files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiéra Makóvi nevyšla podľa predstáv. Pavlovciam chce vrátiť prehru v Slovnaft Cupe

Síce má iba tridsaťtri rokov, no za sebou už aj premiéru v role hlavného trénera. Erik Makó si ju odkrútil v nedeľňajšom zápase prvého kola IV. ligy Juh. Úspešná nebola, keďže jeho ŠK Strážske prehral po boji na pôde ďalšieho Zemplínčana OŠK Pavlovce nad Uhom 1:2.

Strážťania chceli na ihrisku Pavloviec bodovať, čo sa im nakoniec nepodarilo. „Premiéra pre mňa nedopadla najlepšie a som z toho trochu sklamaný. Musíme to hodnotiť ako zlý vstup do trénerskej kariéry. Verím však, že sa to otočí,“ skonštatoval po zápase tréner ŠK Strážske.

Erikovi Makóvi premiéra v role hlavného trénera nevyšla.

 

Jeho družstvo síce v Pavlovciach prehrávalo 0:2, tešiť sa však mohlo aj z cenného bodu. Po strelení kontaktného gólu totiž mali dve, tri možnosti na skórovanie. „Je škoda, že sme ich nevyužili. Mrzí ma hlavne prvý polčas. Síce sme mali prevahu v strede poľa, nevedeli sme sa však dostať do zakončenia. Súper hrozil protiútokmi a dve im vyšli. Po znížení sme si vypracovali čisté gólové šance, opäť sme však doplatili na zakončenie. Prehra ma určite mrzí. Možno aj šťastena viac priala domácim. Dali o gól viac, tak vyhrali,“ pokračuje bývalý brankár, ktorý verí, že jeho družstvo zaboduje naplno v stredajšom druhom kole, keď o 16.30 hod. privíta Čaňu.

Spokojnejší mohli byť po zápase, ktorý mohol skončiť aj výsledkom 6:6, Pavlovčania. Tí z plejády šancí využili o jednu viac ako ich súper a dosiahli tak v prvom kole dôležité víťazstvo. „Ja sa z troch bodov veľmi teším,“ rozhovoril sa lodivod OŠK Jaroslav Gombár. „Diváci videli dramatický zápas bohatý na šance. Pre nás trénerov bol určite ťažší, keďže sa celý čas niečo dialo. Vedeli sme, že nás nič ľahké nečaká, čo sa potvrdilo. Strážske má svoju kvalitu a ukázalo ju aj v samotnom zápase. Aj preto ma zisk troch bodov veľmi teší,“ pokračuje tréner, ktorému v piatok na tréningu vypadol motor ofenzívy Mikuláš Fedor. „Jeho dĺžku absencie zatiaľ nepoznáme. Je to škoda, pretože v príprave sa ukazoval veľmi dobre a bol asi našim najlepším hráčom v ofenzíve.“

 

Štvrtoligoví rivali zo Zemplína sa onedlho na trávniku stretnú znova. Spojil ich totiž žreb druhého kola Slovnaft Cupu. V stredu 19. augusta sa teda stretnú opäť, tentoraz už na ihrisku Strážskeho. „Určite im túto prehru chceme vrátiť. Pozeráme aj na pohár, kde chcem ísť ďalej. Verím, že sa na to dobre pripravíme a budeme úspešní,“ podotýka tréner Strážskeho Makó a na jeho slová nadväzuje Jaroslav Gombár. „Rivalita medzi našimi tímami je veľká, čo niekedy pomáha úrovni zápasu. Aj my chceme ísť v pohári ďalej a urobíme všetko preto, aby sme ich znova zdolali.“

Peter Brendza



Uverejnené: 05.08.2020 08:40:15
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.