files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvadsaťdva gólový debakel Iuventy

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali v prvom zápase druhého kola Pohára EHF na pôde francúzskeho Paris 92 vysoko 14:36 a pred nedeľňajšou odvetou hranou taktiež v Paríži sú prakticky bez postupovej šance. Strelecky Iuventu potiahla hlavne šesťgólová Lívia Klučková, na druhej strane sa siedmimi gólmi zaskvela česká reprezentantka Veronika Malá.

O víťazovi polčasu z dvojzápasu sa rozhodlo hneď v úvodných minútach. Francúzsky tím doslova vyletel na Iuventu, ktorej hráčky nevedeli kam skôr skočiť. V piatej minúte prehrávali 1:3, na čo tréner Peter Dávid reagoval oddychovým časom. Ten Iuvente ale vôbec nepomohol. Po ňom inkasovala päť gólov v rade a v desiatej minúte prehrávala 1:8. Ani v ďalších minútach sa obraz hry nemenil. Parížanky naďalej zvyšovali svoj náskok a už do polčasu viedli desaťgólovým rozdielom. Prvé dejstvo vyhrali 19:7.

Ani v druhom dejstve sa Michalovčanky k svojim súperkám nepriblížili, ba naopak, francúzsky tím zvyšoval svoj náskok aj naďalej. Po dvoch góloch Foffany viedol v 34. minúte už 23:8. Iuventa síce Klučkovou a Popovcovou ihneď kontrovala, favorita dvojzápasu to ale zo sedla nezosadilo. Ba naopak. Parížanky nakoniec zvíťazili rozdielom dvadsiatich dvoch gólov 36:14 a pred nedeľňajšou odvetou sú viac ako jednou nohou v treťom kole Európskej ligy.

 

Paris 92 – Iuventa Michalovce 36:14 (19:7)
Pok. hody: 4/2 – 6/4. Vylúčené: 3 – 3. Rozhodovali: Rosendo a Estevez (obaja Španielsko). Divákov:
92: Serdarevič, – Janiszewska 1, Flippes 7, Cissokho 2, Thouvenot, Ryu 5, Hacher, Mazens 3, Fofana 1, Lassource 2, Chauveau, Offendal 2, Malá 7, Gabriel 1, Quattara 4.
IUVENTA: Jablonská, Kordowiecká – Čorovičová, Klučková 6, Dmytrenková, Popovcová 2, Rebičová. Trifunovičová 2, Trúnková, Kohučová 2, M. Kakaščíková, Štefanová, A. Holejová 3, Godečová, Bajčiová, Dulinová.

Peter Dávid (tréner Iuventy): „Zo súpera sme sa asi pos…. Neviem si inak vysvetliť to, čo sa dialo na začiatku zápasu. Parížanky na nás vybehli a my sme na to nevedeli reagovať. Ukázala sa ich obrovská sila, ktorú som už ale avizoval pred zápasom. Svoje zverenky som však na druhej strane vôbec nespoznával. Vôbec sme nehrali to, na čom sme sa dohodli a naša vysoká prehra je absolútne zaslúžená. A čo očakávam zajtra? Určite lepší výkon, ako dnes. Očakávam aj to, že budem môcť niekoho vyzdvihnúť. Dnes to tak nie je. Nemali sme na palubovke ani jednu hráčku, ktorá by si zaslúžila pochvalu…“



Uverejnené: 17.10.2020 21:56:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.