývalý hráč Dukly Alex Výhonský. Trojnásobný majster o tom informuje na svojej stránke.

Pre 25-ročného útočníka Šimuna ide o návrat po siedmych rokoch. V Bystrici totiž pôsobil aj v sezóne 2012/13, keď v 27 zápasoch zaznamenal šesť kanadských bodov za tri góly a rovnaký počet prihrávok. Do prvého tímu ho ako mladíka vytiahol tréner Miroslav Chudý, s ktorým sa stretol aj vo vlaňajšej sezóne v Michalovciach. Okrem materských Topoľčian, Bystrice a práve Michaloviec pôsobil Šimun na Slovensku aj v Trenčíne, Nových Zámkoch, Nitre či Slovane Bratislava, za ktorý si zahral v KHL. Za sebou má aj pôsobenie za morom, vo Švédsku a Českej republike. Do Michaloviec prišiel počas vlaňajšej rozbehnutej sezóny z Nitry. Za Duklu odohral 28 zápasov, v ktorých strelil osem gólov a na ďalších deväť prihral.

O rok starší Alex Výhonský je rodákom z Košíc, s hokejom začínal v Prešove. Extraligovú šancu dostal zatiaľ len v Poprade, kde odohral v sezóne 2014/15 štrnásť zápasov. Následne odišiel do Michaloviec, kde v dvanástich dueloch zaznamenal päť kanadských bodov (tri góly a dve prihrávky). Sezónu tu ale nedokončil, keď odišiel do nórskeho Kongsvingeru, kde hral aj sezónu predtým. Okrem Nórska pôsobil aj vo Švédsku a Francúzsku. Vlaňajšiu sezónu odohral v tíme Chambery, ktorý hrá druhú najvyššiu ligu.



Uverejnené: 19.10.2020 14:36:56 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.