files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: RúVZ reaguje opatreniami na šíriaci sa COVID-19. Ďalšie obmedzenia pre šport v meste!

Okres Michalovce v posledných dňoch zaznamenal veľa prípadov nakazených koronavírusom. Ohniskom nákazy sa stala obec Staré.

Regionálny úrad Verejného zdravotníctva sa rozhodol reagovať na šíriaci sa vírus viacerými opatreniami v rámci celého okresu.„Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. d) zákona č. 355/2007 Z. z. sa všetkým fyzickým osobám, fyzickým osobám - podnikateľom a právnickým osobám v okrese Michalovce zakazuje organizovať a usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej, či inej povahy nad 500 účastníkov v exteriéri a nad 250 účastníkov v interiéri a súčasne na verejných hromadných podujatiach sa zakazuje príprava a predaj občerstvenia (pokrmov a/alebo nápojov) s výnimkou poskytovania občerstvenia pre športovcov. Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. sa všetkým fyzickým osobám, fyzickým osobám - podnikateľom a právnickým osobám v okrese Michalovce odporúča úprava prevádzkového času všetkých interiérových a exteriérových podujatí a to do 23.00 hod. príslušného dňa a zároveň sa odporúča obmedziť prevádzkové hodiny všetkých zariadení spoločného stravovania (reštaurácie, bary, diskotéky, herne, hostince, a pod.) do 23.00 hod. príslušného dňa s výnimkou svadieb. Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. sú verejní a neverejní poskytovatelia sociálnych služieb povinní zabezpečiť zákaz návštev v interiérových priestoroch pobytových zariadení sociálnej starostlivosti (ďalej len „ZSS“),“ píše sa vo verejnej vyhláške, ktorú vydal RúVZ v pondelok 31. augusta. Opatrenie by mali platiť od 1. septembra do 11. septembra. Celý text vyhlášky.

Obmedzenie hádzanárskeho šlágra, aj hokejového zápasu Kaufland Cupu

Obmedzenie sa týkajú samozrejme aj športu. V Michalovciach sa za týchto dvanásť dní malo odohrať viacero zápasov, či už na seniorskej, alebo na mládežníckej úrovni. Najviac sa to ale dotkne profesionálnych športov.

V sobotu 5. septembra o 17.30 hod. má v Chemkostav aréne privítať Iuventa Michalovce v druhom kole MOL ligy Dunajskú Stredu. Mimo priateľského zápasu s Kisvárdou, ktorý sa odohral ešte v júli, ide o prvý duel novopečeného jedenásťnásobného víťaza Slovenského pohára na domácej pôde po viac ako pol roku. Ten si ale diváci zrejme nevychutnajú, keďže na podujatie platí obmedzenie 250 ľudí v hale. Do toho počtu treba zarátať hráčov, realizačné tímy, vedenie klubu, média a ľudí, ktorí sú taktiež potrební k zápasu. Obdobná situácia nastane aj vo štvrtok 10. septembra na zimnom štadióne, kde by mali hráči HK Dukla Ingema Michalovce privítať v druhom kole Kaufland Cupu HK Poprad. Aj tu platí obmedzenie 250 ľudí na štadióne. Tieto opatrenia sa zatiaľ netýkajú futbalového zápasu Michalovce – Trenčín, ktorý by sa mal odohrať v sobotu 12. septembra (začiatok o 19.00 hod.). V prípade zrušenie opatrení v michalovskom okrese by sa malo hrať s 1000 ľuďmi v exteriéry a v interiéry, čiže v halách, či na štadiónoch, bude celý september povolený počet 500 ľudí.

Chemkostav aréna bude v sobotu počas zápasu Iuventy s Dunajskou Stredou poloprázdna (foto: chemkostav a.s.)

Do školy o dva týždne neskôr

Najdramatickejšia situácia je v obci Staré, kde za pondelok pribudlo osemnásť prípadov na nakazených na COVID-19. „Odporučila som im zvážiť nevyhnutnosť organizovania hromadných podujatí akéhokoľvek charakteru, zvážiť pobyt na miestach, kde je predpokladaná vyššia koncentrácia osôb a tiež som odporučila zvážiť návštevu verejných budov len na nevyhnutné úkony,“ povedala regionálna hygienička Janka Stašková, podľa ktorej slov sa v obci neorganizujú ani bohoslužby. Výsledkom rokovania RúVZ je aj to, že deti v týchto obciach pôjdu do školy až o dva týždne neskôr.

Zamestnanci Mestského úradu negatívni

Koronavírus zasiahol aj do chodu michalovského Mestského úradu. Jedna z jeho zamestnankýň mala totiž pozitívni test na COVID-19.  Ako pre TASR potvrdila Janka Staškova, ani jeden z ďalších zamestnancov nemá zatiaľ pozitívny test. Koncom minulého týždňa otestovali 40 zamestnancov, ďalších otestovali v pondelok. Za ten pribudlo v michalovskom okrese ďalších sedem nových prípadov.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.09.2020 11:39:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.