files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hájnik fínsku cestu neľutuje: Mám za sebou rok, v ktorom som sa veľa naučil

Pred sezónou 2019/20 riešil obrovskú dilemu. Či sa v šestnástich rokoch vybrať do hokejového sveta, alebo skúsiť cez reprezentačný projekt do osemnásť rokov, kde ho ťahal bývalý tréner z Michaloviec, dostať sa do výberu na majstrovstvá sveta. Dávid Hájnik si nakoniec vybral prvú cestu. Prijal ponuku fínskeho Vaasan Sport, kde sa hokejovo aj ľudsky posunul. Teraz klope na dvere pre neho ďalšia šanca a výzva. Dostane sa do tímu HK Dukla Ingema Michalovce?

Šikovný útočník nemal vo Fínsku najhoršiu sezónu. Hlavne nie čo sa týka kanadských bodov, keď v tíme do osemnásť rokov získal v 37 zápasoch 20 bodov (11+9) a zahral si aj v jednom zápase za dvadsiatku. „Sezónu rozhodne nehodnotím zle. A určite nehodnotím zle, že som odišiel do Fínska. Získal som nové skúsenosti, nové poznatky a keď už nič, naučil som sa samostatnosti. Mám za sebou teda rok, v ktorom som sa veľa naučil,“ poznamenal pre náš portál Dávid Hájnik.

V tíme Vaasan dostával počas zápasov čoraz väčšiu porciu herných minút. „Začiatky boli samozrejme ťažké. Postupom času som si ale na všetko zvykol a posúval sa vyššie. Ako som povedal, rozhodne neľutujem, že som odišiel preč a skúsil zahraničie,“ pokračuje Hájnik, ktorý tak neurobil ten istý krok, ako jeho spoluhráči z dorastu Jakub Ragan s Adamom Stripaiom, ktorí pre zmenu odišli do reprezentačnej osemnástky. „Ponuka bola aj pre mňa. Volal nás tam náš bývalý tréner z Michaloviec pán Štekláč, ktorý tam je asistentom. Chlapci sa nakoniec rozhodli pre účasť v projekte, ja som zvolil inú cestu a neľutujem to.“

So svojimi spoluhráčmi a kamarátmi sa stretol aj toto leto. Spolu zaklopali na dvere michalovskej Dukly, kde dostanú šancu presvedčiť trénerov v rámci prípravy na novú sezónu. „Všetci traja a spolu s nami aj Matej Farkaš sme dostali šancu ukázať sa. Viem, že Dukla bude mať v sezóne vysoké ambície, no som rád za šancu a určite sa všetci chceme pobiť o to, aby sme ju dostali aj v samotných zápasoch,“ konštatuje brat slovenskej hokejovej reprezentantky Michaely Hany. „Určite sa teším z každého úspechu svojej sestry a ona sa teší z môjho. Som rád, že sme taká športová rodina. Ona to už dotiahla aj do seniorskej reprezentácie, čo som veľmi rád a rád pôjdem v jej šľapajach,“ dodáva na záver Dávid Hájnik.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.08.2020 08:47:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.