files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Pokiaľ neprídu posily...

Ani v treťom fortunaligovom zápase nezaznamenali hráči MFK Zemplín Michalovce bod a nestrelili ani gól. V Senici prehrali v treťom kole 0:3 a v tabuľke sa krčia s hrozivým skóre 0:10 na poslednom mieste. Duel v Senici jasne ukázal, že dokedy do Michaloviec neprídu štyria, či piati hotoví hráči, zvyknúť si budú musieť na slovo záchrana. Súčasný káder totiž nutne potrebuje okysličiť. Pokiaľ neprídu posily, tak...

Zemplínčania síce ustáli úvod zápasu, v ktorom v predošlých dvoch dueloch inkasovali, tentoraz ale ich súper udrel gólom do šatne. Ten zmenil priebeh. Seničania nič svetoborné neukázali. Mali však vo svojich radoch dvoch či troch skúsenejších hráčov, ktorí urobili zápas. Práve skúsenosti chýbajú Michalovčanom. Tréner Majoroš varí z vody, akú má k dispozícii. Točí dvanásť či trinásť hráčov a točiť ich do nekonečne nemôže. Káder nutne potrebuje posilniť skúsenosťou. Veď z neho odišlo trinásť hráčov a prišli akurát traja mladíci (z toho je jeden zranený a jeden stále nevybavený...). Opäť teda použijeme tvrdenie, že pokiaľ neprídu posily, tak si budeme čoraz častejšie zvykať na slovo záchrana.

 

A posily musia prísť na každý post. Mladí brankári Dráb s Dehtiarom ešte nie sú úplne pripravení na post jednotky, obrana nutne potrebuje okysličiť skúsenosťou, pretože robí časté chyby, v strede poľa mladí hráči prehrávajú jeden súboj za druhým (podotýkame, že Savvidis, Turík, Peter Kolesár, či Danko sú stále voľní...), no a v ofenzíve Sidibe Modibo pokračuje vo výkonoch po reštarte Fortuna ligy. Aj on sa potrebuje chytiť a možno aj posadiť na lavičku náhradníkov. Kto však bude hrať vpredu miesto neho? Michalovčania nedali gól už šesť zápasov v rade. Naposledy sa trafil ešte v treťom nadstavbovom kole minulej sezóny Igor Žofčák, odvtedy trvá gólový post už 577 minút. Zdá sa, že na funkcionárov a trénerov v Zemplíne čaká roboty ako na kostole. Pokiaľ chcú naplniť stanovené ciele je najvyšší čas zbierať body. Prvé posily by už mali byť na ceste...

Hodnotenie Michalovčanov

Tomáš Dráb

Dostal tri góly, úplne namočený nebol v ani jednom. Viackrát mu ale vypadla lopta, kedy nemusela, čo je zrejme príznak značnej nervozity. Stále potrebuje chytať, no aj sa učiť od skúsenejších brankárov. Výsledná známka 3.

Martin Kolesár

Jeden z lepších príznakov začiatku ligy. Dostal šancu v základnej zostave a chytil sa jej. V defenzíve patril k tomu lepšiemu, čo behalo po senickom trávniku. Výsledný známka 5.

Ian Pino Soler

Dirigent obrany nastúpil po menšom zranení a na jeho výkone to bolo vidno. Ani on však nemôže všetko ustáť sám. Výsledná známka 4.

Artem Vovkun

Osemnásťročný stopér už neurobil toľko chýb ako v zápase s Trnavou. Aj on sa ale stále potrebuje učiť. Výsledná známka 3.

Alejandro Mendez Garcia

Ďalší mladík v zostave trénera Majoroša takisto výrazne nesklamal. Viackrát sa zapojil aj do ofenzívy, niekoľkokrát zachránil aj v obrane. Na druhej strane, pred prvým gólom neustrážil Maleca. Výsledná známka 4.

Georgios Neofytidis

Po lepších zápasoch s Trnavou a na Tehelnom poli prišiel tentoraz z jeho strany horší zápas. Prehrával súboje v strede poľa, nepomohol defenzíve, ani ofenzíve. Ide však o mladého hráča, u ktorého sú takéto výkyvy častejšie. Výsledná známka 3.

Dimitrios Popovits

Opäť mu nemožno vyčítať snahu. Hráč jeho kvalít ale musí dostať z dvoch krokov loptu do siete. Nemohúcnosť je však v tejto dobe na kopačkách viacerých hráčov Zemplína, ktorí gól v lige nestrelili už šesť zápasov. Výsledná známka 4.

Matej Trusa

Pri ňom je najdôležitejšie konštatovanie, že sa skoro po roku vracia na trávnik. Po hororovom zranení prišli aj pochybnosti, ktoré Trusa vyvracia. Samozrejme, zázraky sa od neho čakať nedajú. Všetko má svoj postup, aj výkony Mateja Trusa. Výsledná známka 3.

Matúš Begala

Ďalší z klenotov, ktorý sa teraz iba obrusuje a získava prvé ligové skúsenosti. Begala viackrát padne aj na zadok, do budúcnosti mu to ale veľa dá a v prípade očakávaného posilnenia vzrastú aj jeho výkony. Výsledná známka 3.

Ricardo Phillips

Panamský kridelnik sa každý zápas snaží niečo v útoku vytvoriť. Patrí k tým lepším, čo Zemplín na trávniku ukazuje a výnimkou nebol ani zápas v Senici. Výsledný známka 5.

Sidibe Modibo

Opäť sa na hrote hľadal. Dostal dostatok lôpt na to, aby sa gólovo presadil, no stále to nie je predátor šestnástky spred koronakrízy. Všetko to dokázal v samom závere, kedy miesto prihrávky úplne voľnému Popovitsovi volil strelu. Potrebuje streliť gól a Michalovčania potrebujú, aby sa gólovo chytil. Gól nestrelili už 577 minút... Výsledná známka 3.

Matúš Vojtko, Kamil Rečičár, Michal Tóth

Všetci traja hrali menej ako pol hodiny, ich výkony nehodnotíme (ani nie je čo...).

 

Peter Brendza

 



Uverejnené: 18.08.2020 10:34:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.