files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vranovčania zažijú extraligovú premiéru. Pripravený je aj livestream!

Región Zemplína sa dočká v nedeľu štvrtého októbra extraligovej premiéry. Po hádzanároch, futbalistoch, volejbalistoch, florbalistoch a hokejistoch si v najvyššej súťaži zahrá od sezóny 2020/21 ďalší mužský šport, konkrétne hokejbalisti. Ambiciózny klub HMHK Vranov nad Topľou, ktorý vlani postúpil do najvyššej súťaže z baráže, do ktorej sa prihlásil iba on, sa v prvom kole predstaví doma, keď v nedeľu privíta od 13.00 hod. lanského semifinalistu Kométu Vrútky.

Vranovčania majú za sebou šesťtýždňovú prípravu, v ktorej sa okrem skladania extraligového kádra sústredili aj na jeho stmeľovanie. „Máme za sebou dokonca aj sústredenie v Drienici,“ zdôraznil najskúsenejší hráč tímu Branislav Štefan, ktorý bol vlani v drese Svidníka najproduktívnejším hráčom celej základnej časti. Jeho príchod ku konkurentovi, ako aj príchod ďalších štyroch hráčov (Ladislav Sabol, Martin Džupina, Martin Raschmann, Filip Oščipovský) síce najskôr vyvolal trenice medzi dvoma východoslovenskými účastníkmi najvyššej Extraligy, no nakoniec Svidník súhlasil s ich odchodom. „Káder sme formovali postupne. Naším zámerom bolo, aby v ňom bolo čo najviac chlapcov z regiónu, čo sa nám aj podarilo. Hlavne zo začiatku to ale nemôže byť iba s nimi. Museli sme sa posilniť aj skúsenosťami, ktoré sme získali v podobe tejto štvorice,“ pokračuje Branislav Štefan. Zaujímavosťou je, že extraligovú premiéru si v 35-rokoch odkrúti rodený Vranovčan Július Lepot. „Ide o hráča, ktorý sa venuje hokejbalu celý život na regionálnej úrovni. Teraz dostáva šancu hrať aj na tej najvyššej.“

Obrovský problém nastal pre nováčika Extraligy tento týždeň, keď sa dozvedel, že jeho zápasy budú bez divákov. „Je to škoda, pretože sme chceli divákom ukázať najvyššiu súťaž. Navyše, naším súperom je jeden z popredných tímov Vrútky, ktorý bol pred dvoma rokmi majstrom Slovenska. Mali sme pripravenú aj žrebovateľnú tombolu. Celá naša snaha tentoraz vyšla navnivoč,“ smutne konštatuje Štefan. Klub ale pripravil pre fanúšik livestream, takže Vranovčania si môžu zápas pozrieť v priamom prenose. Ten nájdete na tomto linku. Extraligový nováčik vo svojej premiére medzi slovenskou elitou veľké oči nemá. V jedenásťčlennej súťaži je cieľom udržať sa aj pre sezónu 2020/21. O postupe do play-off, do ktorého sa dostane osem najlepších, Vranovčania nehovoria. „Naším prvotným cieľom je, aby sme sa udomácnili v najvyššej súťaži a aby naši mladí hráči nabrali skúsenosti so seniorským hokejom na najvyššej úrovni,“ zdôrazňuje Štefan, podľa ktorého je hlavným cieľom záchrana. „V Extralige bude hrať jedenásť tímov, posledný pôjde do baráže. Tej by sme sa chceli vyhnúť. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Samozrejme, radi by sme sa predstavili v play-off, no keď sa to nepodarí a zostaneme v najvyššej súťaži, budeme spokojní,“ dodáva Štefan, ktorý sa výraznou mierou podieľa na činnosti HMHK.  

Program zápasov

Káder HMHK Vranov nad Topľou
Brankári: Miroslav Kunc, Šimon Cmar.
Obrancovia: Ladislav Sabol, Peter Mičej, Anton Ajben, Slavomír Maury, Jaroslav Hanes, Martin Džupina, Lukáš Dubás, Matúš Cifranič, Július Lepot.
Útočníci: Martin Raschmann, Adam Jevič, Branislav Štefan, Filip Oščipovský, Marián Homola, Samuel Lazúr, Viktor Kundrát, Lukáš Pánik, Ondrej Ladomirják, Marián Majerník, Maximilián Pagáč, Adam Fekete, Matej Džamba, Filip Andrejčík, Adam Jakuboc, Samuel Havrilko, Ondrej Homola, Matej Štefkovič, Matej Marciňák, Jakub Havrilčák.
Tréner: Marián Hric.



Uverejnené: 03.10.2020 13:09:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.