files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čo príde po závane pozitivizmu?

Závan pozitivizmu. Takýto mal byť názov našej analýzy sobotňajšieho duelu ôsmeho kola Fortuna ligy, v ktorom hráči MFK Zemplín Michalovce zdolali FK Pohronie 2:0 a opäť sa tak dostali z posledného miesta v tabuľke. Okrem výkony zaujal aj herný štýl, akým sa k trom bodom Majorošovi zverenci dopracovali.

Zdalo sa, že môžu byť dobre rozbehnutí do ďalších zápasov a že konečne našli ten herný štýl, aký potrebujú. Všetko ale zmenilo včerajšieho rozhodnutie kompetentných o zrušení všetkých podujatí. Michalovčania tak zrejme odohrajú iba utorkový duel Slovnaft Cupu vo Vranove nad Topľou a po ňom. Ani sa nám nechce vetu dopísať... Slovenský futbal, slovenský šport tak dostal ďalšiu ranu, po ktorej bude znášať dôsledky. A to aj napriek tomu, že dodržal všetko, čo dodržať mal a počas rozbehnutých sezón sa nevyskytol na zápasoch ani jeden problém s nakazenými, či nakazeným. Aj tak dostal úder, ktorý môžeme nazvať knokautom.

Poďme sa ale venovať analýze zápasu, ktorá môže byť na dlhší čas poslednou. Keď tak bude, je dobré, že sa rozlúčime pozitívnymi slovami na výkon Michalovčanov. Tí v sobotu ukázali opäť lepšiu tvár, teda takú, akú ukazujú na domácom trávniku. Opäť ukázali, čo pre ich mužstvo znamená kapitán Igor Žofčák, ktorý aj napriek tomu, že už má 37 rokov, je platným členom nielen tímu, ale aj základnej zostavy. Dal prvý gól, na druhý prihral, teda bol pri všetkom podstatnom, čo vyprodukovala michalovská ofenzíva. Kde sú tí, ktorí počas vlaňajšej sezóny hovorili, že už tímu nemá čo dať a že by mal skončiť?  

Závan pozitivizmu sa v sobotu vlial do duší Michalovčanov okolo deviatej hodiny večer. Práve vtedy sa končil duel ôsmeho kola, v ktorom sa zverenci trénera Jozefa Majoroša v tejto sezóne už po druhýkrát vyhrabali z posledného miesta v tabuľke. Po výhre 2:0 ho prenechali Senici. Zaujal však hlavne ich výkon. Dominancia Martina Kolesára v obrane, v strede poľa výkony Žofčáka, ale aj nenápadného Ivanova, ktorý sa stále iba zohráva s tímom, genialita kapitána Žofčáka a jeho spolupráca s mladíkmi Phillipsom a Trusom v ofenzíve. Skrátka, po tom všetkom, čo sa v michalovskom tíme udialo počas leta, prišiel prvý závan pozitivizmu. Je len škoda, že s ním aj otázka, či nebol posledný... Verme, že nie a futbalová súťaž, ako aj slovenský šport budú pokračovať. Možno na začiatku len v obmedzenom režime a asi aj bez divákov, no s pomocou tých, ktorí pomáhať majú...

Hodnotenie Michalovčanov

Matej Markovič – tím podržal vtedy, keď ho podržať mal. Chytil jednu čistú šancu súpera, pri druhej mal aj šťastie. Brankár je ale od toho, aby ho aj mal. Neinkasoval, mužstvo podržal a ukázal, že môže byť preň prínosom. Výsledná známka 9.

Martin Kolesár – najlepší z obrannej štvorice. Nebál sa podporiť ofenzívu, v defenzívnej činnosti nerobil chyby. Patril medzi najlepších na ihrisku. Výsledná známka 8.

Ian Pino Soler – pilier defenzívy, ktorý sa síce nevyhol chybe, no aj tak patril medzi najlepších. Výsledná známka 7.

Arťom Vovkun – každým zápasom rastie aj jeho výkon. V sobotu sa nám zdalo, že urobil menej chýb, ako jeho skúsený kolega v stopérskej dvojici. Výsledná známka 7.

Matúš Vojtko – prechádza si obdobím, v ktorom sa mu futbalovo nedarí. V sobotu ale ukázal, že môže byť pre tím prínosom. Výsledná známka 6.

Georgios Neofytidis – odviedol strašne veľa čiernej roboty. V strede poľa zvládol viacero súbojov k spokojnosti, niektoré prihrávky ale mal riešiť inak. Výsledná známka 6.

Sergej Ivanov – ruský stredopoliar sa potrebuje s tímom ešte zohrať. Opäť ale ukázal pozitívne záblesky a v prípade, že sa bude s tímom zohrávať viac, aj jeho prínos bude väčší. Výsledná známka 5.

Danilo Spoljarič – striedajúci cyperský záložník prispel k tomu, že za stavu 2:0 sa už hostia do hry nedostali. Keď mal podržať loptu, podržal ju, keď mal zrýchliť, urobil tak. Výsledná známka 6.

Igor Žofčák – dal gól, na druhý prihral. Na výkonoch tímu je jasne vidno, keď hrá a keď nie. Aj v pokročilom futbalovom veku mu má teda čo dať. „Žofi“ sa možno už pohráva s myšlienkou konca kariéry, no aj sobotňajší zápas ukázal, že tak ešte robiť nemôže. Stále má čo dať michalovskému tímu, klubu a aj divákovi. Výsledná známka 9.

Dimitrios Popovits – grécky kridelník patril takisto medzi najlepších na trávniku. Nabehal kilometre. Geniálne prihral na prvý gól, mohol streliť aj druhý. V druhom polčase už ale odchádzal a správne prišlo jeho striedanie Kountouriotisom.

Ricardo Phillips – stále najlepší strelec tímu tentoraz gólovo mlčal, no ukázal ofenzívne záblesky. Výborná letná posila, ktorá v prípade ešte väčšieho nabratia skúsenosti môže patriť medzi klenoty slovenskej súťaže. Výsledná známka 8.

Matej Trusa – na hrote odviedol kus „čiernej roboty“ Odmenou mu bol gól, ktorý strelil po trinástich mesiacoch. V prípade, že do tímu pribudne ešte nejaký útočník, konkrétne strelec, jeho robota sa ešte viac zvýrazní. Matej totiž nie je strelec, ale výborný ofenzívny futbalista, ktorý vie pripraviť šance svojim spoluhráčom. Výsledná známka 9.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.09.2020 11:04:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.