files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Penalta sa kopať nemala, Popovitsa zrejme nepotrestajú

Po zápase deviateho kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach so Sereďou (1:1), cítili hráči a tréneri MFK Zemplín Michalovce aj napriek tomu, že vonku zabodovali v tejto sezóne po prvýkrát, krivdu.

Vyrovnávajúcemu gólu totiž predchádzalo vylúčenie gréckeho legionára Dimitriosa Popovitsa, ktorý podľa hlavného rozhodcu Mastiša zahral na bránkovej čiare rukou a okrem nariadeného pokutového kopu videl aj červený trest. Podľa rozhodnutia komisie rozhodcov sa penalta kopať nemala a Popovits bol potrestaný neprávom! Mimichodom, Mastiš v zápase vylúčil Michalovčanom aj druhého hráča. Červený trest pre Panamčana Ricarda Phillipsa bol ale zaslúžený.

Dimitrios Popovits v zápase so Sereďou nemal byť vylúčený

„Rozhodca nemal nariadiť pokutový kop a zároveň nemal vylúčiť hosťujúceho hráča Popovitsa. Pri tejto situácii sme riešili tri hrania rukou po sebe. V prvom prípade sa lopta odrazila od brankára priamo do Popovitsa, ktorý stál na bránkovej čiare. Zasiahla ho do hrudníka a ruky. Nie je vidieť jasný kontakt ruky s loptou. Aj keby bol kontakt s rukou viditeľný, ruka bola v prirodzenej polohe, lopta sa odrazila od vlastného spoluhráča. V tomto prípade by nešlo o zakázanú hru rukou. Čo sa týka druhej ruky Popovitsa, ktorú mal mimo tela a jasne s ňou zahral na bránkovej čiare, tak tomuto momentu predchádzala evidentná ruka útočiaceho hráča Duranského. Práve ruku seredského hráča mal hlavný rozhodca odpískať. Bola to náročná situácia, lopta lietala pred bránkovou čiarou v spleti hráčov - učebnicová akcia pre systém VAR. Ak by sme ho mali k dispozícii, mohli sme hneď vyriešiť situáciu priamo v zápase a nemuseli sme teraz naprávať krivdu,“ vysvetlil pre Denník Šport predseda KR SFZ Marián Ružbarský.

 

Rozhodca Marek Mastiš sa zrejme nevyhne trestu

Podľa jeho slov, rozhodca Mastiš týmto verdiktom ovplyvnil vývoj zápas a neminie ho trest zákazu delegovania na ligové stretnutia. Červenú kartu Popovitsa pravdepodobne anulujú. „Výstup z našej komisie je taký, že hráča neprávom vylúčili a teraz je na rade disciplinárna komisia. Tá by ho nemala potrestať.“ Tréner Michalovčanov Jozef Majoroš rozhodnutie komisia rozhodcov berie na vedomie, body to ale jeho tímu nevráti. „Priznám sa, že takýto verdikt sme aj očakávali. Ja som už po zápase tvrdil, že rozhodca neoprávnene odpískal jedenástku a vylúčil nášho hráča, keďže najprv domáceho futbalistu trafila lopta do ruky, ktorú mal nad hlavou. Dokonca neviem, či ešte aj druhou rukou neposunul loptu do Popovitsa. Ten až potom zahral rukou. Verdikt ovplyvnil zápas, no body nám to už nevráti,“  poznamenal pre Šport Majoroš.

Peter Brendza

 



Uverejnené: 13.10.2020 15:09:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.