files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudého prázdne tribúny netešia: Chýba nám šiesty hráč

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce majú za sebou prvé prípravné zápasy, v ktorých sa museli vysporiadať s novou situáciou. S poloprázdnymi tribúnami. V mesiaci september totiž po nariadení vlády môže byť na športových podujatiach v exteriéry 1000 ľudí a v interiéry dokonca iba 500.

Tak tomu bolo aj na Tatranskom pohári, ktorý absolvovali Michalovčania po druhýkrát v rade. Nebyť obmedzení, na štadión by si určite našli cestu aj stovky divákov z Michaloviec. Organizátor sa s tým vysporiadal po svojom, keď na štadión vpustil iba toho, koho chcel. Súperi na ľade sa museli vysporiadať nielen s opačným tímom, ale aj s poloprázdnou tribúnou (o účinkovaní Dukly si prečítate tu). My len dodajme, že obmedzenia v počte ľudí na štadióne budú platiť aj v domácich zápasoch michalovskej Dukly v novovytvorenom Kaufland Cupe. Michalovčania doma nastúpia proti Popradu (štvrtok 10. septembra o 17.30 hod.) a Košiciam (utorok 15. septembra o 16.00 hod.). V zápase s Popradom budú dokonca ešte dôraznejšie, keďže na základe nepriaznivej situácie s koronavírusom v Michalovciach je kapacita znížená do pondelka štrnásteho septembra o polovicu. V exteriéry teda môže byť 500 ľudí a v interiéry iba 250. Podotýkame, že do tohto počtu sa započítavajú aj hráči, realizačné tímy, osoby potrebné k zápasom a aj novinári (aj keď v Poprade si dokázali s týmto poradiť vlastným spôsobom...). Na tribúnu sa teda dostane zrejme minimum ľudí...

Takto vyzeral smutný pohľad na tribúny počas Tatranského pohára (fotku, keďže sme na štadión vpustený od organizátorov neboli, sme si požičali z portálu hokej.sk)

„Každému musí byť jasné, že pred prázdnymi tribúnami sa hrá zle. Hráč nemá takú podporu a nevydá zo seba taký výkon, ako keby mal pred sebou plné tribúny. Aj keď my sme aj tentoraz počuli hlas fanúšikov, ktorí prišli z Michaloviec do Popradu, nebolo to ideálne. My vieme, čo pre nás znamená divák. Všetci dúfame, že tieto obmedzenia čím skôr skončia a michalovský zimný štadión bude čím skôr plný. Vždy to platilo, že divák je náš šiesty hráč. Určite aj on chce vidieť naše družstvo na vlastné oči. Máme silnejšie vyskladané mužstvo, máme vyššie ambície a určite sa aj on teší na zápasy,“ zdôrazňuje tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý. Podľa jeho slov by bolo doslova katastrofou, keby od októbra, kedy začne liga, nemohol divák sedieť na tribúne a zápasy by sledoval iba cez televíznu obrazovku, či internet. „Bolo by to veľmi zlé, keby pri tom fanúšik nemohol byť. Vieme, o čom hovoríme. My sme mali vlani obrovskú podporu v hľadisku. Hokej sa hrá pre ľudí a keby chýbali na tribúne, bola by to katastrofa. Nielen pre fanúšika. Hráči cítia podporu tribún a keď počuje každé slovo, každému, kto športoval je jasné, že to dobré nie je. Divák prichádza o zážitky, hráči takisto a klub o peniaze, ktoré sú takisto dôležité,“ pokračuje lodivod michalovskej Dukly.

V Kaufland Cupe je cieľom postúpiť zo skupiny

Po Tatranskom pohári, kde Michalovčania odohrali tri zápasy a skončili na treťom mieste, teraz absolvujú ďalšie herné previerky. V priebehu týždňa odohrajú tri zápasy v novovytvorenom Kaufland Super Cupe. Ich súpermi vo východnej skupine budú postupne Spišská Nová Ves, Poprad a Košice. Zemplínčania sa najskôr predstavia na Spiši a potom vo štvrtok 10. septembra (začiatok o 17.30 hod.) a v utorok 15. septembra (začiatok o 16.00 hod.) privítajú Poprad respektíve Košice. Do ďalších bojov postúpia dvaja najlepší zo skupiny. „Stále sme len v prípravnej fáze, takže tie víťazstvá nie sú prvoradé,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý, ktorý ale hneď na to dodáva. „Samozrejme, v tomto pohári chceme postúpiť zo skupiny, pretože k príprave nám pribudnú ďalšie dva zápasy. Keby sa nám to nepodarilo, museli by sme hľadať súperov, čo v terajšej dobe nie je optimálne. Našim cieľom je teda skončiť do druhého miesta a postúpiť ďalej.“

Program HK Dukla Ingema v Kaufland Cupe
Utorok 8. september: HK Spišská Nová Ves – Michalovce (18.00 hod.).
Štvrtok 10. september: Michalovce – HK Poprad (17.30 hod.).
Utorok 15. september: Michalovce – HC Košice (16.00 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 05.09.2020 14:39:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.