files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S kvalitnejším kádrom za vyššími ambíciami

Do svojej druhej sezóny medzi slovenskou elitou vstúpia v piatok hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Pred predčasným ukončením sezóny 2019/20 siedmy tím tabuľky sa poriadne obmenil. Prišlo štrnásť nových hráčov, ktorí by mali byť zárukou toho, že Dukla bude rúbať vyššie. Ambície totiž v druhej sezóne v najvyššej súťaži porástli.

Začínajú bez divákov doma so Slovanom

Problémy s vírusom COVID-19 a takisto aj s nespokojnými rozhodcami dosť dlho držali v šachu vedenie súťaže. Ešte včera to vyzeralo na to, že sa nový ročník nerozbehne. Nakoniec sa to všetko ustálilo. Súťaž sa ale začne bez divákov na tribúne. Tí sa nemôžu zúčastňovať zápasov na základe rozhodnutia príslušných úradov kvôli šíreniu koronavírusu. Michalovčania odštartujú súťaž piatkovým zápasom so Slovanom Bratislava. Následne sa v druhom kole predstavia v nedeľu v Banskej Bystrici.

Chudý ostal, asistenti sa zmenili

Vedenie klubu počas leta poriadne zbrojilo. Bolo tak na hráčskom poli, ako aj v realizačnom tíme. Ten sa až na hlavného „šéfa“ obmenil. Hlavným trénerom ostal Miroslav Chudý, ktorý tak začne na michalovskej striedačke už štvrtú sezónu. Na pozícii asistentov skončili Peter Bartoš a Richard Šechný. Ich nástupcami sa stali Juraj Faith, bývalý hráč Michaloviec a syn bývalého trojnásobného trénera Dukly, a Ivan Droppa. V realizačnom tíme skončil aj tréner brankárov Imrich Petrík. Jeho nástupca ešte známy nie je, mal by ním byť Mojmír Božík. Posilnil sa aj post kustóda, kde k Marekovi Jenčíkovi pribudol Dávid Réby a v realizačnom tíme sa vytvorila aj funkcia kondičného trénera, ktorú zastáva Peter Mihaľo.

Najväčšie opory ostali, prišla až sedmička „baranov“

Poriadnou zmenou prešiel aj káder. V ňom už nenájdeme desiatku (Trenčan, Kolba, Hančák, Novický, Hopkovič, Linet, Safaralejev, Giľák, Toma, Hamráček), ktorá sa v roku 2019 pričinila o postup do najvyššej súťaže. Z tohto kádra ostala už iba dvojica – Marek Mašlonka a Martin Bdžoch. V kádri oproti minulej sezóne chýbajú aj Zack Phillips, Eduard Šimun, Lukáš Hvila, Mikko Pukka či Konsta Mesikammen. Ostali opory z minulej sezóny na čele s dvojicou najproduktívnejších útočníkov Lalancettom s Korhonenom a súčasným kapitánom Gabrielom Spilarom. Na druhej strane, káder sa rozrástol do obrovskej kvality. Z Banskej Bystrice prišla až sedmička hráčov (Bartánus, Mihálik, Češík, Southorn, Hickmott, Mlynarovič a Šoltés), z Trenčína produktívny obranca McCormack, zo Zvolena brankár s reprezentačnými skúsenosťami Tomáš Tomek a z Košíc dvojica Škorvánek a Zeleňák. Z Popradu do Michaloviec prišiel Samuel Takáč, zo Slovana Bratislava Tomáš Matoušek. Káder rozšíril aj odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda.

Deväť duelov, šesť víťazstiev

V príprave odohrali Michalovčania deväť duelov, v ktorých zaknihovali päť víťazstiev v riadnom hracom čase, jedno po predĺžení a tri prehry. Najskôr sa Chudého zverenci zúčastnili Tatranského pohára, kde len vinou horšieho skóre obsadili tretie miesto. Po ňom nasledovala skupinová fáza Superpohára, v ktorej vyhrali v Spišskej Novej Vsi a doma s Košicami, a prehrali s Popradom. Z druhého miesta postúpili do štvrťfinále, v ktorom po domácej prehre 1:2 s Banskou Bystricou a výhre 6:4 po predĺžení postúpili do semifinále. Víťazný prípravný duel odohrali aj s Humenným (5:2), ktoré bude ich farmou.

Zmeny aj v samotnej súťaži

Počas leta sa toho nemenilo veľa iba v Michalovciach, ale aj v súťaži. Koronakríza odpílila jedného z dvoch maďarských účastníkov. V sezóne 2020/21 v nej nebude účinkovať MAC Budapešť. Súťaž, ktorá bude mať tentoraz dvanásť účastníkov, zmenila názov, organizáciu, riaditeľa, aj hlavného partnera. Tým sa stala spoločnosť Tipos, súťaž sa bude volať po novom Tipos Extraliga. Na čele ligy skončil Richard Lintner, ktorého nahradila Aneta Budiová. Zmena sa týka aj organizácie, ktorá najvyššiu súťaž riadila. S Lintnerom skončil aj Pro-hokej, po novom sa organizácia vola Asociácia profesionálnych hokejových klubov.

Opäť s predkolom play-off

Každý tím odohrá v základnej časti extraligy po 50 zápasov. Všetky mužstvá sa navzájom stretnú štyrikrát - dvakrát doma a dvakrát vonku. S regionálnymi rivalmi odohrá každý tím navyše ďalšie dva zápasy. V západnej časti sa v šiestich regionálnych kolách počas sviatočného obdobia medzi 22. decembrom a 6. januárom stretnú Slovan, Trenčín, Nitra a Nové Zámky, v strednej časti Banská Bystrica, Zvolen, Detva a Liptovský Mikuláš a vo východnej Košice, Poprad, Michalovce a Miškovec. Hracími dňami budú predovšetkým piatky a nedele, štyrikrát sa bude hrať v utorky, štyrikrát počas sviatočných dní a vo vianočnom období sa uskutočnia duely aj v pondelok a stredu. V októbri i novembri je v pláne po deväť kôl, v decembri osem, v januári desať a vo februári a marci po sedem. Základná časť vyvrcholí 21. marca 2021. Tímy umiestnené po dlhodobej fáze ročníka na 1. až 6. mieste postúpia priamo do štvrťfinále, pre jedenásty a dvanásty tím sa súťaž skončí. Po ročnej pauze sa do extraligy vracia predkolo play-off pre mužstvá zo 7.-10. priečky, ktoré sa bude hrať od 24. marca na tri víťazné zápasy. Od štvrťfinále, ktorého prvý duel je v pláne 31. marca, sa už série hrajú na štyri víťazstvá. Prvýkrát v histórii sa finále najvyššej slovenskej súťaže bude hrať v máji. Rozhodujúce boje o titul sa začnú 2. mája, nový šampión bude najskôr známy 7. mája, najneskôr 13. mája 2021. V ročníku 2020/2021 nikto z Tipos extraligy nevypadne. Zospodu však bude súťaž otvorená pre víťaza druhej najvyššej súťaže - Slovenskej hokejovej ligy.

Program Dukly v prvej štvrtine základnej časti
1. kolo: Michalovce - HC Slovan Bratislava (piatok 2. október o 18.00 hod.).
2. kolo: HC 05 Banská Bystrica - Michalovce (nedeľa 4. október o 18.00 hod.).
3. kolo: Michalovce - HC Mikron Nové Zámky (piatok 9. október o 17.30 hod.).
4. kolo: Michalovce - HK Poprad (nedeľa 11. október o 18.00 hod.).
5. kolo: DVTK Miškovec - Michalovce (piatok 16. október o 18.00 hod.).
6. kolo: Michalovce - HC 07 Detva (nedeľa 18. október o 16.00 hod.).
7. kolo: HC Košice - Michalovce (piatok 23. október o 18.00 hod.).
8. kolo: Michalovce - HKM Zvolen (nedeľa 25. október o 16.00 hod.).
9. kolo: MHK 32 L.Mikuláš - Michalovce (piatok 30. október o 17.00 hod.).
10. kolo: Michalovce - Dukla Trenčín (nedeľa 1. november o 16.00 hod.).
11. kolo: HK Nitra - Michalovce (utorok 10. november o 18.00 hod.).

Zvyšný program

Súpiska
Prezident klubu: Martin Burinský. Viceprezident klubu: Marek Michajlo. Športový riaditeľ: Peter Tirpák. Tréner: Miroslav Chudý. Asistenti: Juraj Faith a Ivan Droppa. Kustódi: Marek Jenčík a Dávid Réby. Kondičný tréner: Peter Mihaľo.
Káder
Brankári: Vladimír Glosár, Stanislav Škorvánek, Tomáš Tomek
Obrancovia: Martin Bdžoch, Graeme McCormack (Kanada), Vladimír Mihálik, Jordon Southorn (Kanada), Adam Stripai, Ján Ťavoda, Sameli Ventelä (Fínsko), Alexander Zekucia, Vojtech Zeleňák
Útočníci: Marek Bartánus, Matej Češík, Samuel Chalupa, Matej Farkaš, Peter Galamboš, Jordan Hickmott (Kanada), Ville Korhonen (Fínsko), Christophe Lalancette (Kanada), Marek Mašlonka, Tomáš Matoušek, Samuel Mlynarovič, Jakub Ragan, Pavol Regenda, Dávid Šoltés, Gabriel Spilar, Samuel Takáč, Tomáš Török.
Prišli: Vladimír Mihálik, Jordon Southorn, Marek Bartánus, Matej Češík, Jordan Hickmott, Samuel Mlynarovič, Dávid Šoltés (všetci Banská Bystrica), Graeme McCormack (Dukla Trenčín), Samuel Takáč (HK Poprad), Tomáš Tomek (HKM Zvolen), Stanislav Škorvánek, Vojtech Zeleňák (HC Košice), Pavol Regenda (Jokerit Helsinki), Tomáš Matoušek (Slovan Bratislava), Jakub Ragan, Adam Stripai (juniorka).
Odišli: Mikko Pukka (DVTK Miškovec), Jakub Linet, Igor Safaralejev (Vlci Žilina), Lukáš Hvila, Daniel Hančák, Filip Surák, Matej Giľák (Spišská Nová Ves), Marek Kolba (koniec kariéry), Lukáš Toma, Lukáš Hamráček (Liptovský Mikuláš), Konsta Mesikammen (Dukla Trenčín), Adam Trenčan (HKM Zvolen), Zack Phillips (JKH GKS Jastrzebie), Eduard Šimun (???), Dominik Borov (???), Dmitrij Vorobjov (???), Andreas Štrauch (Nové Zámky), Ladislav Hopkovič, Damián Novický (HC 19 Humenné).



Uverejnené: 01.10.2020 18:59:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.