files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koronavírus: Po šestnásť nových nakazených v Sobranciach a Trebišove

Na Slovensku za štvrtok pribudlo ďalších 679 nakazených na vírus COVID-19. Na východe Slovensko bolo tentoraz až 205 nakazených. Laboratória urobili 7824 vzoriek.

Ministerstvo zdravotníctva spresnilo, že pozitívne testovaných bolo 364 žien a 315 mužov a sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 88 rokov. Najviac pozitívnych testov bolo v okresoch Tvrdošín (54), Bratislava (52), Bardejov (50), Nové Zámky (40), Prievidza (38) a Námestovo (34). Okrem Bardejova zaznamenali na východnom Slovensku nových nakazených aj v okresoch Svidník (22), Sobrance (16), Trebišov (16), Humenné (15), Košice (12), Prešov (11) a Spišská Nová Ves (10). Pod desať nových prípadov je v okrese Michalovce (9), Stará Ľubovňa (9), Stropkov (8), Poprad (7), Snina (7). Päť pozitívnych bolo v okrese Gelnica, štyri prípady mal okres Sabinov. Dva prípady zaznamenali v okrese Kežmarok, po jednom okresy Košice- okolie a Medzilaborce.

Mesto Michalovce prichádza s novými opatreniami

Mesto Michalovce v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu už pred časom na svojich pracoviskách zaviedlo ochranné opatrenia v podobe regulovaného vstupu do obidvoch budov mestského úradu a merania telesnej teploty. Tieto opatrenia ostávajú aj naďalej v platnosti. Všetci, ktorí vstúpia do budovy, sú povinní chrániť sa rúškom a použiť dezinfekciu na ruky. Príslušník mestskej polície pri vstupe meria teplotu všetkým prichádzajúcim klientom aj zamestnancom. Pri teplote vyššej ako 37,2 stupňov Celzia osobe vstup nie je umožnený. „Od pondelka 5. októbra bude mestský policajt zároveň viesť evidenciu klientov, ktorí úrad navštívili, s uvedením mena a priezviska a telefonického alebo mailového kontaktu. Tieto informácie sú potrebné pre prípadné dohľadanie kontaktov v prípade výskytu Covid-19,“ píše sa v tlačovej správe mesta.

Vstup klientov do budovy mestského úradu bez predchádzajúceho ohlásenia bude možný iba za účelom návštevy matriky, evidencie obyvateľstva, podateľne a pokladne - s reguláciou jeden klient v danom čase. Po odoslaní výziev na úhradu daní z daňového referátu, obdobne aj na daňový referát. „Ostatné odbory budú vybavovať klientov osobne len po predchádzajúcej telefonickej dohode. Služby klientom sú poskytované v plnom rozsahu. Mesto žiada klientov, aby využívali prednostne telefonickú a elektronickú formu komunikácie,“ pokračuje mesto v tlačovej správe. Medzi opatreniami, ktoré Mesto Michalovce na zabránenie šírenia koronavírusu zaviedlo už pred časom, bolo aj pozastavenie činnosti denných centier pre seniorov a prísny zákaz návštev v Michalovskom domove seniorov. „Aj tieto opatrenia ostávajú naďalej v platnosti do odvolania,“ dodáva radnica v tlačovej správe.



Uverejnené: 02.10.2020 11:20:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.