files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Southorna opantal fanúšikovský boom: Verím, že máme na titul!

Jednou z najväčších posíl michalovskej Dukly pred novou sezónou by mal byť kanadský obranca Jordon Southorn. Rodák z Montrealu bol vlani v drese Banskej Bystrice najproduktívnejším bekom celej súťaže a produktivitu od ofenzívneho obrancu očakávajú aj v Michalovciach, kde sa stretne aj s ďalšími troma svojimi krajanmi.

Po fínskej ceste sa zdá, že sa michalovská Dukla vybrala cestou kanadskou. Veď z trinástich posíl sú až traja Kanaďania a v tíme ostáva aj najproduktívnejší hráč lanskej sezóny Christope Lalancette. Z Banskej Bystrice spolu so Southornom prišiel aj Jordan Hickmott, z Trenčína si to na Zemplín namieril ďalší produktívny obranca Graeme McCormack. „Je dobré, že tu budeme viacerí. Aklimatizácia tak prebehne určite rýchlejšie, ako keby som bol v Michalovciach sám. Som veľmi rád, že tu ide aj Jordan Hickmott, s ktorým sme sa vlani veľmi zblížili. Z extraligy poznám aj Lalancetta s McCormackom, s ktorými sme hrali aj na Zápase hviezd. Verím, že nám to všetkým bude klapať,“ poznamenal pre náš portál Jordon Southorn, ktorý sa už pripravuje na cestu do Michaloviec, kde by mal doraziť koncom tohto týždňa.

Spolu s ním a Hickmottom prichádzajú z Banskej Bystrice do Michaloviec aj ďalší štyria hráči a asistent trénera Ivan Droppa. „Samozrejme, že aj to bolo dôvodom, že som kývol na michalovskú ponuku. Poznám viacero hráčov, navyše, prichádza sem aj tréner Droppa, ktorý sa v Bystrici venoval obrancom. Na našu opätovnú spoluprácu sa už veľmi teším,“ zdôrazňuje Southorn, ktorý by sa v obrane opäť mal stretnúť s Vladimírom Mihálikom. „Chémia medzi nami funguje fantasticky. S Vladom sme sa dohodli, že v sezóne pôjdeme niekde spolu. Keď sa mu ozvali Michalovce, hneď ma kontaktoval. Aj jeho príchod sem bol dôvodom, že som uvažoval o michalovskej ponuke. Mohol som ísť hrať aj inde. Ponuky som mal. Chcel som ale ostať na Slovensku a ponuka Michaloviec mi preto prišla vhod,“ pokračuje tridsaťročný bek, ktorý mal vlani produktivitu takmer jeden kanadský bod na zápas.

S posilnením kádra prichádzajú aj vyššie ambície. V Michalovciach sú si všetci vedomí, že nároky budú vyššie ako v nováčikovskej sezóne. „Vedenie klubu sa snažilo káder posilniť, čo sa im podarilo. Prišlo veľa nových hráčov, veľa kvality. Aj preto každý očakáva, že budeme hrať o špicu. Ja som na Slovensku získal dva tituly a verím, že v tom môžem pokračovať aj v Michalovciach. Ambície sú najvyššie,“ konštatuje Southorn, ktorý ale dvíha varovný prst aj nad ostatnými tímami. „V slovenskej extralige nie je slabé mužstvo. Aj ten v tabuľke nižší vie potrápiť doma každého. Ani jeden zápas nie je ľahký. Máme svoje ambície, no tie má ďalších päť, či šesť tímov. Slovan, Zvolen, Poprad, Trenčín a ja by som neodpisoval ani Banskú Bystricu. Stále tam ostalo veľa dobrých hráčov. Určite nás čaká dobrá sezóna. Už nech sa to čím skôr začne,“ zaželal si Southorn, ktorý sa teší aj na michalovského fanúšika. „Plné tribúny dodávajú hráčom silu a tie v Michalovciach vlani boli. Teším sa na divácky boom, ktorý verím, že bude pokračovať.“   

Peter Brendza



Uverejnené: 28.07.2020 09:46:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.