files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólové suchoty odklial Ricardo Phillips

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa konečne dočkali. Vo štvrtom kole najvyššej Fortuna ligy zdolali ViOn Zlaté Moravce – Vráble najtesnejším výsledkom 1:0. Dosiahli tak prvé body v tejto sezóne a takisto aj prvý gól. Strelil ho po 591 minútach hry panamský kridelník Ricardo Phillips, ktorý tak odklial streleckú nemohúcnosť svojich spoluhráčov zo záveru minulej a začiatku tejto sezóny a pripravil Zlatým Moravciam prvú prehru v tejto sezóne.

„Som veľmi rád, že som tímu pomohol. Proti Moravciam sme už potrebovali víťazstvo a pocity rozhodnúť takýto zápas sú fantastické,“ poznamenal devätnásťročný Panamčan, ktorého Zemplín získal v lete na hosťovanie z Dunajskej Stredy. Práve Phillips bol s kapitánom Žofčákom motorom michalovskej ofenzívy. V prvom polčase si s nimi nevedela obrana ViOnu poradiť. „Chceli sme hrať aktívny nátlakový futbal, čo sa nám hlavne v prvom polčase darilo. V druhom už asi prišlo aj na naše mysle, v ktorých v podvedomí sme všetci mali, že zápas musíme vyhrať. Našťastie sa nám to podarilo,“ pokračuje úspešný strelec.

 

 

Dobrý zápas odohral aj ďalší devätnásťročný mladík Matúš Begala. Ten sa podpísal asistenciou pod jediný presný zásah v zápase a navyše, viackrát zvládol v strede poľa súboje so skúsenejšími protihráčmi. „Tieto tri body sme potrebovali,“ rozhovoril sa ďalší z klenotov, ktorý prešiel mládežníckou štruktúrou tímu od Laborca. „Perfektne sme zvládli hlavne prvý polčas. V tom druhom už hrozil aj súper. Nechceli sme sa príliš stiahnúť, no automaticky to prišlo. Sme ale radi za toto víťazstvo. Všetkým nám spadol veľký kameň zo srdca. Som o tom presvedčený, že to dobre pôjde už aj v ďalších zápasoch. Najbližšie cestujeme do Žiliny, odkiaľ sa taktiež bez zisku bodov vracať nechceme,“ dodáva Matúš Begala, ktorý počas koronaprestávky reprezentoval svoj tím aj na turnaji vo Fife.

Majoroš: Zaslúžené víťazstvo

Michalovčania vstupovali do dohrávaného duelu štvrtého kola s jasným cieľom. Zrušiť nuly v kolónke bodov a strelených gólov. Oba sa podarili. „Ja si myslím, že to bolo z našej strany zaslúžené víťazstvo,“ začal svoje hodnotenie tréner Jozef Majoroš. „Prvý polčas sme mali veľmi dobrý. Okrem gólu sme si vytvorili dostatok šancí aj na ďalšie. Škoda, že sme nepridali ešte jeden gól, boli by sme kľudnejší. Presne takto nejako, ako to bolo v prvom polčase, by sme sa chceli prezentovať. V druhom polčase sme už neboli až takí dominantní. Možno aj ťarcha výsledkov z predchádzajúcich duelov spôsobila, že sme sa začali báť o výsledok. Druhý polčas nebol z našej strany ideálny, mali sme aj šťastie. Najdôležitejšie ale je, že máme tri dôležité body,“ pokračuje Majoroš, ktorého zverenci pripravili tímu od Žitavu prvú tohtosezónnu prehru.

 

Novici presvedčili, Ivanov ešte hrať nemôže

Do Majorošovej zostavy sa tentoraz nezmestili zranený grécky kridleník Popovits a takisto ani vlani osemgólový útočník Sidibe Modibo, ktorý sa v doterajších dueloch trápil. Na druhej strane, k dispozícii už bol chorvátsky brankár Matej Markovič a cyperský záložník Danilo Spoljarič. Tých prestupy sa vedeniu klubu podarilo do utorka dobaviť a mohli tak hrať. „Nedostali sme gól, takže Markovič splnil to, čo mal. Mal tam niekoľko situácii, ktoré vyriešil. Danilo Spoljarič zatiaľ s nami absolvoval iba tri tréningy. Aj keď hral na pre seba netradičnom poste, ukázal kvalitu,“ poznamenal na margo nových posíl tréner Michalovčanov. Ten tentoraz musel obetovať služby ruského stredopoliara Jegora Ivanova, ktorého transfer klub zatiaľ nevybavil. „V jeho prípade sme si už všetko splnili a momentálne čakáme na papiere z ruskej strany.“

 

Majoroš verí, že prvé víťazstvo, aj strelený gól po takmer 600 minútach tímu výrazne pomôže. „Nebolo to z našej strany ideálne. Hoci sme nehrali zle, výsledky sme nemali. Aj dnes sme mali veľa šancí na góly. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali a som o tom presvedčený, že nám pomôže do ďalších zápasov,“ dodáva na záver tréner, ktorého zverenci sa po utorku odpútali z poslednej priečky v tabuľke, na ktorú zosunuli Trenčín.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.08.2020 23:48:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.