files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kam smerovali kroky hráčov MFK Zemplín?

Najvýchodnejšieho účastníka najvyššej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce opustilo v lete až trinásť hráčov. Až jedenásť z nich už má nový klub. My sme sa pozreli na to, kam smerovali ich kroky.

V Michalovciach to nie je nič nové. Hráčsku kabínu počas leta zakaždým zasiahne obrovský prievan. Tentoraz ale dostal von až príliš veľký počet hráčov. Zemplínčania sa z toho spamätávajú doteraz. V tabuľke im po deviatich kolách patrí desiata priečka, s minimálnou stratou na prvú šestku, ale aj minimálnym náskokom na posledné Pohronie. Už v lete sa skončili zmluvy osmičke hráčov. Na novej sa dohodol iba kapitán Igor Žofčák, ktorý pravidelne predlžuje svoje pôsobenie v materskom klube o pol roka.

 

Igor Žofčák je naďalej platným hráčom MFK Zemplín.

Ďalšia sedmička – Matúš Kira, Jozef Šimon Turík, Stanislav Danko, Jose Carrillo Mancilla, Jakub Grič, Peter Kolesár a Cheick Alan Diarra sa na novej zmluve s klubom nedohodla a hráči sa tak stali voľnými. Päť z nich už má nový klub a všetci ostali na Slovensku, traja dokonca v najvyššej súťaži. Najviac v michalovských radoch zalovil trnavský Spartak, ktorý získal až štyroch hráčov z košiara trénera Jozefa Majoroša. Na pôsobení tam sa dohodla aj dvojica Jakub Grič a Peter Kolesár. Ten sa upísal Spartaku iba v predchádzajúcich dňoch.

Jakub Grič si odkrútil premiéru v drese Spartaka v prvom kole v Michalovciach (0:2).

Peter Kolesár sa upísal Trnave iba v týchto dňoch.

Ďalším hráčom, ktorý ostal v najvyššej súťaži je španielsky stopér Jose Carrillo Mancilla. Na toho si spomenul tréner Anton Šoltis, ktorý ho stiahol do svojho nového klubu FK Senica.

Jose Carrillo obnovil spoluprácu s Anton Šoltisom.

Ďalší dvaja hráči zakotvili o súťaž nižšie. Ambicióznemu druholigistovi sa upísali brankár Matúš Kira a stredopoliar Jozef Šimon Turík. Obaja najskôr rokovali aj s Michalovčanmi, na novej zmluve sa ale nedohodli.

Matúš Kira už chráni bránku FC Košice.

 

Jeho spoluhráčom zostal Jozef Šimon Turík.

Dvojica ofenzívnych stredopoliarov Stanislav Danko a Cheick Alan Diarra sú jedinými z trinástky, ktorí si ešte nenašli klub. Francúzsky stredopoliar je momentálne doma a doma je aj odchovanec michalovského futbalu Stanislav Danko. Ten v týchto dňoch opätovne začal trénovať s tímom a je možné, že sa s ním dohodne na novej spolupráci.

Stanislav Danko je stále bez klubu.

 

Nový angažmán nemá zatiaľ ani Cheick Alan Diarra.

Z Michaloviec ale odišli aj hráči, ktorí mali zmluvy, len sa dohodli na ich predčasnom ukončení. Trnavský Spartak okrem Griča s Kolesárom podpísal aj dvojica Grékov – defenzívneho záložníka Kiriakosa Savvidisa a pravého beka Dimitriosa Konstantinidisa, ktorí za určitých okolností mohli ostať aj na Zemplíne.

Kiriakos Savvidis

 

a Dimitrios Konstantinidis sa upísali Spartaku Trnava.

Marián Pásztor podpísal novú zmluvu s českým Loko Vltavín a z Michaloviec odišiel aj arménsky útočník Armen Hovhannisjan. Ten sa upísal fortunaligovej Nitre. Dvanástym hráčom, ktorý opustil Zemplín je ofenzívny stredopoliar Milan Kvocera. Ten ako jediný s Pásztorom odišiel za hranice Slovenska, konkrétne do poľského druholigového Radomiak Radom.

 

Milan Kvocera sa stal novou posilou poľského Radomiak Radom.

Posledným hráčom, ktorý opustil MFK Zemplín je útočník Issa Sidibe Modibo. Reprezentantovi Nigeru zmluva síce neskončila, no bol z disciplinárnych dôvodov vyradený z kádra, keď sa dostal do roztržky so spoluhráčom. Sidibe nakoniec zakotvil v druholigovom Komárne.

Deväť nových hráčov

Vedenie klubu samozrejme muselo hľadať náhrady za odchody. Stopérsky post najskôr vystužil Filip Vaško. Odchovanec košického futbalu prišiel z talianskeho Udinese, kde dostával šancu prevažne v juniorskom tíme. Na začiatku prípravy prišiel na hosťovanie z Dunajskej Stredy devätnásťročný panamský stredopoliar Ricardo Phillips, ktorý je so Žofčákom najlepším strelcom tímu. Náhradou za Matúša Kiru je chorvátsky brankár s bosnianskym pasom Matej Markovič. Stred poľa v septembri vystužili cyperský reprezentant do 21 rokov Danilo Spoljarič z Apoelu Limassol a Rus Sergej Ivanov zo Zenitu Petrohrad. Pravú stranu obrany posilnil Grék Dimitrios Siopis, ktorý naposledy pôsobil v druholigovom Dramase. No a v týchto dňoch uzavreli Michalovčania káder troma posilami. Do obrany, či stredu poľa pribudol Martin Bednár, ktorý sa po dvoch rokoch vrátil z Dunajskej Stredy. Spolu s ním prišiel na hosťovanie aj nigérijský útočník Albulrahman Taiwo. Deviatou posilou je ďalší útočník, bez štyroch centimetrov dvojmetrový bosnianský tank Ismar Tandir. Desiatym (staro)novým hráčom môže byť Stanislav Danko. Teda, keď príde k dohode medzi ním a klubom. O nových posilách si bližšie povieme najbližšie...

Peter Brendza   



Uverejnené: 10.10.2020 18:11:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.