files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bez športu rozhodne neostanete!

Rok 2020 bude pre slovenský šport asi najhorším v celej histórii. Už po druhýkrát totiž dostal červenú. Opatrenie, ktoré včera priniesli verejnosti premiér Igor Matovič s hlavným hygienikom Mikasom sú ranou do chrbta športu. Ten sa ako tak zdvihol zo zeme po jarných opatreniach a toto môže byť pre neho rana istoty.

Aby tak nebolo a šport ostal našou súčasťou aj v neľahkej dobe, ktorá nás čaká, sa musí niečo zmeniť. Nemôže to fungovať tak, že pokiaľ chcete športovú akciu, musí mať každý účastník podujatia negatívny test na COVID-19 nie starší ako dvanásť hodín. To akože majú kluby testovať svojich hráčov, trénerov a aj trebárs obsluhovača tabule, hlásateľa, časomerača, rolbára každý druhý deň? A čo, keď sa nejaký prípad vyskytne aj tam? Pôjdu všetci do karantény?

Áno športové podujatie môže byť ohniskom nákazy. Povedzme si ale pravdu, koľko z nakazených dostalo vírus na športe? Veď kluby prijali prísne opatrenia tak ako mali. Zakaždým dodržali rozostupy, dodržali všetky prísne podmienky, ktoré mali. Ja neviem ani o jednom nakazenom zo športového podujatia. Ako ale chceme riešiť hranice, odkiaľ prichádza druhá vlna koronavírusu? Ako chceme trebárs riešiť letiská? Ako chceme riešiť cestovanie v MHD? Či to sa riešiť nebude a po hube dostane iba šport? Pozrime si iné krajiny, kde je situácia ešte horšia ako na Slovensku. Aj tam sa rozhodli hodiť šport cez palubu? Tam mu aktívne pomáhajú, tu iba v pondelok odzneli z Matovičových úst slová o refundácii, aby vraj šport a kultúra úplne nezanikli. Kde bol doteraz?  A apropo, máme vôbec nejaký plán, alebo toto rozhodnutie vzniklo na základe niekoho nervozity, že nezvláda situáciu?

Kompetentní by sa mali rýchlo zamyslieť nad tým, ako pomôcť krvácajúcemu športu na Slovensku. Ten krváca už poriadne. Náš portál sa zameriava predovšetkých na šport a športové podujatia. Sľubujeme, že bez športu neostanete ani počas dní, kedy sa na ihriskách, palubovkách, halách, trávnikoch, či ľadoch nič neudeje...

Redakcia Noviny Zemplína (foto: instagram slovan bratislava)



Uverejnené: 29.09.2020 10:12:31 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.