files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Habánková sa teší z napredovania Iuventy, Kondášová zo svojho v Kisvárde

Piatkový prípravný duel hádzanárok Iuventy Michalovce s maďarským KKC Kisvárda sa niesol aj v znamení návratu dvoch hráčok KKC do Michaloviec. Veronika Habánková a Izabela Kondášová prestúpili do mesta blízkeho slovenských hraníc práve z momentálne najlepšieho klubu na Slovensku.

Už dvanásťnásobný slovenský šampión stačil na vlani desiaty tím maďarskej ligy iba v prvých minútach. Potom sa už prejavila kvalita Kisvárdy, ktorú pri výhre 33:25 gólovo ťahala aj šesťgólová Habánková. „Na vzájomný zápas som sa veľmi tešila. Michalovce a tento klub mám veľmi rada. Za sedem rokov mi prirástol k srdcu. Dokonca sa nám podarilo vyhrať, takže návrat mi chutil,“ rozosmiala sa Habánková, ktorá do Michaloviec prišla ešte ako staršia dorastenka. Postupne sa prepracovala najskôr do prvého tímu, stala sa pevnou súčasťou reprezentácie a v lete roka 2019 si konečne išla splniť aj zahraničný sen. V Kisvárde nadviazala na výborné výkony z Michaloviec a aj v KKC sa z nej stala jedna z líderiek tímu. „Aj keď som preč niečo iba vyše roka, tím Iuventy sa zmenil. Viaceré hráčky v ňom nepoznám. Dievčatá ma ale prekvapili. Hrali celkom dobre. Prekvapila ma hlavne Aďa Holejová, ale aj „Trúnka“ či „Wladys“ Bajčiová. Z toho čo som videla je jasné, že Iuventa bude mať opäť silné družstvo ašpirujúce na slovenského majstra. Ja jej v tom držím palce,“ pokračuje Habánková.

Inú cestu ako Habánková zvolila Izabela Kondášová. Momentálne devätnásťročná brankárka odišla do Kisvárdy v sedemnástich rokoch bez štartu v ženskom tíme. „Osobne som pred zápasom bola veľmi rozcítená. Bolo to prvýkrát, čo som sa predstavila v Chemkostav aréne ako súperka. Bolo to ale veľmi príjemné. Hrala som proti dievčatám, ktoré poznám a s ktorými som vyrastala. Niektoré ma veľmi prekvapili ako napredujú,“ zdôrazňuje Kondášová, ktorá sa hneď po svojom príchode na palubovku prezentovala troma úspešnými zákrokmi. „Som rada, že som tímu takto pomohla. Chytalo sa mi výborne. Možno to bolo aj preto, že viaceré z michalovských dievčat poznám.“

Pre devätnásťročnú Michalovčanku je momentálne najväčšou prioritou udomácniť sa v prvom tíme maďarského celku. „Urobím preto všetko! V tejto sezóne by som už chcela plniť dôležitejšie roly. Chcem chytať čo najviac a urobím preto všetko na tréningoch, či zápasoch, aby som presvedčila trénerov,“ podotýka Kondášová, ktorej obrovskou oporou je práve Habánková. „Veľmi sa teším, že je v Kisvárde aj ona. Pomáha mi vo všetkom a proces aklimatizácie v prvom tíme je pre mňa aj kvôli nej ľahší.“ Aj keď momentálne je pre Kondášovú prioritou presadiť sa v Kisvárde, nezabúda ani na Iuventu. „Dievčatám držím palce, aby opäť vyhrali titul, pohár aj MOL ligu. Prajem im aj aby uspeli v pohárovej Európe, proste, aby mali úspešnú sezónu. Iuventa navždy ostane pre mňa materským klubom a verím, že sa sem raz vrátim. Teraz sa však chcem presadiť v Kisvárde,“ dodáva na záver Kondášová.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.07.2020 14:08:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.