files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trusa sa cíti lepšie ako pred zranením a chce strieľať góly

Takto pred rokom mal síce iba osemnásť rokov, no aj napriek tomu sa udomácňoval v základnej zostave MFK Zemplín Michalovce. Tréner Anton Šoltis v ňom videl potenciál a Matej Trusa sa mu za to odvďačil dvoma gólmi. Prišla ale sobota pätnásteho septembra, na ktorú odchovanec michalovského futbalu nikdy nezabudne. V zápase s Trenčínom ho obranca AS Kpekawa zasiahol tak nešetrne, že mu spôsobil dvojnásobnú zlomeninu nohy.

Prognózy hovorili aj o konci kariéry nádejného hráča. Hororový scenár sa nakoniec nenaplnil a Trusa je po roku už v plnej záťaži a plnom hernom nasadení. „Som strašne rád, že som sa z toho dostal a že môžem naďalej hrať. Ak mám povedať pravdu, cítim sa ešte lepšie ako predtým. Ja verím, že sa postupne budem do toho dostávať ešte viac a ku všetkému pridám aj góly. Som totiž útočníkom a od tých sa góly čakajú,“ zdôrazňuje Matej Trusa, ktorý s tímom naplno trénuje síce od reštartu vlaňajšieho ročníka Fortuna ligy, no do zápasového diania sa dostáva až v tejto sezóne.

V prvých dvoch kolách bol ešte na lavičke náhradníkov, tretie v Senici a utorkovú dohrávku štvrtého kola so Zlatými Moravcami už začal na trávniku. Bol aj blízko k presnému zásahu. Jeho strelu zastavila žrď, z odrazenej lopty predsa skóroval jeho spoluhráč Phillips, ktorý po 591 minútach odklial michalovskú streleckú nemohúcnosť. Bol to nakoniec jediný gól zápasu, ktorý tak priniesol pre Michalovčanov nielen prvý gól v sezóne, ale aj prvé body v tabuľke. „Nedali sme gól skoro 600 minút, čo je naozaj veľa. Spadol nám kameň zo srdca, že sa nám to konečne podarilo. Sme za víťazstvo radi a všetci veríme, že nám psychicky pomôže v ďalších zápasoch. Je jedno, kto strelí gól. Mohlo to spadnúť mne, nakoniec to spadlo Ricardo. Určite sa za to na neho nehnevám. Sme jeden tím a jeden druhému prajeme,“ podotýka Matej Trusa, podľa ktorého už bol na družstvo vyvíjaný tlak. „Samozrejme, že sme tlak cítili. V prvých troch zápasoch sme prehrali, nedali ani jeden gól a desať sme ich dostali. Aj keď výkony neboli zlé, chýbali nám body, aj góly. Všetci sme si uvedomovali, že to musíme zmeniť. Našťastie sa to podarilo.“

Návrat po ťažkom zranení nie je vždy ideálny. Pocítil to aj samotný Trusa, ktorý sa na ihrisko dostával dlhšie, ako čakal. Tréneri mu ale chceli dať čo najviac času na zotavenie. „Samozrejme, bolo to ťažké sa po takto dlhom čase vrátiť na trávnik, no nakoniec som to zvládol. Ako som povedal, cítim sa ešte lepšie, ako pred zranením. Strach zo súbojov vôbec nepociťujem. Chcem hrať, strieľať góly a verím, že sa budem presadzovať čo najviac,“ sebavedomo poznamenáva Matej Trusa. V sobotu dvanásteho septembra sa takmer na rok presne zopakuje súboj Michaloviec s Trenčínom. Budú ho mátať nejaké spomienky. „Určite nie! Verím, že sa nielen mne, ale nikomu nič nestane a zápas sa odohrá v štandardnom režime,“ dodáva Trusa, ktorý v utorok po dlhom čase odohral celý duel.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.08.2020 08:33:04 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.