files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín proti prajným Zlatým Moravciam o prvé body aj strelený gól

Michalovskí futbalisti nemajú za sebou ideálny štart do sezóny. V prvých troch zápasoch nielenže nezaznamenali ani jeden bod, no ani neskórovali. S negatívnym skóre 0:10 im tak patrí posledné dvanáste miesto vo fortunaligovej tabuľke. Zmeniť sa to pokúsia v utorok, kedy ich od 19.00 hod. čaká domáci dohrávaný duel so Zlatými Moravcami. Ten sa v riadnom hracom termíny v sobotu kvôli problémom s koronavírusom nehral.

Zemplínčania si neplánované víkendové voľno neužili. Zostali totiž v tréningovom procese a v príprave na dôležitý utorkový zápas. „Kto si myslí, že sme presedeli celý víkend niekde pri vode, veľmi sa mýli. Normálne sme trénovali,“ rozhovoril sa pravý obranca MFK Martin Kolesár, ktorého sme vzhliadli aj na zápase druholigového Slavoja Trebišova s MFK Košice (1:1). „Som Trebišovčan, takže ma tento zápas zaujímal. Musím povedať, že ma úroveň duelu prekvapila. Trebišovčania sa vypli k výbornému výkonu,“ pokračuje Martin Kolesár.

Prelomiť nuly v kolónkach bodov a gólov

Minulý týždeň došlo aj na tímy Fortuna ligy. Keďže v bratislavskom Slovane sa objavil koronavírus, vedenie súťaže rozhodlo o tom, že hráči všetkých klubov musia byť pretestovaní. Michalovčania boli všetci negatívni a keď negatívne testy mali aj všetci hráči Zlatých Moraviec, nič nebráni utorkovej dohrávke na michalovskej pôde. Obaja súperi sú v rozdielnom rozpoložení. Zatiaľ čo Michalovčania sú po troch prehrách na poslednom mieste, ViOnu patrí s piatimi bodmi piate miesto. Po dvoch remízach v treťom kole dokázal to, čo žiaden klub na Slovensku celý rok. Zdolali Slovan Bratislava (2:1). „Ich výsledky určite rešpektujeme. Žiaden súper na Slovensku Slovan celý rok nezdolal, podarilo sa to až im. Čaká nás teda ťažký súper. My už ale musíme konečne zabodovať a nemôžeme pozerať proti komu hráme. Musíme sa sústrediť na nás a na náš výkon. Body už potrebujeme,“ zdôrazňuje Martin Kolesár, ktorý v Senici v treťom kole pri neúčasti Igora Žofčáka mal na rukáve kapitánsku pásku.

Doma s nimi ešte neprehrali

Michalovčania sa trápia hlavne v koncovke. Veď gól nedali už 577 minút, čo je viac ako šesť zápasov v rade. „Všetci o tom vieme a chceme to v utorok zmeniť. Bude to ale veľmi ťažké. ViOn cez prestávku posilnil káder. Prišli tam viacerí skúsení hráči, čo dokazujú aj jeho doterajšie výsledky. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa chcú biť o prvú šestku. Tam ale chceme byť aj my a preto musíme v utorok bodovať, a teda konečne aj skórovať,“ podotýka Martin Kolesár, ktorý sa spolieha aj na to, že MFK Zemplín vie na Zlaté Moravce zahrať. Veď ViOn ešte v Michalovciach v najvyššej súťaži nevyhral, navyše Zemplínčania viackrát bodovali na jeho ihrisku. „Naša bilancia je síce s nimi pozitívna, no na to sa nemôžeme spoliehať. Vieme na nich zahrať a ja verím, že to potvrdíme aj v domácom zápase v utorok.“ My len dodajme, že Michalovčania by už mali nastúpiť aj s brankárom Matejom Markovičom. Do utorka by chceli vybaviť aj ďalších dvoch hráčov, ruského stredopoliara Sergej Ivanova a Cyperčana Danila Spoljariča, ktorí sa do tréningového procesu zapojili minulý týždeň.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.08.2020 16:31:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.