files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mesto Michalovce vstupuje do ďalšieho športového klubu

Michalovská samospráva je známa podporou športu ako takého. Aj keď sa prevažne sústredí na mládež, finančnými prostriedkami pomáha aj seniorskému športu. Doteraz sa podieľala na chode futbalového MFK Zemplín a hokejovej Dukly Ingema, kde bolo mesto jedným z partnerom klubu. To sa teraz mení. Mesto vstupuje do ďalšieho klubu, ktorý pôsobí na profesionálnej úrovni.

Štvrtkové Mestské zastupiteľstvo sa zaoberalo ponukou hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce na vstup mesta do vytvoreného občianskeho združenia. Poslanci nakoniec vstup mesta do občianskeho združenia Iuventa Michalovce schválili. „Považujeme to za férové a správne voči klubu. My sme s nimi niekedy už debatovali o tom, že keď chcú byť vnímaný ako partner, podobne ako futbalisti či hokejisti, tak potom bude treba zmeniť aj jestvujúci stav. Proste aj my sa musíme dostať do pozície zakladajúceho člena. Naše postavenie v klube bude teraz iné. Doteraz sme boli iba jedným z donorov, finančne sme podporovali mládež. Teraz berieme na seba aj zodpovednosť za chod klubu. Ako som povedal, považujeme to za správne, keďže sme sa rovnako zachovali aj k futbalistom a hokejistom. Iuventa si takisto zaslúži rovnaký prístup,“ poznamenal po štvrtkovom mestskom zastupiteľstve primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Mesto Michalovce sa tak začína aktívne podieľať už na treťom klube, ktorého seniorské družstvo funguje na profesionálnej úrovni a hrá najvyššiu súťaž. „Verím, že to verejnosť ocení, že nám šport ako taký nie je ľahostajný. Pre šport momentálne nie sú ľahké časy. My si ale vážime ako Iuventa reprezentuje mesto. Mali sme záujem sa aktívne podieľať na chode klubu. Chceme nielen finančne prispievať, ale aj aktívne sa podieľať a niesť zodpovednosť za jeho chod. Verím, že teraz sa klub bude cítiť istejšie a minimálne sa nám podarí zachovať tú úroveň, akú doteraz Iuventa dosiahla,“ pokračuje prvý muž mesta, ktoré sa aj počas koronakrízy rozhodlo vo výdatnej miere podporiť šport.

Iuventa Michalovce je dominantnom na slovenskej hádzanárskej scéne. Na svojom konte má dvanásť titulov, desať slovenských pohárov a deväť prvenstiev v nadnárodnej MOL lige.  Navyše, klub je jediným reprezentantom nielen Michaloviec, ale aj celého Košického kraja v európskych pohároch. Mimo jednej sezóny v Európe účinkuje od roku 2003. „Sme radi, že takýto klub vo svojom meste máme,“ zdôrazňuje Záhorčák a k téme európske poháre pokračuje. „Aj keď Iuventa hrá v Európe už takto dlho, nejaký výraznejší prienik v tomto smere klubu chýba. Vážime si to, čo klub dosiahol na slovenskej scéne a akú dobrú reklamu mestu robí. Všetci veríme, že s našou pomocou možno príde aj éra, v ktorej sa výraznejšie presadí v Európe.“ My len dodajme, že na štvrtkovom Mestskom zastupiteľstve poslanci schvaľovali aj vstup mesta do Občianskeho združenie Východoslovenská vodárenská spoločnosť a.s. Hlasovanie o vstupe do tejto spoločnosti ale bolo po návrhu poslanca Milana Potockého (Oľano) presunuté na ďalšie zastupiteľstvo.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.08.2020 09:14:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.