files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší parádny obrat Dukly, na Spiši vyhrala 3:2

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v prvom kole Kaufland Cupu (alebo Superpohára) na ľade Spišskej Novej Vsi 3:2 po predĺžení. Michalovčania prehrávali ešte päť minút pred koncom 0:2, Ville Korhonen a Dávid Šoltés ale poslali zápas do predĺženia, ktoré rozhodol Marek Bartánus. Zverenci trénera Miroslava Chudého odohrajú v Superpohári ešte dva zápasy. V oboch sa predstavia na domácom ľade. Vo štvrtok 10. septembra privítajú o 17.30 hod. Poprad a v utorok 15. septembra o 16.00 hod. Košice.

V prvej tretine sa na Spiši hral zaujímavý hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Domáci sa zamerali prevažne na rýchle kontry, z ktorých niekoľkrát nebezpečne pohrozili. Viac ale v permanencii bol ich brankár Filip Surák. Bývalý golman Dukly bol sa zapotil hlavne v rozpätí jedenástej až pätnástej minúty, kedy putovali na trestnú lavicu jeho spoluhráči Lukáš Hvila a Lukáš Vartovník. Michalovčania ale nedokázali ich fauly potrestať, keď na gól nepretavili ani osemnásťsekundovú presilovku o dvoch hráčov. No a keď v samom závere prvej časti nepotrestali ani Spišiaci faul Lalancettea, prvá tretina skončila bez gólov.

Druhá tretina začala vo vlažnejšom tempe. Do hry sa ako prví mohli dostať Michalovčania, keďže v 23. minúte po faule Olejníka dostali možnosť tretej presilovej hry v zápase. Ani tú ale vo vedúci gól nepretavili. Po presilovke ale ostala Dukla v tlaku. Surák musel riešiť tvrdú strelu Mašlonku spomedzi kruhov a ustál aj následný závar pred svojou bránkou. Z ničoho nič mohlo následne zahrmieť na druhej strane. Domáci prvý útok výborne zakombinoval, Hvila však nepretlačil puk za Tomekov chrbát. Prekvapenie sa začalo rysovať v tridsiatej minúte. Farkaš odišiel na trestnú lavicu a jeho faul potrestal sekundu pred návratom Damian Tyczynski. Hneď na to putoval na trestnú lavicu aj hosťujúci Šoltes, druhú presilovku ale Spišiaci nevyužili. Po návrate michalovského útočníka na ľad Surák opäť čaroval, keď zmaril tvrdú strelu Southorna. Aj jeho zásluhou sa tak po druhej tretine črtalo obrovské prekvapenie.

Favorit od úvodu tretej časti začal naháňanie sa za vyrovnaním. Hneď v úvodných sekundách hry unikol domácej obrane Šoltes, Hančák ale jeho strelu zrazil do bezpečia. Hostia i naďalej búšili, obrana Spišiakov na čele so Surákom však odolávala aj naďalej. V polovici tretiny neuspel pred Surákom ani Galamboš a Michalovčania neskórovali ani z následného dobiedzania pred brankárom Spišiakom. Tých mohol následne poslať do dvojgólového vedenia Saluga, jeho nájazd ale Glosár, ktorý vystriedal v polovici zápasu Tomeka, zlikvidoval. V 55. minúte už ale domáci skórovali, keď na 2:0 upravil Richard Rapáč. O minútu neskôr bol čara zbavený konečne aj Filip Surák, ktorého prekonal Ville Korhonen. Domáci si zobrali oddychový čas, no ten im nepomohol. V 58. minúte totiž vyrovnal na 2:2 Dávid Šoltés, ktorý poslal zápas do predĺženia. V ňom boli lepší Michalovčania, ktorí završili obrat v tretej minúte predĺženia, keď sa presadil Marek Bartánus.

HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 po predĺžení (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Góly: 32. Tyczynski (R. Rapáč, Hvila) pres/1, 55. R. Rapáč (Fabián, M. Chovan) - 56. Korhonen (Šoltés, Hickmott), 58. Šoltés (Hickmott, Southorn), 63. Bartánus.
Vylúčení: 3:3. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Korba, Kalina – Ordzovenský, Smrek. Divákov: 400.
HK: Surák – Semaňák, Hančák, M. Chovan, Fabián, Petrek, Korenko, Tomala, Grec – Hvila, L. Vartovník, L. Novák – R. Rapáč, Tyczynski , A. Matej – Piačka, Tábi, G. Olejník – I. Novák, Koky, Saluga.
HK DUKLA INGEMA: T. Tomek (32. Glosár) – Zeleňák, McCormack, Southorn, Bdžoch, Ťavoda, Ventelä, Zekucia – Korhonen, Lalancette, Spilar – Takáč, Hickmott, Šoltés – Mašlonka, Galamboš, Bartánus – Regenda, Farkaš, Chalupa – T. Török.



Uverejnené: 08.09.2020 20:16:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.