files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kadeti HK Mládež chcú zopakovať účasť v TOP 14 na Slovensku

Spolu s dorastencami HK Mládež Michalovce sa počas víkendu zapoja do súťažného diania aj kadeti. Tí sa od augusta pripravujú pod vedením nového trénera Antona Bartánusa, otca súčasného hráča Dukly Michalovce Mareka. Kadeti sa počas prípravy zúčastnili kvalitne obsadeného turnaja v Košiciach, ďalšie prípravné zápasy odohrali proti kvalitným celkom z východného Slovenska Košíc a Popradu.

Vo vlaňajšej prerušenej sezóne siahali kadeti HK Mládež Michalovce poriadne vysoko. Veď v dobe prerušenia súťaže im patrilo v rámci TOP 14 najlepších tímov na Slovensku skvelé štvrté miesto a bojovali tak o historickú medailu pre klub. Káder sa síce obmenil, keď v ňom z vekových dôvodov skončilo viacero hráčov, no na druhej strane v ňom ostali ďalšie výrazné individuality. „S tímom sme sa prvýkrát stretli koncom júla,“ rozhovoril sa Bartánus, ktorý v minulosti v Michalovciach pôsobil aj hráčsky. V sezóne 1985/86 sa tešil z titulu v prvej lige a zahral si baráž o najvyššiu federálnu súťaž s Vítkovicami.

Ten v minulosti viedol viaceré mládežnícke tímy na Slovensku, počas tohto leta zakotvil v Michalovciach, kde prebral kategóriu kadetov. „S členmi kádra sme sa postupne zoznamovali. Na ľade sme od augusta. Od začiatku prípravy sme sa venovali herným činnostiam. Zašli sme samozrejme aj do herných kombinácii. Čo sa týka prípravných duelov, myslím, že sme ich odohrali dosť. Dobre nás preveril turnaj v Košiciach, kde sme obsadili tretie miesto. Zápasy nám ukázali aj nedostatky, na ktorých sme pracovali počas tréningov,“ podotýka tréner kadetského výberu, podľa ktorého slov je káder schopný napredovať. „Určite je tvarovateľný. Záleží len od nich, ako si budú plniť povinnosti. Ja som zástancom toho, že pokiaľ chceš odovzdať v zápase sto percent, nemôžeš trénovať na päťdesiat.“

V kadetskej súťaži sa pôjde aj v sezóne 2020/21 podľa modelu, ktorý sa hral v sezónach predtým. Základná časť pozostáva zo štyroch skupín – Východ, Stred, Západ a Bratislava. Z každej skupiny postúpia do TOP 14 po tri tímy, štvrté zohrajú barážový turnaj. Vlani sa Michalovčania prebojovali do celoslovenskej skupiny a chýbať v nej nechcú ani tentoraz. „Radi by sme sa dostali do tejto nadstavbovej časti. To by nás malo motivovať. Chceli by sme sa dostať do tejto skupiny a radi si merali sily so silnými súpermi z celého Slovenska. Ako sa ukazuje, vlani to hráčom veľmi pomohlo. Pôsobenie v tejto skupine určite pripraví hráčov na pôsobenie vo vyššej kategórii lepšie. Preto je našou ambíciou dostať sa medzi najlepších na Slovensku,“ dodáva tréner, ktorého zverenci odštartujú ligu v piatok od 15.15 hod. súbojom so Spišskou Novou Vsou.

Program zápasov

Sú v kádri: Brankári: Tobias Smolko, Laura Medviďová.
Obrancovia: Patrik Lancoš, Tomáš Šimko, Štefan Varga, Sarah Maďarčiková, Martin Čuvan, Jakub Schmidt, Jozef Knapec, Peter Bodnár, Peter Zbihlej, Martin Vinc.
Útočníci: Róbert Fedor, Adrián Škumanič, Lukáš Majerník, Tomáš Sabov, Jakub Hrubý, Sebastián Zupko, Michal Kornuc, Pavol Prokopovič, Lukáš Marcin, Dávid Čižmár, Richard Petija, Dávid Mitník.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.09.2020 18:25:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.