files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ožije niekdajšia hokejová bašta Zemplína?

Dvanásť sezón, čiže trinásť rokov, reprezentovali trebišovskí hokejisti región Zemplína v druhej najvyššej súťaži – prvej lige. V sezóne 2012/13 síce po poslednom mieste uspeli síce Trebišovčania v baráži s Dolným Kubínom (4:2 na zápasy), do nasledujúceho ročníka sa už ale neprihlásili. Finančné problémy na tri roky zastavili hokej v tomto meste, ktoré dvakrát skončilo na šiestom mieste v prvej lige.

V roku 2016 prišlo k znovuzrodeniu trebišovského hokeja. Ten bude piatu sezónu účinkovať v druhej lige skupina Východ a tentoraz bude mať najvyššie ambície. „Na zápasy tu si pamätám veľmi dobre. Nebolo ich síce veľa, no bolo to derby a na to sa zabúda iba ťažko. Čo si spomínam, zakaždým tu bola výborná atmosféra. Ľudia tu mali hokej radi a derby zápasy s Michalovcami ešte viac bičovali atmosféru,“ poznamenal na margo niekdajšej atmosféry na zimnom štadióne od leta tréner HK 2016 Richard Šechný.

 

Novým šatom ožil aj ľad na štadióne

Legenda slovenského hokeja chce tento stav prinavrátiť aj teraz. „Viem, že to nebude hneď! Musíme ísť krok za krokom, ale určite je našim spoločným cieľom aj s novým vedením vrátiť diváka na štadión. Preto som prijal túto výzvu ja a myslím si, že je to výzva aj pre ľudí vo vedení klubu,“ pokračuje Šechný.

Richard Šechný sa vracia do druholigových vôd po dvoch rokoch

Trebišovčania budú mať v druhej lige skupina Východ najvyššie ambície. Tie mali potvrdiť v sobotňajšom prvom kole doma proti Sabinovu, zápas sa ale kvôli ochoreniu COVID-19 v tíme súpera neuskutoční. Okrem Sabinova budú ich súpermi v súťaži aj Kežmarok, Spišská Nová Ves B, Dolný Kubín, Rimavská Sobota, HK Bardejov a nováčik HK Čaňa. „Samozrejme, žeby sme radi chceli hrať o špicu tabuľky,“ zdôrazňuje tréner trebišovského HK 2016, ktorý v prvej lige už raz triumfoval. Bolo to v sezóne 2017/18, kedy sa mu to podarilo s Humenným. Podobný kúsok by rád zopakoval aj s Trebišovčanmi. „Určite! Ja mám rád výzvy a som o tom presvedčený, že rovnakou výzvou je to aj pre vedenie klubu. Spolu urobíme všetko preto, aby sa nám podarilo naplniť naše ciele.“

 

O góly v sieti súperov by sa mali starať aj Tomáš Banovský a Igor Halás

K tým by Trebišovčanom mal pomôcť aj oproti minulosti silnejší káder. Vedenie klubu sa podarilo udržať viaceré opory z minulej sezóny. V tíme HK 2016 tak pokračujú bratia Strížovci, či Martin Schnelly, alebo Martin Dolgoš. K dispozícii je aj skúsený Štefan Majerník. Kostra teda ostala a doplniť by ju mali ďalší kvalitní hráči. Obranné rady vystužil skúsený Martin Ondrej, do útoku prišla trojica Igor Halás, Tomáš Banovský a Ľuboš Fajčák, z košickej juniorky prišiel odchovanec hokeja z Trebišova Gabriel Vereš, ktorý bol vlani najproduktívnejším hráčom celej juniorskej súťaže.

 

Tomáš Halász ukázal svoje kvality už v príprave

No a najväčšiu posilu Trebišovčania získali na brankársky post. Je ňou tridsaťročný Tomáš Halász, ktorý ešte v minulej sezóne chytal v najvyššej extralige. „Ide o brankára, ktorý je na túto súťaž veľmi kvalitný. Všetci veríme, že nám pomôže a hlavne proti náročnejším súperom bude oporou tímu,“ zdôrazňuje Šechný a na margo kádra dodáva. „Je to určite lepšie, ako na začiatku prípravy. Káder sme doplnili skúsenosťou. Ešte stále ale pracujeme na jeho doplnení. Uvidíme, čo sa nám ešte podarí zrealizovať,“ dodáva na záver Richard Šechný.  

Peter Brendza



Uverejnené: 09.10.2020 10:52:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.