files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štartuje Tipsport Kaufland Cup, michalovská Dukla v utorok na Spiši

Po 183 dňoch sa na Slovensku opäť bude hrať súťažný hokejový zápas, v ktorom sa predstaví účastník najvyššej súťaže. Stretnutím medzi Skalicou a Slovanom Bratislava sa začne Tipsport Kaufland Cup. Naposledy sa podobná pohárová súťaž na Slovensku hrala v ročníku 1996/1997.

Premiérový ročník Tipsport Kaufland Cupu bude mať šestnásť účastníkov a prinesie zaujímavú konfrontáciu tímov z dvoch najvyšších hokejových líg. Jedenástka mužstiev z najvyššej súťaže si zmeria sily s päticou účastníkov Slovenskej hokejovej ligy. Organizátori pohára, Asociácia profesionálnych hokejových klubov a Slovenský zväz ľadového hokeja, rozdelili šestnástku do štyroch základných štvorčlenných skupín, v každej je minimálne jeden tím z SHL.

Mužstvá odohrajú v základných skupinách po tri stretnutia, vždy na ľade renkingovo horšie postaveného družstva v predošlej nedokončenej sezóne. Tímy SHL preto vždy privítajú účastníkov najvyššej súťaže na domácom ľade. Ešte pred októbrovým začiatkom oboch súťaží sa odohrajú nielen stretnutia základných skupín (oficiálne hracie termíny sú 8., 10. a 15. septembra), ale aj štvrťfinálové, v ktorom sa hrá pohárovým systémom doma, vonku (22. a 24. septembra). Tento rok sa rovnakým spôsobom odohrá v asociačných termínoch aj semifinále. Do play-off postúpia z každej základnej skupiny po dva najlepšie tímy. „Tipsport Kaufland Cup bude pre každý klub príjemným spestrením prípravného obdobia. Hráči získajú v predsezónnom období novú motiváciu. Škoda, že atraktívne súboje, ktoré sú pre našich partnerov aj náhradným plnením za neodohrané play-off, nebude priamo na štadiónoch sledovať veľa fanúšikov, keďže stále platia protipandemické opatrenia. Naďalej budeme dodržiavať všetky hygienické predpisy a apelovať na autority, aby v regiónoch, v ktorých je to možné, prehodnotili limity pre účasť fanúšikov na zápasoch,“ uviedla riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdi.  Tipsport Kaufland Cup je voľným pokračovaním pohárových súťaží, ktoré sa na Slovensku hrali v rokoch 1993 až 1997. Štyri ročníky Slovenského pohára (1993/94, 1994/95, 1995/96, 1996/97) vždy vyhrala Dukla Trenčín.

ZÁKLADNÉ SKUPINY TIPSPORT KAUFLAND CUPU
A-skupina: HC ´05 Banská Bystrica, HC 07 WPC Koliba Detva, MHk 32 Liptovský Mikuláš, HK Martin.
B-skupina: Slovan Bratislava, HK Nitra, HC Mikron Nové Zámky, HK Skalica.
C-skupina: HC Košice, HK Poprad, Dukla Ingema Michalovce, HK Spišská Nová Ves.
D-skupina: HKM Zvolen, Dukla Trenčín, HC Topoľčany, MHK Dubnica nad Váhom.

PROGRAM ZÁKLADNEJ ČASTI TIPSPORT KAUFLAND CUPU
Pondelok 7. septembra: Skalica – Slovan (18.00).
Utorok 8. septembra: Liptovský Mikuláš – Banská Bystrica (16.30), Spišská Nová Ves – Michalovce (17.30), Martin – Detva, Poprad – Košice, Topoľčany – Zvolen (všetky o 18.00), Nové Zámky – Nitra (18.30).
Štvrtok 10. septembra: Skalica – Nové Zámky (17.00), Michalovce – Poprad, Spišská Nová Ves - Košice (oba 17.30), Detva – Banská Bystrica, Martin – Liptovský Mikuláš, Nitra – Slovan, Trenčín – Zvolen, Dubnica – Topoľčany (všetky o 18.00).
Utorok 15. septembra: Nové Zámky – Slovan, Michalovce – Košice (oba o 16.00), Detva – Liptovský Mikuláš, Skalica – Nitra (oba o 17.00), Spišská Nová Ves – Poprad (17.30), Martin – Banská Bystrica, Dubnica – Zvolen, Topoľčany – Trenčín (všetky o 18.00).



Uverejnené: 07.09.2020 09:40:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.