files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudý so Spilarom zhodne: Takto sa prezentovať nemôžeme

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce majú za sebou prvý zápas novovytvoreného Tipsport Kaufland Cupu (alebo Superpohára), ktorý si rozhodne za klobúk nedajú. Na ľade prvoligovej Spišskej Novej Vsi sa poriadne vytrápili. Ešte päť minút pred koncom prehrávali 0:2 a vyzeralo to na poriadnu blamáž. Korhonen so Šoltésom však poslali duel do predĺženia a v ňom rozhodol o dvojbodovom zisku Marek Bartánus.

Michalovčania sa na ľade ambiciózneho prvoligistu neprezentovali ako tím, ktorý má ambície ísť v Superpohári čo najďalej, či hrať v extralige o najvyššie priečky. V strelách na bránku síce mali dominanciu, dlho si však nevedeli poradiť s brankárom Filipom Surákom, ktorý ešte v lanskej sezóne hájil farby Dukly. „Určite to ľahký zápas nebol. Málo sme sa tlačili do bránky. Súper sa samozrejme chcel na nás vytiahnúť, to však nemôže byť naša výhovorka. Nebolo to z našej strany ono. Takto sa prezentovať v ďalších zápasoch nemôžeme,“ rozhovoril sa kapitán Dukly Gabriel Spilar.

Zemplínčania cestovali na Spiš v jasnej role favorita. Svoju silu ukázali na minulotýždňovom Tatranskom pohári, kde siahali aj na víťazstvo. Teraz prišiel súper z úplne iného súdka. Prišlo aj podcenenie? „To vylučujem!“ rozhodne odpovedá michalovský kapitán. „Oni boli na nás vyhecovaní. V takýchto zápasoch je to tak, že keď nedáte rýchlo nejaký gól, môžete mať problém,“ pokračuje Spilar, podľa ktorého tímu pomohol kontaktný gól Villeho Korhonena. „Ten nás nakopol. Opäť sa nám poradilo otočiť zápas, tak ako so Slovanom, čo hovorí v náš prospech.“

Aj keď to päť minút pred koncom duelu tak nevyzeralo, Michalovčania si domov zo Spiša odniesli dva body. S nimi celkom spokojný nebol tréner Miroslav Chudý. „Zápas sme absolútne nezvládli. Prvá tretina bola z našej strany ešte ako tak, ale v druhej sme hrali zle. S pribúdajúcim časom sme sa čím viac trápili. Chalanov sme aj upozorňovali na to, že súper nám nedá nič zadarmo. Pokiaľ niečo oklamete, tak hokej vám to vráti. Záver nám síce vyšiel, no domáci si určite za bojovnosť bod zaslúžili,“ poznamenal tréner Dukly Ingema. Ten v posledných desiatich minútach stiahol svoju hru na tri päťky, čo slávilo úspech. „Chlapci išli do väčšieho tempa. To asi rozhodlo. Bolo dôležité, že tí, čo v závere hrali, priniesli do našej hry kvalitu. Nie so všetkými sme však boli spokojní.“

Michalovskí hokejisti tak majú za sebou úvod do novovytvoreného Superpohára. V ňom sa v základnej skupine predstavia ešte dvakrát a v oboch zápasoch na domácom ľade. Vo štvrtok o 17.30 hod. privítajú Poprad a v utorok 15. septembra už o 16.00 hod. Košice. „Dosť mi zamotal hlavu zápas v Spišskej Novej Vsi. Nie všetci hráči hrajú tak, ako očakávame. To si nemôžeme dovoliť. Na hráčov musí byť vyvíjaný určitý tlak. To, čo sme predviedli v utorok nie je naša cesta. Takto sa prezentovať v ďalších zápasoch rozhodne nemôžeme,“ nadväzuje aj na kapitánove slová tréner Miroslav Chudý. „Popradu máme čo vracať za Tatranský pohár. Potrebujeme zvíťaziť, no bude to ťažké. Poprad má kvalitné mužstvo, no to máme aj my. Budeme sa snažiť im prehru vrátiť, náš výkon, či už individuálny, alebo kolektívny ale musí byť diametrálne odlišný,“ uzatvára debatu tréner Dukly.  

Peter Brendza



Uverejnené: 09.09.2020 09:38:17 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.