files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Potykať si s efektivitou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou tretí domáci duel tejto sezóny a dosiahli v ňom tretí výsledok. V prvom kole podľahli Trnave 0:2, vo štvrtom zdolali Zlaté Moravce 1:0. Tretí výsledok – remízu zaknihovali v sobotňajšom šiestom kole, v ktorom remizovali doma s Trenčínom 1:1, hoci mali aj na trojbodový zisk.

Michalovčania totiž boli prakticky celý duel lepším tímom. Na to sa ale pýtať nik nebude, pretože v priamom súboji o to, kto bude na poslednej priečke opäť inkasovali, keď inkasovať nemuseli. Sled chýb Čatakovič potrestal profesorsky. Práve takto sa hrajú šesťbodové zápasy. Trenčania mali jednu šancu a tú využili, Michalovčania aj sedem a využili taktiež iba jednu. Opäť raz dostali lekciu z efektivity. Od začiatku sezóny je poznať, že káder sa stále dáva dokopy. Zverenci trénera Jozefa Majoroša sú už ďalej, ako boli v auguste, no stále sa na ihrisku iba spoznávajú. Káder sa postupne začína skvalitňovať, no stále mu chýba strelec. Štyri góly v šiestich zápasoch je príšerne málo. Keďže sa Sidibe nezmestil do kože, muselo prísť k nepríjemnému, no správnemu vyradeniu z kádra, ktorý teraz trpí na nedostatok kvality na hrote. Ale, takto to bolo aj v minulej sezóne a postupne sa Zemplínčania nakopli k lepším výsledkom. Treba veriť, že na tejto ceste sú aj tentoraz... Súboj s Trenčínom ukázal, že to tak môže byť. Ukázal dobre zapracovanie nových hráčov do tímu. Ukázal progres kapitána Martina Kolesára, v dobrom svetle sa ukazujú aj posily brankár Markovič, či stredopoliari Ivanov so Spoljaričom. V prípade očakávaných ďalších príchodov, bude družstvo vedené Majorošom napredovať. K tomu si ale musí potykať s koncovkou. V tom prípade má na to potenciál, aby utekalo miestam znamenajúcim boj o záchranu. Ale túto pesničku spievame prakticky každú jednu sezónu...

Hodnotenie Michalovčanov

Matej Markovič – za inkasovaný gól nemohol, ten ide na vrub obrany. Ďalšie situácie vyriešil s prehľadom. Zaskvel sa v závere prvého polčasu. A ešte jedna pozitívna vec. Rýchla rozohrávka. Videli ste ten výkop až do pokutového územia hostí v závere zápasu? Výsledná známka 7.

Martin Kolesár – postupne sa stáva lídrom defenzívy. Neurobil žiadnu chybičku a ako moderný krajný bek sa zapojil aj do ofenzívy. Výsledná známka 7.

Ian Pino Soler – síce raz prepadol v strede poľa a ponúkol tak šancu na rýchlu kontru, no opäť predviedol spoľahlivý výkon, nielen v defenzíve, ale aj v podpore ofenzívy. Výsledná známka 6.

Filip Vaško – inkasovaný gól ide na jeho vrub, čo si aj chlapsky priznal. V ďalších momentoch už ale hral spoľahlivo, akoby mal na konte 50 zápasov v najvyššej súťaži, nie iba jeden. Výsledná známka 5.

Alejandro Mendez Garcia – ďalšie pozitívne prekvapenie, hlavne v podpore útoku. Čo sa týka hry dozadu, urobil niekoľko pozičných chýb, cez jeho stranu sa premlelo aj niekoľko útokov, väčšej hrúbky sa ale nedopustil. Výsledná známka 5.

Georgios Neofytidis – tentoraz nedržal loptu tak, ako po minulé zápasy. Na druhej strane, prehral v strede poľa iba málo súbojov. Výsledná známka 4.

Matúš Begala – zápas mu príliš nevyšiel, nebol taký dominantný na lopte, ako napríklad proti Zlatým Moravciam. Tréner Majoroš potreboval v druhom polčase zvýšiť ofenzívnu silu a správne dal dole práve Begalu. Jeho čas ale určite ešte príde. Výsledná známka 4.

Ricardo Phillips – striedajúci žolík zvýšil ofenzívnu silu tímu a strelil jediný jeho gól. Výsledná známka 7.

Sergej Ivanov – ruský stredopoliar sa výrazne zapájal do ofenzívnych akcií a v tomto ukázal svoj obrovský prínos pre družstvo. Keď sa s ním zohrá ešte viac, bude jeho prínos ešte väčší. Výsledná známka 5.

Danilo Spoljarič – cyperský stredopoliar mohol byť hrdinom, keby jeho strelu nezastavila žrď. Inak spoľahlivý výkon, ktorý by v ďalších zápasoch mohol rásť. Výsledná známka 6.

Igor Žofčák – michalovský kapitán hral pre seba na netradičnom poste, v útoku. Dokedy vládal, bol pre tím prínosom. Škoda jeho dvoch striel mimo v prvom a na začiatku druhého polčasu. Výsledná známka 5.

Matej Trusa – aj mladík v michalovskom útoku ukázal, že s ním treba v základnej zostave počítať. Mal dobrý pohyb, nebál sa ísť do súbojov, keď k tomu pridá aj väčší pokoj v zakončení, Zemplín môže mať o hrot vystarané. Výsledná známka 6.

Christos Kontouriotis, Dimitrios Popovits a Adam Griger

Hrali menej ako pol hodiny, ich výkony tak nehodnotíme. Všetci traja však naskočili do zápasu dobre a ukázali, že aj lavička naberá na kvalite.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2020 12:49:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.