files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavlovčania a Budkovčania s rovnakými ambíciami. Chcú hrať o špicu tabuľky

Prvé kolo Slovnaft Cupu spojil dva popredné tímy štvrtej ligy Juh a piatej ligy Zemplín. V nedokončenej súťaži líder piatej ligy OŠK Budkovce privítal na svojom štadióne Štefana Nadzama popredný tím štvrtej ligy Juh OŠK Pavlovce nad Uhom. Favorit duelu síce potvrdil po výhre 2:1 papierové prognózy, na postup sa ale poriadne nadrel.

Pred niekoľkými stovkami fanúšikov išli domáci do vedenia v osemnástej minúte po góle Murgača. Hostia ale o tri minúty neskôr vyrovnali Fedorom a na začiatku poslednej štvrťhodiny rozhodol o ich výhre Marko Gomboš. „Očakávali sme veľmi ťažký zápas a taký aj bol,“ rozhovoril sa tréner Pavlovčanov Jaroslav Gomboš, ktorý ako kľúčový moment videl vyrovnávajúci gól svojich zverencov. „Dokázali sme rýchlo odpovedať na ich vedenie. Keby dlhšie viedli, otáčalo by sa nám ťažšie. Sme spokojní s dôležitým víťazstvom a postupom do druhého kola pohára, čo bolo aj naším cieľom,“ pokračuje tréner, ktorého zverenci v druhom kole narazia na ďalšieho účastníka štvrtej ligy Juh ŠK Strážske. Týchto súperov spojil aj žreb prvého kola ligy, ktoré sa odohrá už túto nedeľu. „Čaká nás veľmi ťažký súper. Strážske sa cez prestávku posilnilo prevažne o hráčov Topoľan. Uvidíme teda, akú budú mať silu. Hráme doma a doma chceme víťaziť. Určite teda v nedeľu pôjdeme do toho s víťaznými ambíciami.“

Posilami Sninský a Dargaj

Pavlovčania majú za sebou dlhú, viac ako osemmesačnú prestávku. Posledný ligový duel odohrali ešte desiateho novembra. Ako je známe, zápasy jarnej časti boli kvôli korone zrušené. „Prestávka bola dlhšia, ako sme čakali. Trénovali sme viac ako dosť. Boli sme aj na sústredení na Zemplínskej šírave. Prípravu nám spestrili aj zápasy Krajskej futbalovej ligy. Myslím si, že na sezónu sme dobre pripravení,“ podotkol Jaroslav Gomboš. Jeho zverenci po roku takmer znova ovládli Krajskú futbalovú ligu. V jej finále nestačili na Košické Olšany a pohár tak neobhájili. „Aj napriek prehre vo finále sme s účinkovaním v pohári spokojní. Druhýkrát po sebe sme sa dostali do finále, čo nedokázal nik,“ zdôraznil Gomboš, ktorého tím prešiel počas dlhšej prestávky iba minimálnymi zmenami. „Posilnil nás akurát Dušan Sninský, ktorý tu bol už v zime a v lete prišiel stopér Jaroslav Dargaj. Keďže ide o hráčov s obrovskými skúsenosťami očakávam od nich to, že nás v kľúčových momentoch sezóny potiahnú.“

Kukuč hrdý na svoj tím

Spokojnosť s výkonom svojho tímu vyjadril aj tréner Budkoviec Dušan Kukuč. Pre toho to bol špecifický duel, keďže pred svojim príchodom tam viedol práve Pavlovce. „Mal som tú výhodu, že som to tam poznal. Vedel som, čo budú hrať. Súper nás ničím neprekvapil. Môj tím podal dobrý výkon, som na chlapcov hrdý. Nemám im čo vyčítať. Inkasovali sme z dvoch šancí, ktoré ani šance neboli,“ poznamenal po pohárovej prehre Dušan Kukuč. Aj on bol so svojimi zverencami počas dlhej prípravy na sústredení na Zemplínskej šírave a sústredenie si taktiež pochvaľoval. „Zápas s Pavlovcami jasne ukázal, že chlapci majú odmakané viac ako dosť. Držali krok s tímom, ktorý účinkuje o súťaž vyššie ako my. Odohrali sme dosť veľa zápasov. Čaká nás ešte generálka v Sačurove a potom hor sa na ligu,“ pokračuje Dušan Kukuč. Dodajme len, že Budkovčania odohrajú prvé kolo piatej ligy v nedeľu deviateho augusta v Čičarovciach.

Obaja chcú hrať o špicu

Obaja súperi v prvom kole Slovnaft Cupu majú niečo spoločné. Obaja chcú hrať vo svojich súťažiach o špicu. Pavlovčania v štvrtej lige, v ktorej sa v nedokončenej sezóne umiestnili v strede tabuľky a Budkovčania v piatej lige Zemplín, kde v dobe prerušenia súťaže boli na prvom mieste. „A tam by sme chceli aj skončiť,“ smeje sa Kukuč, podľa ktorého majú Budkovce na to, aby išli o súťaž vyššie. „Máme svoju kvalitu. O domáce zápasy sa nebojím, horšie to bude vonku. Všetci vieme ako sa hrá u niektorých súperov... Naším cieľom je jednoznačne postúpiť o súťaž vyššie,“ poznamenal tréner OŠK Budkovce. O špicu chcú hrať aj v Pavlovciach nad Uhom „Tu v Pavlovciach iné ciele ako najvyššie nikdy neboli,“ dodáva Jaroslav Gomboš.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.07.2020 09:25:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.