files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aj OZ Pozdrav podporuje Dni nezábudiek

 

Aj Občianske združenie Pozdrav (alebo ak chcete pacientska organizácia), pomáhajúca ľuďom s duševnými poruchami kladie veľký dôraz na Dni nezábudiek (od 11. do . 13.októbra). V spolupráci s Obchodnou akadémiu a Cirkevným stredným odborným učilišťom sv.Cyrila a Metoda vyšle do ulíc osem dobrovoľníkov, ktorí vo frekventovaných častiach mesta oslovia náhodne okoloidúcich ľudí so žiadosťou o poskytnutie dobrovoľného finančného príspevku.


 

Dovybavia sídlo

 

 Vyzbierané peniaze poslúžia na dovybavenie sídla OZ Pozdrav v budove bývalého starého súdu na Námestí osloboditeľov, v ktorom sa nachádza od januára tohto roku. „Je potrebné realizovať ešte niektoré stavebné práce, tak aby sme sa v priestoroch nášho združenia cítili príjemne,“ uviedol predseda Jozef Olšavský. Členovia Pozdravu sa pravidelne stretávajú s duševne chorými ľuďmi. Vždy si ich s láskou a úctou vypočujú. Vedia sa vžiť do ich úskalí, keďže sami nimi prešli. Snažia sa im, čo najviac radiť a popritom poskytujú rôzne formy poradenstva. 

 

Úplne normálni ľudia

 

Pri príležitosti Dní nezábudiek, ktoré sú najmä o pomoci duševne chorým ľuďom je v sídle združenia zároveň sprístupnená výstava najlepších prác z plenéra „Iňačovská studňa - Vtáči raj 2010.“  „Je to vlastne propagačná výstava k spomínaným dňom,“ dodal. Široká verejnosť sa môže od 30.septembra do 30.októbra presvedčiť, že aj ľudia, ktorí prešli duševnými ochoreniami vedia sprístupniť hodnotnú výstavu. Aj oni vedia normálne fungovať, združovať sa a vyvíjať rôzne aktivity. Preto je nelogické, ak sú niekedy úmyselne vytláčaní na okraj spoločnosti. Zároveň sú často vystavovaní rôznym škodoradostným posmeškom. Majú problémy s pracovným uplatnením. Ťažko si nachádzajú kamarátov. „Ľuďom sme sprístupnili diela na vysokej umeleckej úrovni. Autori stvárnili legendárnu iňačovskú studňu, ale aj majestátny Vihoirlat, nekonečnú Zemplínsku šíravu a iné prírodné motívy,“ opísal výstavu. Pri tvorbe obrazov umelci použili temperu, olej, kombinované techniky, ale dokonca aj japonský tuš.

 Práve pre duševne chorých ľudí sú už uvedené Dni nezábudiek. Vďaka vyzbieraným peniazom bude mať táto skupina obyvateľstva zase o niečo lepšie podmienky na plnohodnotný život.

                                                                                                      (č)

     

  

 

   



Uverejnené: 11.10.2010 16:44:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.